Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil
Kari Henriksen (Ap)
Ytring
23 mars 2023 14:27
Del på Facebook
Foto: Lise Åserud / NTB
Foto: Lise Åserud / NTB
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.

Arbeiderpartiet har hatt mange slagord: «Arbeid til alle», «By og land hand i hand», «Gjør din plikt og krev din rett», er noen eksempler.

De viser Aps grunnverdi, nemlig at mennesker skal ha arbeid og inntekt slik at de kan leve frie, selvstendige liv og ikke være avhengige av andre. Derfor må vi skape og legge til rette for et produktivt næringsliv og bidra til trygge arbeidsplasser.

annonse

Derfor skal vi dele fra fellesskapet og mennesker skal ha rett til livsopphold, helse- og omsorgstjenester når de trenger det eller ikke kan arbeide. Og ikke minst verne om fellesskolen, grunnmuren i Norges fellesskap.

Derfor sier vi ikke ryk og reis til de som tjener penger i Norge. Gjennom sin skaperkraft, sitt engasjement, sin tålmodighet og ikke minst sin risikovillighet bidrar de til inntekter til fellesskapet slik at det blir noe å dele fra. Norge trenger dem, så velkommen hjem!

I mange år har næringslivet hatt gode vilkår. Norge går godt.

For første gang får flere enn 1 million mennesker utbetalt sin pensjon månedlig fra fylte 67 år. For første gang er SFO gratis, barnehageplasser og tannbehandling for unge er gratis og rimeligere.

Karensåret i AAP (red.anm. Arbeidsavklaringspenger) som Høyre-regjeringen fjernet er innført igjen. Vi har innført pensjon fra første krone og vedtatt en historisk satsing på fastlegene.

Retten til heltid er styrket og vi har tatt et kraftig oppgjør med de deler av næringslivet som undergraver anstendigheten i arbeidslivet. For å nevne noe.

annonse

Dette får vi til fordi vi i Norge er et spleiselag.

Europa er i krise, Ukraina-krigen slår inn for fullt i all europeisk politikk, prisene går opp og levekostnadene stiger. Det truer vår felles velferd.

For at de som trenger fellesskapet mest ikke blir de store taperne har vi snudd skattepolitikken og tatt grep for å omfordele bedre. De med de aller høyeste formuene må betale mer, og de med minst må skjermes.

Ap/Sp-regjeringen tar skattegrep når det gjelder bruken av våre felles naturresurser, slik kloke politikere gjorde på seksti- og syttitallet med oljeinntektene. Selvfølgelig skaper det motstand og diskusjon!

Skatteforslagene er ute til høring og jeg er sikker på at regjeringen vil vurdere innspillene. Men ett sted går grensen: Ap vil ikke senke skattene og samtidig kutte i velferdstjenestene slik Høyre har gjort og gjør igjen i årets budsjett for å få det til.

Vi vil ha en ansvarlig, økonomisk styring med mål å omfordele bedre. Forskjellene i samfunnet må ned, ikke økes, offentlige skoler, sykehus og barnevern må styrkes, ikke privatiseres.

Vi har mer å gjøre, og for å få det til må alle bidra etter evne, derfor ønsker vi velkommen hjem til de som har nytt godt av fellesskapet for å skape sine formuer.

annonse

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Innlogging

Tidligere meningsinnlegg

Siste kommentarer

Anne Mari Sandshamn 2 timer siden Rasmussen hører på velgerne
@Terje SundsbøOm jegredigerer er det fordi jeg må korrigere min skriving, da jeg har dysleksi og i tillegg en pc med ...
Terje Sundsbø 3 timer siden Rasmussen hører på velgerne
@Anne Mari SandshamnNoen ganger kan det være behov for et oppklaringsspørsmål, slik jeg stilte deg. Og ditt svar tyder på at ditt ...
Anne Mari Sandshamn 8 timer siden Rasmussen hører på velgerne
@Terje SundsbøDet å besvare et spørsmål, med et annet er IKKE å svare på et spørsmål. Lær det deg du, før ...
Terje Sundsbø 10 timer siden Rasmussen hører på velgerne
@Anne Mari SandshamnDu ber meg slutte – fordi spørsmålet er ubehagelig for deg?Jeg har svart på spørsmålet ditt i TK. Men du ...
Anne Mari Sandshamn 14 timer siden Rasmussen hører på velgerne
@Terje SundsbøHAHAHAHA.. Nei, jeg ber deg bare slutte. Men du er ikke god på å svare på spørsmål selv du så ...
Terje Sundsbø 1 dager siden Rasmussen hører på velgerne
@Anne Mari SandshamnTyr du til hersketeknikker for å slippe å svare på vanskelige spørsmål?
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte