Annonse
Annonse
Geir A. Stenseth, fylkestingsrepresentant FrP
Ytring
17 desember 2021 15:37
Del på Facebook
Finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) og statsminister Jonas Gahr Støre. Foto: Terje Pedersen / NTB
Finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) og statsminister Jonas Gahr Støre. Foto: Terje Pedersen / NTB
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.

Det haster med å få på plass skikkelige og rettferdige kompensasjonsordninger for å skape sikkerhet både for jobbene til folk og bedrifter.

Samtidig som det innføres restriksjoner for næringsutøvelse, burde regjeringen ha fått på plass kompensasjonsordninger som kunne hjulpet de mange som nå blir hardt rammet av de mange inngripende tiltakene. Nok en gang opplever vi at regjeringen sleper beina etter seg når de skal komme tilbake med kompensasjonstiltakene senere.

Jonas Gahr Støre og Trygve Slagsvold Vedum i opposisjon var høylytte kritikere av at kompensasjonsordningene ikke var på plass da det kom nye tiltak og innstramninger. Nå ser det ut til å gjøre samme feilen selv.

Viktigheten av å få på plass en ordning med lønnstilskudd, herunder en kompensasjonsordning, er alfa og omega for en del bedrifter.

Mange frykter for at de mister jobben eller at bedriften går konkurs. Dette kan ha vært siste spikeren i kista for mange.

Kompensasjonsordningen som er lagt frem til nå, gis ikke til bedrifter som har et overskudd i løpet av året. Det betyr at restauranter, hoteller og uteliv som har vært tøffe med kostnadene frem mot sommeren, og som har jobbet beinhardt med å reise seg igjen, skape aktivitet, og som klarte å tjene penger i de gode sommermånedene slik at de hadde et lite overskudd ved utgangen av november, sitter med hele tapet selv i desember.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mange har klart å skaffe seg et lite overskudd fordi de vet at underskudd betyr at de risikerer å bli slått konkurs. Dette straffes ved at de ikke får kompensasjon.

Den nasjonale kompensasjonsordningen som regjeringen kunngjør, dekker kun november og desember. Smittetiltakene varer imidlertid til godt ut i januar, noe som betyr at den verste perioden for rammede bedrifter ikke dekkes.

Samtidig blir støtten som gis, beregnet samlet for november og desember. Det er urimelig, å slå sammen november og desember, da november var en knallgod måned og kan bety at mange ikke får støtte for en elendig og nedstengt desember. Kompensasjonsordningen må vare så lenge bedriftene er underlagt strenge, myndighetspålagte restriksjoner som hindrer normal drift.

Nå kreves det handlekraft fra regjeringen, det er «vanlige folk» som rammes! 

 

Av: Geir A. Stenseth, fylkestingsrepresentant Fremskrittspartiet.

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.
 • Denne kommentaren er avpublisert.
  Bjørn Nøstvold · 6 måneder siden
  Nødhjelp er vel og bra, men dette er noe som må ordnes permanent. Da må Frp begynne å jobbe mot det dere har bidratt til å stelle i stand. Det er å komme ut av EØS avtalen. EU bestemmer alt, også kraftpolitikken. Stortinget får kun bestemme i saker som ikke er viktige for EU.
  Vi har hatt politikere over lang tid som har gitt bort stortingets styringsrett over bl.a. kraftpolitikken.
  Det er RME, en avdeling i NVE som styrer dette i dag og politikerne de fleste har støttet i 30 år vil ha det slik. RME må følge det EU's energibyrå ACER bestemmer.
  Sitat fra Nei til EU' artikkel.
  - Da Stortinget låste Norge til EUs energiunion og EUs energibyrå ACER ble det lovfestet at RME ikke kan instrueres eller påvirkes av norske myndigheter. Derimot skal de gjennomføre pålegg fra ACER. RME er i realiteten ACERs forlengede arm i Norge.
  https://neitileu.no/aktuelt/esa-mener-rme-ma-fa-mer-makt-i-norge
Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Tidligere meningsinnlegg

Siste kommentarer

Anne Mari Sandshamn 2 dager siden Bløffen om Eksportveien
Har du konkrete tall for ca hvor mye delen med fastlandsforbindelse fra Gossen via Oterøy vil koste? Finner ikke noe ...
Anne Mari Sandshamn 2 dager siden Møreaksen = svindel
@Terje SundsbøLitt dumt å legge inn link til artikler som ligger bak betalingsmur. Ikke alle som har abo på RB. 
Terje Sundsbø 3 dager siden Når Hofseth kommenterer Møreaksen
Det er tydelig at ekko-kammeret her inne ikke liker å bli forstyrret. De leser ikke kritikk av deres favoritt-forfattere. Motargumenter ...
@Anne Mari SandshamnDu gidder ikke kaste bort din tid og meninger, skriver du, men du gidder å bruke tid på å servere ...
Terje Sundsbø 4 dager siden Møreaksen = svindel
Prisøkningene er nå innkalkulert i Møreaksen: https://www.rbnett.no/nyheter/i/z7JRg9/e39-aalesund-molde-blir-dyrere-og-kanskje-litt-forsinkaHvem er det som forsøker seg på svindel? Det er mye stål i flytebroene ...
Terje Sundsbø 4 dager siden Når Hofseth kommenterer Møreaksen
Hofseth synes å ha en generell forakt for fagfolk, i likhet med mange andre motstandere av Møreaksen. I hvert fall ...
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Foreslå arrangement

Vis kalender

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte