Annonse
Annonse
Kristiansund Venstre
Ytring
25 januar 2022 11:17
Del på Facebook
– Med regionspørsmålet ryddet av veien, er tiden inne for å se til våre nære naboer i stedet for å se mot mer fjerne naboer i nordøst, skriver Kristiansund Venstre i en politisk uttalelse, vedtatt på årsmøtet 20. januar 2022. Illustrasjon: KSU.NO
– Med regionspørsmålet ryddet av veien, er tiden inne for å se til våre nære naboer i stedet for å se mot mer fjerne naboer i nordøst, skriver Kristiansund Venstre i en politisk uttalelse, vedtatt på årsmøtet 20. januar 2022. Illustrasjon: KSU.NO
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.

Folkeavstemming og innbyggerundersøkelse om regiontilhørighet legger til rette for at spørsmål om regiontilhørighet kan legges til side. Kristiansund Venstre har lenge ment at utredning og bruk av ressurser på dette spørsmålet har vært unødvendig og potensielt skadelig energisløsing, og har en kommentar når dette nå avsluttes: Endelig!

Med regionspørsmålet ryddet av veien, er tiden inne for å se til våre nære naboer i stedet for å se mot mer fjerne naboer i nordøst. Tiden er inne for å ta tak i de sakene det kan gjøres noe med, framfor å tvære på saker som er avgjort og tilhører historien. Tiden er inne for å bytte ut det bakoverskuende «vi gir oss aldri» med et framoverskuende «vi skaper framtiden».

I næringsliv og kulturliv foregår et godt samarbeid, uavhengig av kommunegrensene. Samarbeid fører som regel til at kaka blir større, ikke at noen får mer, og noen får mindre. Dette perspektivet bør råde i vårt forhold til naboene våre. Vi må anerkjenne at et godt naboskap, også naboskapet med Romsdalsregionen, ofte vil være av det gode for begge, og ikke et nullsumspill der gevinst for den ene parten er tap for den andre parten.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Vi må jobbe videre med utvikling av Kristiansund sentrum, til glede for egne innbyggere, naboer og tilreisende. Realisering av kulturhus og Campus er viktig bidrag når vi skal lykkes med at folk med urbane behov finner seg til rette i Kristiansund. Å utnytte dynamikken som disse prosjektene tar med seg, er avgjørende.

 

Kristiansund Venstre
Politisk uttalelse vedtatt på årsmøtet 20.01.22

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.
  • Denne kommentaren er avpublisert.
    Vidar Hölm · 3 måneder siden
    Ja ser jo de jubler i molde over sine kjære naboer i nord. Nå får de NAV kontoret fra Kristiansund. Angående fjerne naboer..... Dro til ksu fra Smøla i går for å hente passasjer på flyplassen. Hadde et håp om å rekke ferje fra Seivika igjen kl 2100 da neste går kl 2230. Det gikk ikke. Så for å teoretisk kunne rekke dette startet jeg med 1815 avgang fra Edøy etter 25 min biltur fra Dyrnes. Retur til Smøla ble kl 2315 fra Sandvika ferjekai. I forgårs brukte jeg selv 2 timer og 40 minutter fra Værnes til Sandvika ferjekai.Ca samme tid det tok å komme seg fra Kvernberget til Sandvika. En strekning på 25 kilometer reisevei.
Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Havets sølv – kystens gull
Annonse
Havets sølv – kystens gull

Tidligere meningsinnlegg

Siste kommentarer

Nils Hagseth 13 timer siden Eksportvegen fremfor Møreaksen
Kvifor er det så viktig å sette desse prosjekta opp mot kvarandre? "Nye veier " styrer det eine og vegvesenet ...
I følge Frank Sve (Frp), så er det rikelig med penger til å bygge veier: «Frp mener regjeringen har mer ...
Geir Gerhard Greger 5 dager siden Klimabispen møter olje og gassbyen
Kanskje hun kommer til byen for å gi byen den siste olje..
Kristian Haukås 5 dager siden Historien om Møreaksen
Har du ikke bedre ting å ta deg til på Stortinget enn å komme med sånnt greinalaust vås?
Roger Fjellstad Olsen 7 dager siden Pontius Pilatus-prisen til MDG
Det er jo komisk å kalle andre for Pontius Pilatus når en heter Hogne Hongset og skriver for Steigan og hjelper ...
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i større format og valg av periode. Her vil du også kunne finne tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte