Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
Del på Facebook
Foto: Kurt Helge Røsand / KSU.NO
Foto: Kurt Helge Røsand / KSU.NO
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Sosialistene elsker å finne på nye måter å ta pengene fra folk flest. Nok en gang er det bilistene sin tur til å betale. Nå er det veiprising med taksameter i alle norske biler som venstresiden ønsker å innføre. Det sier Fremskrittspartiet nei til.

Veiprising skal bli nok en avgift som bilistene skal betale. Avgiften setter ulike priser på veiene basert på hvor du kjører, når på døgnet du kjører og hvor langt du kjører. Meningen med veiprising er den samme som bompenger. Det vil si å tvinge deg som bilist til å gå, sykle, eller ta kollektivtransport istedenfor å kjøre bil. Det er ikke politikerne som skal bestemme hvordan du skal komme deg rundt. Vil du kjøre bilen så skal du få lov til det uten å bli straffet.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

I hver norsk bil så skal det bli installert en GPS som blir kontrollert av myndighetene. Dette mener vi begrenser bevegelsesfriheten din mer enn den allerede er begrenset. Norges innbyggere blir overvåket nok.

Veiprising vil bety at i distrikts-fylket Møre og Romsdal blir det umulig å komme seg rundt uten at bankkontoen din tømmes. Det er stor distanse mellom de tre store byene i fylket, Kristiansund, Molde og Ålesund. Dette vil gjøre at de som allerede har dårlig råd blir de store taperne og vil skape større sosiale ulikheter for folk som er avhengige av bilen.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Fremskrittspartiet mener det er feil å straffe bilistene som allerede sliter med de enorme kostnadene som er på veien. Staten svømmer jo over i penger som er ranet fra bilistene gjennom engangsavgift, omregistreringsavgift, veiavgift, bensin/dieselavgift, trafikkforsikringsavgift og merverdiavgift.

Fremskrittspartiet vil bygge Norge. Vi vil bruke de store pengene til å bygge infrastruktur og landet sammen. Derfor vil Fremskrittspartiet bygge E-136 Åndalsnes-Dombås for å gi næringslivet i fylket vårt mer effektiv transport ut av fylket.

Hva blir venstresidens neste plan? Å totalt forby bilen? Det ville ikke ha sjokkert meg i det hele tatt. Venstresidens miljøpolitikk har gått langt over friheten til enkeltmennesket og dette må stoppes her og nå.

Til neste valg trenger Møre og Romsdal et parti som tar hensyn til innbyggernes lommebøker. For når sosialistene tror at innbyggerne har evig med penger, vet Fremskrittspartiet at ikke alle har råd til arbeiderpartiets politikk.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil
Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.
  • Denne kommentaren er avpublisert.
    Håvard Brændeland · 2 år siden
    Vel, fra et sosialistisk perspektiv, så er avgifter som konsept urettferdige. Men penger er en begrensa ressurs, også i Norge, og noen må betale for veiene. Dere kan godt være kritiske til avgifter og vegprising, men vær i det minste tydelige på at progressiv skatt er alternativet. 
  • Denne kommentaren er avpublisert.
    Terje Sundsbø · 2 år siden
    Ferger er veiprising. Mener Frp at ferger da er landeveisrøveri?

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

@Terje SundsbøEg har svart at veiprising vil der bli i form av enten bompengar no som vil finansiere kollektivtilbud, eller ny ...
@Geir Ole SætremyrDu farer bevisst med løgn. Jeg har ikke sagt at du står i ledtog med Frank Sve (Frp). Jeg skrev: ...
@Terje SundsbøDu insinuerer at eg, busett i Ålesund,  står i ledtog med Frank Sve. Forøvrig, eg sa eg var i møte på ...
@Geir Ole SætremyrDet jo du som beskylder meg for meninger jeg ikke har. Jeg sier ikke at folk ikke bryr seg om ...
@Terje SundsbøSvar på ondsinna skukdingar der du skulder meg for meingar eg ikkje har. Dette gjer du eine og aleine for ...
@Geir Ole SætremyrOndsinnet personangrep er vel i overkant uanstendig, selv for en sunnmørsk representant for Naturvernforbundet.Du kunne i det minste konkretisere kunnskapsløsheten ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse