Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
Del på Facebook
«Tustna» i sambandet Seivika–Tømmervåg. Foto: Kurt Helge Røsand / KSU.NO
«Tustna» i sambandet Seivika–Tømmervåg. Foto: Kurt Helge Røsand / KSU.NO
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Senterpartiet åpner sitt landsmøte om knapt ei uke. Partiet skal blant annet behandle dokumentet «Nær folk i hele landet».

Der står det: «Noe av det mest unike med Norge er at det bor folk i hele landet, at det finnes attraktive og gode lokalsamfunn nesten uansett hvor du reiser. Det er ingen selvfølge at det er slik, og det er ingen selvfølge at det skal fortsette å være slik. Senterpartiet vil føre en politikk som gjør at folk på fritt grunnlag kan velge hvor de vil bo, enten det er i tettsteder, småbyer, bygder eller storbyer.Vi vil jobbe for at arbeidsplasser, infrastruktur, velferdstilbud, trygghet og muligheter finnes over hele Norge, i store og små samfunn.»

Annonse
Annonse

I flere valgperioder har vi, lokale folkevalgte for Senterpartiet, kjempa for at ferje og hurtigbåt til øysamfunn skal behandles som en del av vegen, og at de som bruker ferje og båt skal betale noenlunde det samme som de som kjører på fast grunn eller tar buss. Staten må dekke kostnaden med ferjedrift på samme måte som kostnaden med annen veg. Dyre ferjebilletter er det samme som dyre bompenger på veg. Mens vegen er åpen hele døgnet, er ferja åpen bare deler av døgnet, så det er uansett i disfavør av kysten.

Det er fylkeskommunene som har ansvaret for det meste av ferjedrift og de fleste kilometer veg i dette landet. Fylkeskommunene tar store løft for å omstille ferjedrifta til nullutslipp og bidrar stort til å nå klimamåla. Fylkeskommunene har ikke andre inntekter enn overføringer fra staten og billettinntekter fra ferje, buss og båt. Staten har modeller for å beregne behovet for ressurser i fylkene, herunder en modell for hva staten mener er et forsvarlig og godt ferjetilbud. Hvis vi i Møre og Romsdal skulle lagt denne modellen til grunn og brukt de pengene staten overfører til ferjedrift i vårt fylke, måtte vi kutte ¼ av det ferjetilbudet vi har i dag, et tilbud næringsliv og innbyggere faktisk mener er for dårlig! Slik er det også i Nordland og Troms og andre kystfylker.

Og hva mener så staten er godt nok? I Molde kommune har vi to «bydeler» som er øysamfunn, Sekken og Midsund (Otrøya). Den nasjonale ferjenøkkelen mener at til øya Sekken trenger det ikke gå ferje på lørdag og søndag og åpningstida på hverdager skal være 14 timer, dvs. halve døgnet. Så hvordan skal folk kunne leve på Sekken? Hvordan skal for eksempel innbyggere som trenger hjemmetjenester og helsehjelp kunne overleve? Hvordan har staten tenkt at det skal gå an å drive næringsliv fra Sekken? Eller bo på Sekken og arbeide turnus og skift på fastlandet? Eller delta på kultur- og fritidsaktiviteter ellers i kommunen? Til Otrøya beregner staten at det er nok med ei åpningstid på hverdager på 18 timer og på helg 16 timer. Samme åpningstid er beregna til Aukra (Gossen), der vi har Nord-Europas største gassterminaler og ilandføringsstedet for gassen fra Ormen Lange. Til Smøla mener de det er nok med ei ferje og 17 turer i døgnet. Både Otrøya, Gossen og Smøla er store industri og havbrukssamfunn og ville vært stengt store deler av døgnet hvis vi følger statens ferjenøkkel. Derfor har Møre og Romsdal fykeskommune brukt mye mer penger på ferje enn det staten dekker. Fordi det er nødvendig. På samme måte som de andre kystfylka.

Annonse
Annonse

I 2020 fikk vi et ferjeopprør langs kysten, fordi fylkeskommunene så seg nødt til å øke takstene for å greie å opprettholde ferjetilbudet. Dermed kom stortingspolitikerne på banen foran valget i 2021 og lovde gratis og billigere ferjer. Staten dekker tapte billettinntekter for fylkene. Men det hjelper jo ikke det grann på det som var problemet, at ferjedrifta er så dyr at fylkene ikke lenger greier å opprettholde det tilbudet vi har. Det kom jo ikke mer penger inn i kassa!

Trygve Slagsvold Vedum hold et glitrende motinnlegg mot Solbergregjeringas statsbudsjett for 2021, der han varsla at sentarparitet sitt forslag ville gi 240 mill.kr. mer til ferjedrift og andre formål i Nordland. Sju stortingsrepresentanter fra Senterpartiet fremma et eget forslag i Stortinget om finansiering av et bedre tilbud og nullutslippsløsninger. Vi gikk til stortingsvalget i 2021 med ei klar oppfatning av at Senterpartiet og Arbeiderpartiet skulle rette opp i underfinansieringa av ferjedrifta, samtidig som de ville redusere takstene. Men til nå har ikke regjeringa holdt løftet. Og det kan umulig skyldes hverken Putin eller frykt for prisstigning og renteøkning. For regjeringa fant det nødvendig å dekke kostnaden med prisstigning på riksvegferjene – for å unngå å kutte i det tilbudet de har direkte ansvar for.

Regjeringa satte ned et ekspertutvalg for å se på inntektssystemet for fylkeskommunene. Målet skal være å gi likeverdige forutsetninger for å dekke ufrivillige kostnadsulemper og tilpasse systemet til de nye fylkene som gjenoppstår. Forslaget fra dette utvalget, om det blir gjennomført, vil nærmest være en massakre av ferjetilbudet langs kysten.

Inntil nå har vi greidd å ha et brukbart og helt nødvendig ferjetilbud, langt over det staten dekker. Nå kan vi ikke kutte mer i videregående skole og vegvedlikehold og andre tjenester for å opprettholde ferjetilbudet i kystfylka. Hvis Senterpartiet skal ha noen troverdighet, må valgløftene om bedre ferje- og båtfinansiering holdes, slik de tok høylytt til orde for i opposisjon. Ekspertutvalget sine forslag som rammer kystfylka så hardt må også forkastes.

Annonse
Annonse
Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.
  • Denne kommentaren er avpublisert.
    Espen Heitmann · 1 år siden
    Vel Sørheim troverdigheten til Sp i fylket begynte og dale lenge før du gikk ut og lovte gratis ferger, og nedturen har fortsatt uten stopp, det hjelp ikke at du og Kjølmoen startet fergeopprøret, ei heller Kjølmoens utspill angående ferge som stort sett alle oppfattet som ren løgn, at du i tillegg presterer og si at dere ikke kan kutte mer i ett fylke som nesten har gått med en milliard i overskudd de siste 4 årene OG som i tillegg ligger an til ett overskudd på 200 millioner i år sier det ikke så rent lite om udugeligheten.

    Når du i tillegg representerer den mest evneveike regjeringen Norge noen gang har hatt som sender vanlige folk ut i tiggerferd og kjører bedrifter konkurs har du liten eller ingen troverdighet igjen, det er en grunn til at SP nærmer seg sperregrensen i rekordfart med AP hakk i hel og ingen av dere forstår at det er egen politikk som er årsaken.

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Klippfiskadagan 2024
Annonse
Klippfiskdagan 2024

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 45 minutter siden Greinalause politikere om ferger
@Terje SundsbøDette veit du. Vedtaket du viser er ei anmodning til regjeringa om å utgreie dette. Etter det eg har sett ...
Terje Sundsbø 1 timer siden Greinalause politikere om ferger
@Geir Ole SætremyrDet er altså et stortingsvedtak som sier at staten overtar garantiansvaret for i bompengelån på riksveier.Er KS2-analysen for trinn 1 ...
Geir Ole Sætremyr 4 timer siden Greinalause politikere om ferger
@Terje SundsbøLes dette oppslaget der definisjonen av utviklingsprosjekt stårhttps://www.nrk.no/ostfold/vil-kvitte-seg-med-bastoferga-i-moss-1.16892598
Geir Ole Sætremyr 5 timer siden Greinalause politikere om ferger
@Terje SundsbøSiste oppslag du viser til er frå 2020 og anmodningsvedtaket som Regjeringa skulle følge opp. Eg har sett ein uttale der ...
Terje Sundsbø 5 timer siden Greinalause politikere om ferger
@Geir Ole SætremyrDu lever i fornektelse.Leder i Stortingets transport- og kommunikasjonskomité var i Molde og presenterte regjeringens utkast til NTP. Tror du ...
Geir Ole Sætremyr 6 timer siden Greinalause politikere om ferger
@Terje SundsbøPå Hareid er der 4-vegs rundkøyring med doble filer, ÅDT på 6200 på fylkesvegen frå vest, ÅDT på ferga på ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse