Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
Annonse
Del på Facebook
– Utenom sykehussaken, så er jeg enig i at det er utrolig spennende tider med mye positivt som skjer i Kristiansund!. Her er helseministeren på besøk på den stengte fødeavdelingen i Kristiansund i fjor. Foto: Steinar Melby / KSU.NO
– Utenom sykehussaken, så er jeg enig i at det er utrolig spennende tider med mye positivt som skjer i Kristiansund!. Her er helseministeren på besøk på den stengte fødeavdelingen i Kristiansund i fjor. Foto: Steinar Melby / KSU.NO
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.

«Jeg er enig med ordfører Kjell Neergaard i at det skjer veldig mye spennende og positivt i byen vår! Men om sykehussaken og «off-kroken» (kommentert på Facebook) er jeg noe uenig.

Vi har fått til vedtak om at fødeavdelingen skal være åpen frem til 2024 og vi har fått fødeavdelingen med i regjeringserklæringen.

annonse

Nå er det AP ved Helseminister Ingvild Kjerkol og hennes statsekretærer (alle fra AP) som har ansvar for at vedtak i Stortinget følges opp og regjeringserklæringen følges, og derfor ikke legge ned fødeavdelingen ved første mulighet men istedet sørge for at stortingsvedtaket og Hurdalserklæringen gjennomføres.

Det skinner gjennom at AP stemte med i Stortinget for fortsatt drift av fødeavdelingen i Kristiansund frem til 2024, kun i for å ikke miste stemmer!

Mange innspill og innlegg fra blant annet på Facebook-siden «Vi som krever et fullverdig sykehus i Kristiansund» blir videresendt til våre helsepolitikere i SP. Disse aksjonssidene har vært viktig for å samle artikler fra media mm.

annonse

Mitt ønske i tiden fremover er at Arbeiderpartiet proaktivt via Helse- og omsorgsdepartementet, følger opp stortingsvedtak og regjeringserklæring. Det er nå betydelig mer krevende siden det er mye lettere å rive ned en fagavdeling enn å bygge opp. At fødeavdelingen ble lagt ned kun for en sykemelding og at samtidig premissene for vikarbruk ble endret, signaliserte en direkte motarbeidelse.

Jeg vil fortsette å holde saken varm ved å videresende artikler og innspill som inneholder fakta til våre helsepolitikere i SP som jeg har gjort siden det fatale tomtevalget havnet i kontrollkomiteen.

I tillegg ønsker jeg at det holdes en ordentlig tone i debatten fremover og at man holder seg for god til å drive med hets, personangrep, eller hersketeknikker som er med på å drepe konstruktive innspill som måtte komme. Kritikk fra meningsmotstandere er alltid mer tålelig når det kommer sammen med saklige argumenter og motforslag.

Utenom sykehussaken, så er jeg enig i at det er utrolig spennende tider med mye positivt som skjer i Kristiansund!

annonse

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Klippfiskadagan 2023
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Tidligere meningsinnlegg

Siste kommentarer

Terje Sundsbø 3 timer siden Prioritering av E136 Eksportveien
Møreaksen – Genial, og den eneste aktuelle fjordkryssingen. Knapt noe politisk parti har andre alternativer for fergefri fjordkryssing på sitt ...
Terje Sundsbø 5 timer siden Prioritering av E136 Eksportveien
@Hans-Peter KaaresenMøreaksen ligger inne på 9. plass i utkastet til prioriteringer i NTP:https://www.nrk.no/vestland/statens-vegvesen-legg-fram-nye-vegprioriteringar-1.16410026.Hvilket vedtak er det du sikter til?
Hans-Peter Kaaresen 6 timer siden Prioritering av E136 Eksportveien
De som har vært i tvil, er ikke i tvil lenger, etter å ha lest dette innlegget.  De blir enda ...
Petter E. Olsen 6 timer siden En ny vår for kjernekraft?
Innlegget røper vel at den som skriver har lite greie på moderne kjernekraftverk og sitter fast i "atomkraft, det er ...
Anne Mari Sandshamn 7 timer siden Beskjed om å flytte?
@Terje SundsbøJeg fikk ikke svar på mitt spørsmål... Så jeg gjentar det i håp om at du faktisk er voksen nok ...
Ketil Strand Andersen 10 timer siden En ny vår for kjernekraft?
Innleggets hovedbudskap er bra, sett i lys av den gammeldagse måten å se på kjernekraft, at det er noe vi ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte