Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
Kjell Neergaard, ordfører i Kristiansund
Ytring
07 september 2023 10:55
Del på Facebook
Foto: Kurt Helge Røsand / KSU.NO
Foto: Kurt Helge Røsand / KSU.NO
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.

Arbeiderpartiet har lest innlegget fra nattpatruljen i Hjemmetjenesten. Slik informasjon som kommer frem her vil aldri stå i månedsrapportene, og vi politikere vil derfor ikke få vite dette uten at det varsles fra.

Vi vet at det er krevende å stå i denne tjenesten. Det kommer godt frem i rapportene vi får hver måned.

Annonse
Annonse

Vi oppfatter ikke innlegget som et ønske om politisk innblanding i lokale lønnsforhandlinger som er partenes ansvar, arbeidsgiver og ansattes tillitsvalgte. Vi oppfatter dette som et varsku om at vi skal se og forstå hvor krevende det er å stå i tjenesten, at det oppleves forskjellsbehandling mellom dere som er faste ansatte og ansatte i innleide vikarbyrå. Vi oppfatter også at dere ber om klare målsettinger for hvordan vi skal skaffe dere nok kompetente kollegaer inn i omsorgstjenesten i kommunen.

Arbeiderpartiet har god dialog med tillitsvalgtes organisasjoner i det politiske arbeidet vi utfører. Vi kan enten ha møter, eller vi har kontakt på andre måter. Vår innfallsvinkel her vil derfor å ta kontakt med sykepleierforbundet for å drøfte denne situasjonen og finne ut av hva vi kan få til sammen

Det er bystyret som er arbeidsgiver, men det er delegert ansvar for den daglige drift til Kommunedirektøren. Det er slik kommunene styres. Vår forventning fra politisk hold er at vår administrasjon sørger for god og forsvarlig bemanning, som ivaretar både brukere og de ansatte.

Annonse
Annonse

Arbeiderpartiet er tydelige på at vi ønsker faste ansatte framfor bruk av vikarbyrå, innleie gjennom vikarbyrå er ingen god investering i ansatte.

Gjennom et godt og forankret trepartssamarbeid må vi finne løsninger som beholder ansatte, men også som er rekrutterende. Politisk ønsker vi at Kristiansund kommune framstår som en attraktiv arbeidsgiver. Derfor er det også på politisk bord å diskutere lønnspolitikk, men på et overordnet nivå.

Arbeiderpartiet har sin eksistens gjennom at fagbevegelsen dannet partiet for å få makt bak kravene om et bedre arbeidsliv og dermed bedre liv. Vi har derfor en lang tradisjon for å samarbeide med arbeidstakerorganisasjonene, der vi finner de beste løsningene nettopp fordi vi jobber sammen om de.

Nå er vi kommet på tampen av vår valgperiode. Snart er det nytt bystyre som skal trå til, og hvem som skal styre de neste fire åra får vi snart svar på.

Vi ser, uansett utfall av valget, frem til et videre godt samarbeid med Sykepleierforbundet og andre fagorganisasjoner etter valget, for sammen å løse de utfordringer dere peker på i leserinnlegget.

Annonse
Annonse
Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Ketil Strand Andersen 6 dager siden Anbefales å ta et besøk til Kvernes
Nå forstod jeg hvorfor det kalles stavkirke!
@Terje SundsbøPunk 1 og 2. Premissene i påstanden er ufullstendig. Vart spørsmålet komplettert med kostnaden for kvar passering målt opp mot ...
@Geir Ole SætremyrHvorfor svarer du ikke på de spørsmålene du får? Det du kaller en ytring fra Rasmus Rasmussen, er en liste ...
@Terje SundsbøEg peika på at Trude Brosvik sa meir. Ja  ho ville ha rassikring av Tokagjelet også. Så det er korrekt. ...
@Terje SundsbøHar du lest protokollen frå Fylkestinget der dei behandla RTP?
@Geir Ole SætremyrVestland fylkeskommune prioriterer ikke rassikring av turistveier og vedlikehold av veiene mellom fergeleiene framfor fastlandssamband til egne innbyggere. De skal ...
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse