Annonse
Annonse
Rødt Kristiansund
Ytring
18 juli 2017 21:40
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Rødt ønsker at flere skal ha mulighet til å få fast jobb og full stilling.

Det er mange som lever med usikkerhet knyttet til sitt ansettelsesforhold i Norge i dag. Mange er tilknyttet ett eller flere vikarbyrå eller jobber for et bemanningsbyrå med korte kontrakter. De kan risikere å ikke ha arbeid neste dag, eller ikke ha mulighet til å planlegge hva de skal gjøre framover fordi de må sitte å vente på den ene telefonen som gir dem arbeid neste dag, eller samme dag, og dermed penger til smør på brødskiva neste måned.

Dette er med på å skape store ulikheter i Norge. Vi kan se resultatene av denne ulikheten rundt oss. Mange barn får ikke vært med på ulike aktiviteter fordi familien ikke har råd til det. Mange får ikke reist på ferie, kan ikke delta i selskap, får ikke dratt på kino, eller hva det nå måtte være, fordi pengene ikke strekker til. Mange unge, nyetablerte familier får ikke tatt opp lån, og dermed må de utsette starten på livet i egen bolig. Dette tærer på alle i de familiene som rammes, og det er med på å skape avstand mellom de som har mye og de som har lite. Rødt ønsker å motarbeide denne utviklingen ved blant annet å styrke arbeidsmiljøloven og ved å sikre økonomiske rammer til arbeidstakere som rammes av sykdom eller blir arbeidsledige.

Rødt ønsker å sikre arbeidstakeres rett til fast ansettelse, og styrke retten til fulltidsansettelse. Ett av grepene som må tas for å få til dette er at Norge må si opp EØS-avtalen slik at vi igjen kan ta styring over vårt eget arbeidsliv og arbeidsmarked. Dette betyr ikke at Rødt er mot arbeidsinnvandring, men Rødt er mot utnyttelse av utenlandsk arbeidskraft. Et rettferdig samfunn sikrer like rettigheter til alle, og det igjen skaper trygghet, en trygghet som vil kunne være med å utjevne ulikhetene i Norge.

Sakset fra rødt.no:

Trygghet
ltfor mange har usikre jobber, med lav stillingsprosent og midlertidig stilling. Derfor ønsker Rødt å styrke arbeidsmiljøloven, slik at flere som ønsker det kan få fast jobb og full stilling. Vi kan alle være uheldige og rammes av sykdom eller arbeidsledighet. Da trenger vi et fellesskap som tar vare på oss. Derfor vil vi forbedre dagpenge-ordningen, så ingen mister dagpenger uten å ha fått tilbud og jobb eller utdanning. Vi vil også reversere uførereformen.

Mot sosial dumping og utnyttelse
Sosial dumping og arbeidskriminalitet truer arbeidslivet. Rødt vil stille strengere krav for å sikre at norske lønns- og arbeidsvilkår gjelder i Norge. Problemet er ikke utenlandske arbeidere, men grådige arbeidsgivere. Å bruke arbeidsinnvandrere til å presse ned lønns- og arbeidsvilkår er uakseptabelt. For å få styring med arbeidslivet igjen vil vi bytte ut EØS-avtalen med en handelsavtale. Vi ønsker også at det offentlige stiller krav til blant annet arbeidsforhold, tariffavtaler og lærlinger når de inngår avtaler. Ingen useriøse og kriminelle firmaer må få oppdrag for det offentlige."

Dersom du lurer på mer om hvordan Rødt ønsker å sikre arbeidstakernes rettigheter i Norge, eller det er andre saker du lurer på, kan du treffe Rødt hver lørdag fram til valget på Kongens plass, eller du kan ta kontakt med oss via vår facebookside. Vi skal etter beste evne forsøke å gi svar på det du måtte lure på.

 

Rødt Kristiansund

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Kristiansundskalenderen 2022
Annonse
Kristiansundskalenderen 2022

Tidligere meningsinnlegg

Siste kommentarer

Ketil Strand Andersen 12 timer siden – Hvor er logikken i Nav-saken, Geir Inge Lien?
Merkelig at Lien ikke forstår at kamp om flere statlige arbeidsplasser til fylket og vurdering av sammenslåing og plassering av ...
Dette er en kjempeskandale. Tenk å kjøpe inn helikoptre som ikke kan lande på mange av sykehusene som har helikopterplass. ...
Ketil Strand Andersen 1 dager siden Rbnett: Stopp Nav-flyttingen til Kristiansund
Vi kan støtte Molde på dette, men kun dersom Moldenserne greier å bidra til at sykehuset i Kristiansund opprettholdes.
Her er det ingen sammenheng mellom sitatet til Christensen og konklusjonen som Tønnesen trekker. Sammenslåingen var begrunnet med billigere lokaler, ...
Vidar Hölm 1 dager siden Regionspørsmålet arkiveres – endelig!
Ja ser jo de jubler i molde over sine kjære naboer i nord. Nå får de NAV kontoret fra Kristiansund. ...
Vidar Hölm 1 dager siden Bypakken – bompenger til evig tid?
Bruk blinklys i rundkjøringer og lag rundkjøring i Dalekrysset og i Norges mest snodige kryss, Rensvikkrysset ,så er dere i ...
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i større format og valg av periode. Her vil du også kunne finne tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte