Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
Del på Facebook
Foto: Kurt Helge Røsand / KSU.NO
Foto: Kurt Helge Røsand / KSU.NO
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dette er en respons på Senterpartiets stortingskandidat Geir Inge Liens uttalelse om sammenslåing og lokalisering av NAV Ytelse og Arbeid i Møre og Romsdal.

En kan undre seg over logikken til Senterpartiets Geir Inge Lien, stortingsrepresentant fra Møre og Romsdal sin argumentasjon i RB nett 25. januar om å stanse prosessen med sammenslåing av NAV Ytelse og Arbeid. Hans primære budskap er at det ikke skal kjempes internt i fylket om statlige arbeidsplasser, men stå sammen om å øke andelen statlige arbeidsplasser til hele fylket.

I en artikkel i Romsdal Budstikke 20. mai 2021 opplyser Ellen Christensen, direktør i NAV Arbeid og ytelser at det er 75 ansatte i Molde og 45 ansatte i Kristiansund. 20 av de 75 stillingene i Molde er midlertidig ekstrabemanning, så i realiteten er det 55 arbeidsplasser i Molde. Videre opplyser Christensen at sitat: «NAV har gjort noen tilpasninger knyttet til organiseringen. – Det innebærer at det blir flere arbeidsplasser i Møre og Romsdal enn det som ble bestemt i 2018», sitat slutt. Altså; det vil komme flere statlige arbeidsplasser til Møre og Romsdal hvis sammenslåingen gjennomføres.

Hvis samfunnsoppdraget til våre folkevalgte på Stortinget er å få flere statlige arbeidsplasser til Møre og Romsdal, vil en stopp i sammenslåingsprosessen gi oss det motsatte. Dette bør Geir Inge Lien legge seg på minnet. Representanten fra Senterpartiet argumenterer det motsatte av hva fylkestinget har vedtatt om å få flere statlige arbeidsplasser til fylket, og han vegrer seg for å ta stilling, når en styrking av Kristiansundsregionen med statlige arbeidsplasser, går utover Molde. Jeg kan ikke minnes å ha sett et engasjement fra Lien i tidligere år mens prosessen foregikk, så sentraliseringsargumentet virker å hentes frem når det passer seg.

Staten har utarbeidet noen kriterier for lokalisering av statlige arbeidsplasser, og våre folkevalgte i Møre og Romsdal har gitt tydelige styringssignaler både på å øke andelen arbeidsplasser til fylket, og at Kristiansundsregionen skal styrkes med slike, da vi har færrest. Dette er status før et fellessykehus på Hjelset er bygget. Etter mitt skjønn er dette en opplagt sak, og en syretest på politisk etterrettelighet.

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.
  • Denne kommentaren er avpublisert.
    Ketil Strand Andersen · 1 år siden
    Merkelig at Lien ikke forstår at kamp om flere statlige arbeidsplasser til fylket og vurdering av sammenslåing og plassering av NAV-kontor er to forskjellige og uavhengige saker. Det virker som han bare finner på noe å si for å forsvare det standpunktet har gjerne vil komme frem til.
  • Denne kommentaren er avpublisert.
    Terje Sundsbø · 1 år siden
    Her er det ingen sammenheng mellom sitatet til Christensen og konklusjonen som Tønnesen trekker. Sammenslåingen var begrunnet med billigere lokaler, ikke økning av antall ansatte i M&R. Det eneste som synes opplagt er at økningen utover de 75 + 45 = 120 (eller 90 + 40 = 130) antall ansatte bør skje i Kristiansund.
Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 2 dager siden Møreaksen er det eneste alternativet
@Terje SundsbøDu marmar på med ditt og spissformuleringar.
Terje Sundsbø 2 dager siden Møreaksen er det eneste alternativet
@Geir Ole SætremyrDu har rett i at realisme er en dyd – gratis ferge koster staten dyrt. Fergeavløsningsprosjekter blir derfor mer lønnsomme ...
Geir Ole Sætremyr 2 dager siden Møreaksen er det eneste alternativet
@Terje SundsbøRealisme er også ein dyd. Sande Fastllandssamband AS har eksistert i 20 år+. Urealistisk. Nå oppgraderast fergebåsane på 4 stopp ...
Terje Sundsbø 2 dager siden Møreaksen er det eneste alternativet
@Geir Ole SætremyrDu har altså brukt snart én time på å vente på ferger, og brukt nesten én time om bord på ...
Geir Ole Sætremyr 3 dager siden Møreaksen er det eneste alternativet
@Terje SundsbøDer er ein feil ved oppsettet over forbruk på ferga mellom Vestnes og Molde. Ikkje samme frekvens på lørdag, søndag ...
Geir Ole Sætremyr 3 dager siden Møreaksen er det eneste alternativet
@Terje SundsbøDersom du har et snev av geografikunnskap vil du ha fått med deg at eg på vei til Sandsøya så ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse