Annonse
Annonse
Terje Grytten Finnøy
Ytring
14 juni 2022 12:39
Del på Facebook
Illustrasjon.
Illustrasjon.
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.

MA-lobbyistene forfekter bevisst at politikernes tidligere beslutning om fergefri kryssing av Romsdalsfjorden handlet om en stamvei som skulle effektivisere og korte ned på strekningene mellom Kristiansand og Trondheim. Dermed også delstrekningene av denne stamveien. Og ifbm. kryssing av Romsdalsfjorden ble delstrekningen definert som mellom Ålesund og Bergsøy. Ikke mellom Vik, Otrøy og Rådhustrappen i Molde.

Norstat sin meningsmåling, der over 4000 personer ble intervjuet vedr. fjordkryssings alternativene, avklarte en gang for alle at motstanden mot omveien og tunneltraseen MA ikke handler om hva en enkelt person i fylket vårt står for, men hva ett soleklart flertall i hele fylket står for.

MA-lobbyistene sin taktikk ved å bevisst neglisjere dette faktumet og med det, forsøke å henge motstanden mot MA omveien på noen veldig få enkeltpersoner, er bare så tragisk åpenbar. MA (Møreaksen) lobbyistene jobber rett og slett bevisst med å forfekte at MA omveien vil bli en firefelts omvei som kun vil gagne noen veldig få og som vil bli en fordyrende omvei for de aller fleste, sett opp mot dagens fergeløsning eller flytebro alternativet RA.

At ferger en sjelden gang kan stanse er fakta, at tunneler generelt stenges ofte er også fakta. Og omveien MA vil bli bestående av milevis med tunneler. Både enkeltløpstunneler og dobbeltløpstunneler.

Resultater fra flere tidlige spørreundersøkelser i mer eller mindre samtlige av fylkets aviser, har også bekreftet den åpenbare massive motstanden i fylket mot MA.

MA splitter rett og slett fylket vårt. Og det på flere måter.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ref. også den lave trafikkmengden det her er snakk om. ÅDT Vestnes–Molde på ca. 2300 og ÅDT Otrøya–Molde på ca. 4–500. Verken befolkningen i fylket eller AS Norge trenger denne fordyrende firefelts omveien.

At befolkningen på Otrøya og Gossen ønsker seg fastlandsforbindelse er forståelig. Men da må det ses på andre løsninger. Firefelts motorveier for en ÅDT på under 4-500 er rett og slett det glade vanvidd.

Som en alvorlig tankevekker og som en liten referanse for å synliggjøre hvor tullete denne uønskede omveien MA virkelig er, er det snakk om en ÅDT på opp mot 30.000 for Blindheimstunnellen.

Listen over ulemper med den av folk flest uønskede tunnel omveien MA er lang, veldig lang. Nevner kort miljøversting, manglende synergi effekter mellom E39 og Eksportveien E136, leder unødvendig gjennomgangstrafikken rett gjennom Molde by/langs hele Fannefjorden, totalt uegnet for myke trafikanter, enorm høydeforskjell fra toppen av Ørskogfjellet til dypet under fjorden (ca. 350 muh.), undersjøiske tunneler/tunneler generelt innebærer ett enormt katastrofe potensiale osv.

Noe å tenke over, spesielt for våres folkevalgte?

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Tidligere meningsinnlegg

Siste kommentarer

Anne Mari Sandshamn 2 dager siden Bløffen om Eksportveien
Har du konkrete tall for ca hvor mye delen med fastlandsforbindelse fra Gossen via Oterøy vil koste? Finner ikke noe ...
Anne Mari Sandshamn 2 dager siden Møreaksen = svindel
@Terje SundsbøLitt dumt å legge inn link til artikler som ligger bak betalingsmur. Ikke alle som har abo på RB. 
Terje Sundsbø 3 dager siden Når Hofseth kommenterer Møreaksen
Det er tydelig at ekko-kammeret her inne ikke liker å bli forstyrret. De leser ikke kritikk av deres favoritt-forfattere. Motargumenter ...
@Anne Mari SandshamnDu gidder ikke kaste bort din tid og meninger, skriver du, men du gidder å bruke tid på å servere ...
Terje Sundsbø 4 dager siden Møreaksen = svindel
Prisøkningene er nå innkalkulert i Møreaksen: https://www.rbnett.no/nyheter/i/z7JRg9/e39-aalesund-molde-blir-dyrere-og-kanskje-litt-forsinkaHvem er det som forsøker seg på svindel? Det er mye stål i flytebroene ...
Terje Sundsbø 4 dager siden Når Hofseth kommenterer Møreaksen
Hofseth synes å ha en generell forakt for fagfolk, i likhet med mange andre motstandere av Møreaksen. I hvert fall ...
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Foreslå arrangement

Vis kalender

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte