Annonse
Annonse
Geir A. Stenseth, fylkestingsrepresentant FrP
Ytring
17 desember 2021 15:37
Del på Facebook
Finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) og statsminister Jonas Gahr Støre. Foto: Terje Pedersen / NTB
Finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) og statsminister Jonas Gahr Støre. Foto: Terje Pedersen / NTB
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.

Det haster med å få på plass skikkelige og rettferdige kompensasjonsordninger for å skape sikkerhet både for jobbene til folk og bedrifter.

Samtidig som det innføres restriksjoner for næringsutøvelse, burde regjeringen ha fått på plass kompensasjonsordninger som kunne hjulpet de mange som nå blir hardt rammet av de mange inngripende tiltakene. Nok en gang opplever vi at regjeringen sleper beina etter seg når de skal komme tilbake med kompensasjonstiltakene senere.

Jonas Gahr Støre og Trygve Slagsvold Vedum i opposisjon var høylytte kritikere av at kompensasjonsordningene ikke var på plass da det kom nye tiltak og innstramninger. Nå ser det ut til å gjøre samme feilen selv.

Viktigheten av å få på plass en ordning med lønnstilskudd, herunder en kompensasjonsordning, er alfa og omega for en del bedrifter.

Mange frykter for at de mister jobben eller at bedriften går konkurs. Dette kan ha vært siste spikeren i kista for mange.

Kompensasjonsordningen som er lagt frem til nå, gis ikke til bedrifter som har et overskudd i løpet av året. Det betyr at restauranter, hoteller og uteliv som har vært tøffe med kostnadene frem mot sommeren, og som har jobbet beinhardt med å reise seg igjen, skape aktivitet, og som klarte å tjene penger i de gode sommermånedene slik at de hadde et lite overskudd ved utgangen av november, sitter med hele tapet selv i desember.

annonse

Mange har klart å skaffe seg et lite overskudd fordi de vet at underskudd betyr at de risikerer å bli slått konkurs. Dette straffes ved at de ikke får kompensasjon.

Den nasjonale kompensasjonsordningen som regjeringen kunngjør, dekker kun november og desember. Smittetiltakene varer imidlertid til godt ut i januar, noe som betyr at den verste perioden for rammede bedrifter ikke dekkes.

Samtidig blir støtten som gis, beregnet samlet for november og desember. Det er urimelig, å slå sammen november og desember, da november var en knallgod måned og kan bety at mange ikke får støtte for en elendig og nedstengt desember. Kompensasjonsordningen må vare så lenge bedriftene er underlagt strenge, myndighetspålagte restriksjoner som hindrer normal drift.

Nå kreves det handlekraft fra regjeringen, det er «vanlige folk» som rammes! 

 

Av: Geir A. Stenseth, fylkestingsrepresentant Fremskrittspartiet.

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.
 • Denne kommentaren er avpublisert.
  Bjørn Nøstvold · 11 måneder siden
  Nødhjelp er vel og bra, men dette er noe som må ordnes permanent. Da må Frp begynne å jobbe mot det dere har bidratt til å stelle i stand. Det er å komme ut av EØS avtalen. EU bestemmer alt, også kraftpolitikken. Stortinget får kun bestemme i saker som ikke er viktige for EU.
  Vi har hatt politikere over lang tid som har gitt bort stortingets styringsrett over bl.a. kraftpolitikken.
  Det er RME, en avdeling i NVE som styrer dette i dag og politikerne de fleste har støttet i 30 år vil ha det slik. RME må følge det EU's energibyrå ACER bestemmer.
  Sitat fra Nei til EU' artikkel.
  - Da Stortinget låste Norge til EUs energiunion og EUs energibyrå ACER ble det lovfestet at RME ikke kan instrueres eller påvirkes av norske myndigheter. Derimot skal de gjennomføre pålegg fra ACER. RME er i realiteten ACERs forlengede arm i Norge.
  https://neitileu.no/aktuelt/esa-mener-rme-ma-fa-mer-makt-i-norge
Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Foreslå arrangement

Vis kalender

Innlogging

Tidligere meningsinnlegg

Siste kommentarer

@Anne Mari SandshamnSå ingen av valgene tidligere har vært aksevalg, men kommende valg blir et slikt? Som alltid – tiden får vise.Og ...
@Terje Sundsbø4 år går fort, mye og mange endre meninger på den tiden, nytt kommunevakg i 2023....  MYE kan skje da ...
@Terje G. FinnøyFlertallet av velgerne har stemt på de partiene som kjemper for Møreaksen – flertallet av de folkevalgte på Storting og ...
@Terje G. FinnøySpot on, som vanlig :)  
Hører, men… Den av folk flest i fylket uønskede, uforstandige, miljøfiendtlige, overdimensjonerte, firefelts (for ÅDT under 3000), luksus omveien ut ...
Stein Watten 10 dager siden Debatten på NRK: Skremmende
Arbeiderpartiet har faktisk mistet det. Fullstendig. Fra utsiden ser partiet ut for å være så gjennomsyret av pr-folk, at man ...
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Foreslå arrangement

Vis kalender

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte