Annonse
Annonse
Del på Facebook
Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.

Ifølge nettstedet energinytt uttaler Olav Sylte, leder av Facebook gruppen «Vi som krever billigere strøm» at mandag var faner fra 55 LO-forbund foran Stortinget samlet i strømdemonstrasjon. Gruppen har over 600.000 medlemmer og opp mot 100.000 er medlemmer under ulike LO-forbund. Det var et ytre høyre initiativ, insinuerer LO-lederen om sine egne medlemmer.

Stem på regjeringens strømpolitikk og ikke hør på de «brunbeisede» LO-medlemmene som sliter med strømregningene. Omtrent slik fremstår LO-leder Peggy Følsviks retorikk.

Særlig på mandag da det var hastemøte på Stortinget, og ulike LO-forbund protesterte sammen med Facebook gruppen «Vi som krever billigere strøm» rett utenfor. Dette inkluderte også tidligere LO-leder Gerd Liv Valla og en rekke nåværende klubb- og forbundsledere under LO.

Følsvik sier til Klassekampen at grupperingen er «ytre høyre» og hun mener den har en kampanje mot LO. Tullprat fra en leder som en burde forvente en annen holdning fra. Enten har hun ikke forstått hvem som stod utenfor Stortinget eller så taler hun mot bedre vitende.

LO-lederen uttaler seg om en betydelig del av sin egen medlemsmasse, og det burde blitt tatt opp i første landsmøte om hun er egnet som leder. Uttalelsen kan ikke forklares på annen måte enn at LO-lederen ikke har forstått hva hun uttaler seg om, eller så bedriver hun ren partipolitikk for Arbeiderpartiet. Har hun som sentralstyremedlem i AP større lojalitetsbindinger der, enn til sine egne medlemmer?

Demonstrasjonen mandag dreide seg om verken ytre høyre eller ytre venstre. Den dreide seg om helt vanlige folk og vanlige arbeidsfolk hverdagslige utfordringer. Alt går til himmels, strømpriser, drivstoffpriser, matvarepriser, renten, samt skatter og avgifter.

annonse

Den norske staten skal ta vare på sin egen befolkning, og ikke tyne folket med skatter og avgifter når en stor del av befolkningen kjenner at pungen strammes til.

Den norske stat tjener enormt på elavgifter, moms og gassleveranser. Statskassa renner over av folkets penger.

Inflasjon roper finansministeren, og er handlingslammet. Avgiftslettelse skaper ikke inflasjon, tvert imot. England har satt ned avgifter, og inflasjonen er dempet!

Det ekstraordinære stortingsmøtet var en parodi. 90 forslag, ingen ble vedtatt.

«Salige er de saktmodige, for de skal arve jorden.»

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Foreslå arrangement

Vis kalender

Innlogging

Tidligere meningsinnlegg

Siste kommentarer

Terje Sundsbø 1 dager siden Vanskelige veivalg?
Frank Sve har mange merkelige utspill, blant annet:«Korleis er då til dømes planlegginga, prosjekteringa, berekningane og alle nødvendige faktorar ikring ...
Terje Sundsbø 2 dager siden Store deler av Nordmøre når Hjelset raskest
@Arne AlmaasHva er problemet med NRK? Rasmussen korrigerer feilaktige avisinnlegg – kampen mot Fake News bør også NRK støtte. Ellers har ...
Terje Sundsbø 2 dager siden Store deler av Nordmøre når Hjelset raskest
@Geir M PunnerudDu klandrer Rasmussen for å helle bensin på bålet, uten å nevne de som stadig vekk setter fyr på nye ...
Terje Sundsbø 3 dager siden Store deler av Nordmøre når Hjelset raskest
@Anne Mari SandshamnDet er ikke jeg som finner på disse hullene i bemanningsplanen. Dette ble senest orientert om i styremøtet i HMR ...
At dokke overhodet gid å bry dokke med RR og TS sine innlegg og kommentarer beviser at NRK har en ...
Geir M Punnerud 3 dager siden Store deler av Nordmøre når Hjelset raskest
@Terje SundsbøOg der kom du ja? Tror ikke du heller klarer å se utenfor grensene til Molde. Har jeg hørt. R.R ...
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Foreslå arrangement

Vis kalender

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte