Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
Del på Facebook
Foto: Terje Bendiksby / NTB
Foto: Terje Bendiksby / NTB
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.

På Rådhusplassen stiller lokale politikere med farger, som gjerne kunne vært lånt av Kiwi, Rema og Ekstra, og selger seg selv for å øke inntjeningen av stemmer.

I bakgrunnen står Rådhuset, hvor økonomisjefen annonserer at det er 350 millioner i manko i henhold til ønskeliste på budsjettet, og hva vi ellers måtte forvente. F.eks. en regjering og et Stortingsflertall som ikke kommer til å ha spanderbuksa på til høstens statsbudsjett. Hun har også enda en gang varslet at vi har et kollektivt ansvar for en gjeld på 5 milliarder kroner, som vil belaste vår kommuneøkonomi med inntil 200 millioner pr. år. Tallstørrelser som i virkeligheten vil stagge all debatt om å forvare og bygge velferd, og som i verste fall vil bringe politikerne i knestående for å bygge ned velferd i Kristiansund.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Gjennom alle år har Rødt Kristiansund stemt mot vedtatte budsjetter i Kristiansund kommune, av den enkle grunn at de ikke har innfridd de krav Rødt har stilt til velferd og det å bygge et solidarisk samfunn, hvor vi kan bidra til at økonomiske forskjeller bygges ned og at folk kan gå med rak rygg og gjerne også et hodeplagg. Rødt Kristiansund kan ikke stå inne for budsjetter som bygger ned velferd.

Etter at Rødt gjorde sitt inntog på Stortinget har vi hatt en alliert fra det hold til støtte for større overføringer til kommunene. Riktignok uten støtte fra de øvrige partiene på Stortinget.

Det viktigste for Rødt Kristiansund i valgkampen er å få inn representanter i bystyret, som ikke er veggpryd, og som tar bladet fra munnen når det trengs. En forlengelse av det som måtte bevege seg i lokalsamfunnet. Den virkelighet vi står overfor lokalt tilsier at dette trengs mere enn noensinne. Fellesskap og solidaritet skal være grunnlaget for å bygge vårt bysamfunn.

Annonse
Annonse

Vår ære og vår makt har vår stemmeseddel oss brakt, tenker vi, når vi legger stemmeseddelen i urna 11.september. 11.september er på ett vis en generalprøve for vårt lokaldemokrati, hvor velgerne med rak rygg og stolthet skal si sin mening.

Vi renger ikke flere opptredener i keiserens nye klær på vårt lokale «Kremmertorg» Rådhusplassen.

Godt valg i solidaritetens og fellesskapets navn

Stein Kristiansen, listekandidat for Rødt Kristiansund

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil
Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 2 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDette er politikk gjennom Regjering og Storting.Det er ikkje noko Naturvernforbundet arbeider med, men vi registrerer kva rammeverk som er ...
Terje Sundsbø 2 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrDu svarer ikke på spørsmålet. Er det vanlig praksis i Naturvernforbundet?
Geir Ole Sætremyr 3 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDu må adressere dette hos andre.
Terje Sundsbø 3 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrPå Møreaksen betaler bilistene bompenger, på jernbane betaler passasjerene billett. Mitt spørsmål gjelder fortsatt:Hvorfor behandles lokal forankring og finansiering ulikt ...
Terje Sundsbø 4 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Anne Mari SandshamnSkålaveien var ikke et fergeavløsningsprosjekt, og mottok aldri offentlig støtte. Skålavegen ble bygget som en privat vei i regi av ...
Geir Ole Sætremyr 4 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDer er ei forskell  Møreaksen skal delfinansierast via bompengar. Jernbane via passasjernbilett.80% staleg finansiering av Møreaksen.  Vesentlig statlig bidrag til finansiering ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse