Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
Kari Henriksen (Ap)
Ytring
23 mars 2023 14:27
Del på Facebook
Foto: Lise Åserud / NTB
Foto: Lise Åserud / NTB
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Arbeiderpartiet har hatt mange slagord: «Arbeid til alle», «By og land hand i hand», «Gjør din plikt og krev din rett», er noen eksempler.

De viser Aps grunnverdi, nemlig at mennesker skal ha arbeid og inntekt slik at de kan leve frie, selvstendige liv og ikke være avhengige av andre. Derfor må vi skape og legge til rette for et produktivt næringsliv og bidra til trygge arbeidsplasser.

Annonse
Annonse

Derfor skal vi dele fra fellesskapet og mennesker skal ha rett til livsopphold, helse- og omsorgstjenester når de trenger det eller ikke kan arbeide. Og ikke minst verne om fellesskolen, grunnmuren i Norges fellesskap.

Derfor sier vi ikke ryk og reis til de som tjener penger i Norge. Gjennom sin skaperkraft, sitt engasjement, sin tålmodighet og ikke minst sin risikovillighet bidrar de til inntekter til fellesskapet slik at det blir noe å dele fra. Norge trenger dem, så velkommen hjem!

I mange år har næringslivet hatt gode vilkår. Norge går godt.

For første gang får flere enn 1 million mennesker utbetalt sin pensjon månedlig fra fylte 67 år. For første gang er SFO gratis, barnehageplasser og tannbehandling for unge er gratis og rimeligere.

Karensåret i AAP (red.anm. Arbeidsavklaringspenger) som Høyre-regjeringen fjernet er innført igjen. Vi har innført pensjon fra første krone og vedtatt en historisk satsing på fastlegene.

Retten til heltid er styrket og vi har tatt et kraftig oppgjør med de deler av næringslivet som undergraver anstendigheten i arbeidslivet. For å nevne noe.

Annonse
Annonse

Dette får vi til fordi vi i Norge er et spleiselag.

Europa er i krise, Ukraina-krigen slår inn for fullt i all europeisk politikk, prisene går opp og levekostnadene stiger. Det truer vår felles velferd.

For at de som trenger fellesskapet mest ikke blir de store taperne har vi snudd skattepolitikken og tatt grep for å omfordele bedre. De med de aller høyeste formuene må betale mer, og de med minst må skjermes.

Ap/Sp-regjeringen tar skattegrep når det gjelder bruken av våre felles naturresurser, slik kloke politikere gjorde på seksti- og syttitallet med oljeinntektene. Selvfølgelig skaper det motstand og diskusjon!

Skatteforslagene er ute til høring og jeg er sikker på at regjeringen vil vurdere innspillene. Men ett sted går grensen: Ap vil ikke senke skattene og samtidig kutte i velferdstjenestene slik Høyre har gjort og gjør igjen i årets budsjett for å få det til.

Vi vil ha en ansvarlig, økonomisk styring med mål å omfordele bedre. Forskjellene i samfunnet må ned, ikke økes, offentlige skoler, sykehus og barnevern må styrkes, ikke privatiseres.

Vi har mer å gjøre, og for å få det til må alle bidra etter evne, derfor ønsker vi velkommen hjem til de som har nytt godt av fellesskapet for å skape sine formuer.

Annonse
Annonse
Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Terje Sundsbø 30 minutter siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Geir Ole SætremyrNår du ikke har argumenter til artikkelen, så skriver du om noe helt annet. Les innlegget til Rasmussen en gang ...
Geir Ole Sætremyr 41 minutter siden Brobygging
@Terje SundsbøVeblungnes: Trangt gjennom sentrumBrustuglia: Problem på vinterenVolda sentrum: E39 gjennom sentrum.Rv70: 3 bruer oppgraderast til å takle dagens standard på ...
Geir Ole Sætremyr 1 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
Strekninga Vik til Molde har vore ferdig regulert i 2 år, KS2 er gjennomført og teknisk sett er prosjektet ferdig ...
Terje Sundsbø 11 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
De som ønsker å stoppe Møreaksen, bør ha tenkt gjennom alternativene. Hvordan mener de fylkeskommunen skal finansiere fergefritt til Aukra ...
Terje Sundsbø 11 timer siden Brobygging
@Geir Ole SætremyrSom eksempel på flaskehalser viser du til veier der trafikken går nærmest uhindret og gratis 24 timer i døgnet. Er ...
Denne bekymringen for fylkesøkonomien er berettiget. Som lokalpolitiker som har vært vara i samferdselsutvalget har jeg fulgt økonomien i fylket ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse