Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
Del på Facebook
Foto: Amanda Pedersen Giske / NTB
Foto: Amanda Pedersen Giske / NTB
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.

Industri- og Næringspartiet vil fjerne formueskatt på arbeidende kapital for bedrifter.

De siste dager har vi kunne lese om situasjonen i Sykkylven der den ene møbelbedriften har utenlandske eiere, den andre er norsk eid. Dette slår fullstendig skeivt ut skattemessig.

Annonse
Annonse

Nå er det slik at formueskatten på arbeidende kapital har gjort at de aller fleste bedriftseiere har måttet tappe bedriften for midlere for å betale denne skatten, gjennom mange år. Noe som gjør at man mister muligheten til å styrke bedriften.

Skal vi ha verdiskapning må vi ha bedrifter som har mulighet til å tåle en nedgang, solide bedrifter gir stabil skatteinngang til kommuner, ikke minst stabile arbeidsplasser som sikrer arbeidstakerne over tid.

Hvordan i alle dager kan det være så vanskelig å skjønne? Hvor mange bedriftseiere har forsvunnet ut av landet de siste årene?

De forsvinner stort sett ikke fordi de ikke vil betale skatt, men de gis ikke muligheten til å styrke bedriften på grunn av et horribelt skattetrykk. Det er gått så langt at staten er anmeldt på grunn av dette.

Annonse
Annonse

Enkle grep som Industri- og Næringspartiet vil gjøre:

  • Fjerne forskudd skatt for bedrifter
  • Fjerne skatt på arbeidende kapital

Vi vet at det ikke nødvendigvis er så enkelt, men dette vil være å ta skritt i riktig retning. Det er på tide at man slutter å følge situasjonen nøye, og heller komme på banen.

Med dagens storting blør distrikts-Norge, for ordenskyld distrikts-Norge er lenger unna ring 3 enn Lillestrøm. Vi må ha endringer, det får vi ikke med det sittende storting. Du som velger må tenke nytt.

Det er på tide å stemme INP i 2025, slik at vi kan få sunn fornuft og konsekvenspolitikk inn på Stortinget. Vi fortjener ikke verdens beste land, om vi ikke evner å ta vare på det.

Gi oss sjansen – vi er klare.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil
Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.
  • Denne kommentaren er avpublisert.
    Magnar Skålevik · 1 måneder siden
    Norge bør si opp EØS-avtalen. Vi har Efta avtalen og forholde oss til. Vi må sette ned foten og ikke la oss styre fra EU. Men på den andre siden må vi fremdeles ha et godt samarbeid med EU, uten at vi blir diktert av Eu regulativet.

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

@Terje SundsbøTa fram kalkulatoren og ha i mente at lånet skal nebetalast. Så tar du byggekostnad fram i tid, trekk frå ...
@Terje SundsbøFor øvrig, eg har ikkje kalkulert for personbil og storbil, bare gjennomsnitt. Du har sett på personbil, og ikkje rabattmiks. ...
@Geir Ole SætremyrPrøv igjen – kan du forklare det store avviket i bompenger på Nordøyvegen kontra ditt anslag på bompenger på Kjerringsundet?Kjerringsundet ...
@Terje SundsbøSu får ta fram kalkulatoren med følgande faktorer: ÅDT på 1500 (1200 i dag), 365 dagar pr år, byggekostnad etter ...
@Geir Ole SætremyrAukra kommune betaler altså nesten like mye på Kjerringsundet som fylkeskommunen betalte på Nordøyvegen. Nordøyvegen er dyrere enn Kjerringsundet, og ...
@Terje SundsbøSlik eg har lest KS2 skal Aukra kommune betjene eit lån på 2,9 mrd pluss renter og nedbetaling over 35 ...
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse