Annonse
Annonse
Berit Frey, Ordførerkandidat for Kristiansund Senterparti. Foto: Ken Alvin Jenssen
Berit Frey, Ordførerkandidat for Kristiansund Senterparti. Foto: Ken Alvin Jenssen

Både Høyre og Fremskrittspartiet synes å være grepet av panikk. Både Listhaug og de lokale høyrelederne Sagen og Ersnes skylder nå på styrene i Helse Midt-Norge og Helse Møre og Romsdal for den katastrofale nedbygging av helsetilbudet på Nordmøre vi nå er vitne til.

Styrene i begge foretakene styrer på vegne av helseminister Bent Høie, som sitter med alle kortene i denne saken. Det er selvsagt Høie og den sittende regjering som er ansvarlig for dagens situasjon. Det blir panisk, ja nesten komisk, når representanter for disse to regjeringspartiene skylder på styrene, som gjør det de får beskjed om av partifelle Høie.

Hvem er ansvarlige for økonomien i helseforetakene? Selvsagt den sittende regjering, ingen andre. Det blir for dumt å skylde på pianisten hvis komponisten Høie er både blind og døv.

Vi kan repetere til det kjedsommelige at det ikke styrene som er problemet; det er systemet med foretaksmodellen. Hvem innførte foretaksmodellen? Høyre, Frp og Arbeiderpartiet. Senterpartiet vil fjerne foretaksmodellen, satse på lokalsykehus og sørge for politisk styring der folk blir stilt til ansvar for drifta.

Vi tror innerst inne ikke at verken Sagen, Ersnes eller Listhaug er så dumme at de tror noen går på denne stråmannsargumentasjonen, men man kan aldri vite. Dette er kynisk stemmefiske, intet annet.

Hvis representantene fra de fire regjeringspartiene stemmer for Senterpartiets forslag i Stortinget 7. mai om å stoppe sammenslåing av fødeavdelingene og beholde rehabilitering i Aure og på Mork, skal vi tro at disse partiene virkelig mener alvor med sin gripende medfølelse over nedbygginga av helsetilbudet på Nordmøre. Ikke før.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til post@ksu.no.
For kommentarer vennligst bruk kommentarfeltet under.

Annonse
Annonse

Tidligere meningsinnlegg

Annonse

Hva skjer?

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte