Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil
Frank Sve, stortingsrepresentant for FrP
Ytring
29 mars 2022 14:12
Del på Facebook
Illustrasjon: Rambøll
Illustrasjon: Rambøll
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.

Pr. dato er det kun heile strekninga Ålesund–Molde på ferjefri E39 som er grunnlag for ein bompengeproposisjon i NTP. Det er fakta og ikkje fake news.

Sjølv statsråden i ei mindretallsregjering må forholde seg til Stortinget, og det er relativt klart kva Stortinget har peika på i denne saka.

Derimot vert sjølvsagt Møreaksen skrinlagt. Ikkje ei kr får dette prosjektet i statsbudsjett framover, og no skal også Statsministeren stoppe slike prosjekt pga krigen i Ukraina og behovet for anna pengebruk.

Så er eg klar over at Statens vegvesen i sin komplette panikk for at Møreaksen forsvinn langt ned i ei skuff, forsøker kreative idear for å dele opp prosjektet.

Ikkje berre dele prosjektet, men utsette på ubestemt tid dei viktigaste strekningene frå Ålesund til Tresfjordbrua på E-136/39. Sjølve fjordkryssinga over Romsdalsfjorden er den strekninga mellom Ålesund og Molde som har lågast trafikktall, ca. 2300 bilar i døgnet.

Mellom Ålesund og Digerneset opp mot 15000 bilar i døgnet og vidare til Sjøholt ca. 7000 bilar i døgnet.

At Reistad som er tilsett konsulent av Møreaksen forkjemparane, er nok grunnlaget for at også han ser ut til å vere «sveiseblind» i saka.

annonse

Alle vi andre, forstår at ein må byggje veg der det er størst behov, og då startar ein på Ålesund til Tresfjordbrua.

At Sunnmøringane og resten av fylket er bekymra for at dei må betale for Møreaksen som dei ikkje trenger, er ikkje spesielt merkeleg.

Alf Reistad minkar ikkje akkurat den bekymringa, som aktiv tilsett konsulent som framsnakkar Møreaksen med slike innlegg.

Møre og Romsdal fylkeskommune har brukt 7,5 mill kr av skattebetalarane sine pengar inn i Møreaksen.

Eg stiller spørsmålet.

Dersom skattebetalarane sine pengar blir brukt til å finansiere lobbykonsulentar for å framsnakke Møreaksen, bør desse pengane krevjast attende øyeblikkeleg?

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.
 • Denne kommentaren er avpublisert.
  Terje Sundsbø · 6 måneder siden
  Frank Sve har vansker med å akseptere samferdselsministerens svar om bompenger på Møreaksen:
  «Eit berande prinsipp som departementet legg til grunn for bompengar i strekningsvise prosjekt er nytteprinsippet. I dette ligg det at det er dei som får nytte av eit prosjekt som skal betale for det. Som statsråd vil eg sørge for at ein ikkje betalar for nytte ein ikkje får. Ut frå dette er det vanleg å etablere fleire bomstasjonar i eit prosjekt, slik at ein berre betalar for den strekninga ein køyrer.

  Statens vegvesen planlegg at bomstasjonen for delstrekninga Ørskogfjellet-Vik i Vestnes kommune blir plassert mellom kryss på Ørskogfjellet og kryss på Vik. Slik vil trafikken som kjem frå Ørskogfjellet og skal følgje E136 mot Tresfjordbrua og Åndalsnes, ikkje betale i denne stasjonen. Denne løysinga gjer også at det vil vere mogleg å køyre bomfritt mellom Ørskogfjellet og Vik på dagens E39 og fv. 661.»

  Det er flott at Sve innrømmer at det er HELE Møreaksen fra Ålesund til Molde som om er grunnlag for en bompengeproposisjon i NTP. Da blir det ikke snakk om delstrekninger, som eksempelvis mellom Ålesund og Digerneset. HELE Møreaksen bygges, først de delstrekninger som er ferdig regulert.

  Statsministeren sier at det ikke er tid for å kaste inn ekstra milliarder. Det er ikke det samme som å stoppe de viktigste samferdselsprosjektene, slik som fergefri E39.

  Frank Sve vil kreve skattepengene tilbake for lobbyvirksomhet. Slik Ålesund kommune gjør for E136 Eksportveien?
  • Denne kommentaren er avpublisert.
   Rolf Erik Pedersen · 6 måneder siden
   @Terje Sundsbø Har Sve innrømt noe annet en at Møreaksen er uaktuelt å bygge?
   Ser at bompenger skal løse samferdselsprosjekt som ikke er samfunnsøkonomisk. 
   Merkelig at våre politikere ikke forstår hvor usosiale de faktisk er, som blir med og vedtar bompengepropesisjonen! 
   For hvem bygger vi nye veier?
  • Denne kommentaren er avpublisert.
   Terje Sundsbø · 6 måneder siden
   @Rolf Erik Pedersen Sve vil ikke innrømme at ingen betaler bompenger for veier de ikke benytter seg av. Men han synes å mene at dette bare gjelder Møreaksen, og at for bypakken Ålesund så har samferdselsministeren rett.

   Bompenger er ikke for samfunnsøkonomisk ulønnsomme prosjekter, det benyttes som finansieringsform uavhengig av samfunnsøkonomisk lønnsomhet.

   Vi bygger nye veier for de som skal bruke de, og bompengene er med og finansierer en liten del av kostnaden. Resten betales av oss alle.
 • Denne kommentaren er avpublisert.
  Terje Sundsbø · 6 måneder siden
  Hvorfor skal ikke resten av fylket være bekymret for at de betaler for bypakken i Ålesund, en trafikkløsning de ikke trenger? Er det fordi det ligger på Sunnmøre?
Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Foreslå arrangement

Vis kalender

Innlogging

Tidligere meningsinnlegg

Siste kommentarer

jon ingar eik 1 timer siden Samarbeid eller splid?
Helge Orten, og Rise, strekninga frå Vestens til Moa er ei felles strekning E136 og E39, det er den også ...
@Bjørn JacobsenInteressant å observere at lokalpolitikere i SV kjemper så innbitt for å stoppe Møreaksen. De er fullt klar over at da ...
@Bjørn JacobsenDa får vi håpe at politikerne på Stortinget ser at Møreaksen bør prioriteres foran Hordfast på Fergefri E39.
Møreaksen er på SV si kuttliste: "Den er der;)Bare en forglemmelse fra min side. MvhMona FageråsStortingsrepresentant Nordland og SVs samferdselspolitiske ...
Anne Mari Sandshamn 1 dager siden Møreaksen bør prioriteres først på fergefri E39
@Terje SundsbøOg? Det er jo KSU som har delt innlegget fra denne siden på SIN side på facebook. Og så klart ...
@Anne Mari SandshamnTakk for den linken. Det forandrer likevel ikke mitt poeng – kommentarene bør skrives her på denne siden til dette ...
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Foreslå arrangement

Vis kalender

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte