Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
Annonse
Del på Facebook
Foto: Erik Johansen / NTB
Foto: Erik Johansen / NTB
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Svar til Terje Aasland sitt innlegg «Frp – en pådriver for dyrere strøm publisert 20. januar 2022.

Det tidligere styringspartiet må være rimelig desperate når de adopterer billig Senterparti-retorikk om strømpriskrisen landet vårt nå står i. For når Terje Aasland forsøker å gi Frp skylden for at hans egen regjering ikke evner å løse den dramatiske situasjonen norske strømkunder nå står i, er resultatet kun en form for absurd ansvarsfraskrivelse.

For det hjelper ikke alle de der hjemme, som nå sitter og fryser fordi de er tvunget til å spare strøm på grunn av skyhøye strømpriser på Arbeiderpartiets vakt, at partiets energipolitiske talsperson virker mer opptatt av å spre feilinformasjon enn å løse virkelige folks problemer. Det hjelper heller ikke kraftkrevende industri at partiet som en gang stod ved deres side, nå virker å ha forlatt dem i sin iver etter å sende vannkraft ut for å elektrifisere sokkelen, og dermed presse opp strømprisene enda mer.

Jeg tror de aller fleste gjennomskuer Arbeiderpartiets pinlige forsøk på ansvarsfraskrivelse, fra å komme med tiltak som virkelig monner i krisen mange nå står i - en ansvarsfraskrivelse som fortsetter å koste innbyggerne og næringslivet vårt dyrt. For selv med regjeringens siste forslag til strømstøtte, vil helt vanlige folk fortsatt måtte betale mer enn dobbelt så høy utgangspris på strøm sammenlignet med tidligere år. De fleste bedrifter er også helt utelatt fra noen form for støtte, uten at Terje Aasland og Arbeiderpartiet virker å være så opptatt av nettopp dem.

Da Frp forrige uke inviterte alle partiene til brede samtaler om strømsituasjonen, med mål om å lande et bredt forlik, tok ikke en gang Ap og Sp seg bryet med å svare på invitasjonen. Det sier noe om seriøsitetsnivået regjeringspartiene nå har lagt seg på. Hadde de møtt opp, kunne vi for eksempel forsøkt å komme til en enighet om Frps forslag om å innføre makspris på strøm på 50 øre, en ordning som også vil gjelde for bedrifter. Når Ap heller vil snakke om snøen som falt i fjor, bør rett likevel være rett:

For i sitt innlegg forsøker Terje Aasland å gi inntrykk av at Ap på egenhånd stanset kraftkabelen North Connect. Det er direkte feil. Fremskrittspartiet sa i regjering klart og tydelig nei til denne kabelen allerede i 2019. De to andre kablene Aasland nevner, ble startet opp og hyllet frem under Stoltenberg II-regjeringen, da Arbeiderpartiet og Senterpartiet hadde som visjon at Norge skulle være «Europas batteri». Det er merkelig at Aasland ikke husker dette, han satt jo på Stortinget også for 14 år siden da denne visjonen ble løftet frem av hans egen regjering.

Det må bygges ut og effektiviseres mer av vannkraften, samtidig som regjeringen også bør innse at elektrifisering av norske oljeplattformer er bortkastet energi som kun vil øke strømprisene ytterligere.

Aasland har helt rett i at denne prosessen ikke er en jobb for amatører – derfor bør Arbeiderpartiet nå kjenne sin besøkelsestid.

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Terje Sundsbø 1 timer siden Skrot fergene
@Geir Ole SætremyrTabell 4.3 på side 49 har 14 kolonner (inklusive de med kun grafikk), hvor kolonne 2 angir navnet på prosjektet. ...
Geir Ole Sætremyr 15 timer siden Skrot fergene
@Terje SundsbøTabell 4.3, kolonner for avsette midler periode 23-. Der finn eg ikkje beløp. Kanskje tar eg feil?
Terje Sundsbø 17 timer siden Grunnsolide Møreaksen
@Tor HansenHvilke penger finnes allerede for fastlandsforbindelse til Gossen? Tror du pengene til Kjerringsundet vil være tilgjengelig? Fastlandsforbindelse til Otrøya og ...
Terje Sundsbø 17 timer siden Skrot fergene
@Geir Ole SætremyrI tabell 4.3 på side 49 er det ulike tall for «Lønnsomhet» og «Kostnad». Hvilken kolonne mener du angir avsatt ...
Tor Hansen 19 timer siden Grunnsolide Møreaksen
@Terje SundsbøMøreaksen gir ikke fastlandssamband til Gossen, ekstraregningen for dette er sist angitt til 4,7 mrd. ved bygging av Møreaksen. Så ...
Geir Ole Sætremyr 20 timer siden Skrot fergene
@Terje SundsbøKor mykje pengar er sett av. Kan du lese det av tabellen? Og samfunnsnytten?
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse