Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
Annonse
Sigve Lorås Torland
Ytring
03 mai 2022 12:11
Del på Facebook
Fra venstre ser vi Fredrik Bru, Aleksander Dye, Eivind Solvik, Einar Engvig, Ann Kristin Amundsen, Andreas Sletbakk og Sigve Torland. Foto: Einar Engvig
Fra venstre ser vi Fredrik Bru, Aleksander Dye, Eivind Solvik, Einar Engvig, Ann Kristin Amundsen, Andreas Sletbakk og Sigve Torland. Foto: Einar Engvig
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Med nytrykte skjorter i anledning Kristiansund Havmaraton stilte 10 løpere opp på startsstreken klokken 07.45, 01. mai 2022 for å løpe seg gjennom alle 15 Stikk Ut! Postene i Kristiansund.

Løypa skulle løpes/gås fra start til slutt i følgende rekkefølge:

annonse

Fra starten ved Frei Skole gikk turen til Larsbua, det gikk i greit tempo og med lystig optimistisk stemning. Selfier måtte selvsagt tas, og posten registreres.

Andre mål var Lågfjellet. Det ble litt brattere, men stemningen var fortsatt på topp og den selvoppnevnte motivatoren i gruppa sørget for at alle hadde drukket og spist.

Fra Lågfjellet løp man i god tralt og god stemning mot Freikollen, dagens høyeste punkt. Nye selfier og nytt påfyll med mat og drikke, samt en bursdagssang for dagens jubilant, før man gikk løs på nedfarten mot posten på Bolgvatnet.

Etter Bolgvatnet var det gapahuken i Furulunden som var destinasjonen, og her ble det naturlig litt avkledning etter å ha vært i høyden. Temperaturen var på vei opp, og klimatilpassing av antrekk er viktig når man skal løpe i flere timer. Obligatorisk selfie ble også registrert sammen med posten.

Så bars det litt oppover til Utsikten. Fortsatt høy stemning og mye latter i gruppa som nå var på 8 personer, helt etter plan og avtalt antall poster.

Fra Utsikten løp vi over myr og vått terreng før vi kløv oppover mot Breilia. Registrering av post, obligatorisk selfie, påfyll av veske og føde, også bar det nedover mot første ordentlige rast ved parkeringsplassen som ligger ved stien opp mot Drabovannet (som ikke er en Stikk Ut! Post i år).

Der ble følget møtt av en supportergjeng som hadde ordnet med mat og drikke som høver seg for aktive løpere. Potetgull, mellombarer, nøtter, bananer, kaffe, saft og vann. Dette ble et godt og kjærkomment avbrekk sammen med skifte av sokker, sko, skjorter og benklær for mange av oss.

annonse

Jubilanten i følget hoppet av her for å rekke sitt eget kakeselskap, så det får vi bare tilgi eller akseptere, velg selv.

Med ny energi i magen, tørre klær og tørre sko løp de 7 resterende til Kvalvik Fort hvor den neste posten er. Selfie og registrering, ny motivasjon, og gruppa løp om Omsundet til neste rast som var ved Shell Autokrysset. Der var det tilgang på noe som for noen av løperne var veldig kjærkomment, samt mulighet for påfyll av energi og drikke.

Etter rasten ved Shell løp følget til den ene posten vi var litt usikre på hvor vi ville finne, Sandvikstien. Det er mulig vi løp det lengste strekket for å komme dit, men det var en fin og litt krevende løype, som nok satte seg i beina til i alle fall en eller to i følget. Selfie og registrering, påfyll av veske og ny motivasjon for å sett kursen mot neste stopp, Kvernberget.

Opp mot Kvernberget var det nok flere som begynte å kjenne det i beina, men motivatoren og gruppa holdt humøret oppe og alle registrerte seg på toppen og ble med på den obligatoriske selfien. Fra Kvernberget møtte Nordsundbrua krysses før man satte kursen mot Skorpa. På vei dit ble det lagt inn en liten pause med påfyll av vann og nødvendige ærend før vi løp/gikk ut mot posten på Skorpa. Alle skal med er det noe som heter, og når en i gruppa begynte å få veldig tunge bein var det godt for denne å se at de andre ventet ved posten og passet på at ingen falt av så nært hovedmålet.

Fra Skorpa, etter obligatorisk selfie og registrering, gikk turen via Folkeparken og ned til Lasken. Nye selfier, nye registreringer, og humøret steg desto nærmere sluttpunktet vi kom.

Fra Lasken gikk turen til Kleppen. Selfie, smil og latter, registrering og hastig videre mot Klubba.

Her var det en som hadde litt tyngre bein enn resten av gruppa, så han falt fra med så stor margin at når han skulle følge gruppa mot Klubba så valgte han feil løype og karret til seg noen ekstra meter. Kanskje ikke akkurat det beina hadde behov for, men viljestyrken beseiret nok beina denne dagen, for en stund etter at resten av gruppa hadde registrert Klubba og tatt selfie der, samt avsluttet løpet opp til Varden hvor norske flagg, servering og heiagjeng møtte dem, kom også den 7. løper opp til Varden. God og sliten, men veldig tilfreds med å ha gjennomført hele løpet.

10 fra start, med planlagt avhopp underveis. 7 i mål. Det telles inn som 100% måloppnåelse for starten på årets Stikk Ut! Sesong i Kristiansund for gjengen som løp i nytrykte skjorter med reklame for det som fort kan vise seg å bli ett av sommerens vakreste eventyr i form av Kristiansund Havmaraton.

Hvor mange selfier som ble festet på kamera/mobiltelefoner vites ikke, men det er vel strengt tatt ikke det som teller. «Det e turan som tælle!»

annonse

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Klippfiskadagan 2023
Annonse

Innlogging

Tidligere meningsinnlegg

Siste kommentarer

Terje Sundsbø 2 timer siden Prioritering av E136 Eksportveien
Møreaksen – Genial, og den eneste aktuelle fjordkryssingen. Knapt noe politisk parti har andre alternativer for fergefri fjordkryssing på sitt ...
Terje Sundsbø 3 timer siden Prioritering av E136 Eksportveien
@Hans-Peter KaaresenMøreaksen ligger inne på 9. plass i utkastet til prioriteringer i NTP:https://www.nrk.no/vestland/statens-vegvesen-legg-fram-nye-vegprioriteringar-1.16410026.Hvilket vedtak er det du sikter til?
Hans-Peter Kaaresen 4 timer siden Prioritering av E136 Eksportveien
De som har vært i tvil, er ikke i tvil lenger, etter å ha lest dette innlegget.  De blir enda ...
Petter E. Olsen 4 timer siden En ny vår for kjernekraft?
Innlegget røper vel at den som skriver har lite greie på moderne kjernekraftverk og sitter fast i "atomkraft, det er ...
Anne Mari Sandshamn 6 timer siden Beskjed om å flytte?
@Terje SundsbøJeg fikk ikke svar på mitt spørsmål... Så jeg gjentar det i håp om at du faktisk er voksen nok ...
Ketil Strand Andersen 9 timer siden En ny vår for kjernekraft?
Innleggets hovedbudskap er bra, sett i lys av den gammeldagse måten å se på kjernekraft, at det er noe vi ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte