Annonse
Annonse
Berit Frey
Ytring
20 mars 2019 11:44
Berit Frey, Ordførerkandidat for Kristiansund Senterparti. Foto: Ken Alvin Jenssen
Berit Frey, Ordførerkandidat for Kristiansund Senterparti. Foto: Ken Alvin Jenssen
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Både Høyre og Fremskrittspartiet synes å være grepet av panikk. Både Listhaug og de lokale høyrelederne Sagen og Ersnes skylder nå på styrene i Helse Midt-Norge og Helse Møre og Romsdal for den katastrofale nedbygging av helsetilbudet på Nordmøre vi nå er vitne til.

Styrene i begge foretakene styrer på vegne av helseminister Bent Høie, som sitter med alle kortene i denne saken. Det er selvsagt Høie og den sittende regjering som er ansvarlig for dagens situasjon. Det blir panisk, ja nesten komisk, når representanter for disse to regjeringspartiene skylder på styrene, som gjør det de får beskjed om av partifelle Høie.

Hvem er ansvarlige for økonomien i helseforetakene? Selvsagt den sittende regjering, ingen andre. Det blir for dumt å skylde på pianisten hvis komponisten Høie er både blind og døv.

Vi kan repetere til det kjedsommelige at det ikke styrene som er problemet; det er systemet med foretaksmodellen. Hvem innførte foretaksmodellen? Høyre, Frp og Arbeiderpartiet. Senterpartiet vil fjerne foretaksmodellen, satse på lokalsykehus og sørge for politisk styring der folk blir stilt til ansvar for drifta.

Vi tror innerst inne ikke at verken Sagen, Ersnes eller Listhaug er så dumme at de tror noen går på denne stråmannsargumentasjonen, men man kan aldri vite. Dette er kynisk stemmefiske, intet annet.

Hvis representantene fra de fire regjeringspartiene stemmer for Senterpartiets forslag i Stortinget 7. mai om å stoppe sammenslåing av fødeavdelingene og beholde rehabilitering i Aure og på Mork, skal vi tro at disse partiene virkelig mener alvor med sin gripende medfølelse over nedbygginga av helsetilbudet på Nordmøre. Ikke før.

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Tidligere meningsinnlegg

Siste kommentarer

Lama Vik 4 timer siden Romsdalsaksen best på alle områder
"Romsdalsaksen" best på alle områderRomsdalsaksen "best" på alle områderRomsdalsaksen best på "alle" områderRomsdalsaksen best på alle "områder"
"Frank Sve trenerer Møreaksen"
Terje Sundsbø 1 dager siden Statens vegvesen trenerer Romsdalsaksen!
@Espen HeitmannUtredningene er utført av Norconsult. Om de mener at utredningene er urealistiske, så har de plikt til å si det.Formålet ...
Espen Heitmann 1 dager siden Statens vegvesen trenerer Romsdalsaksen!
@Terje SundsbøNå ja de utredningene av RA som har blitt gjort var direkte urealistiske og ganske tydelig konstruerte av SVV for ...
Det er bare å ta turen videre til Karmøy og Gandsfjorden/Gausel mellom Sandnes og Stavanger. Velde forurenser boligfelt med såkalt ...
Tom Major 2 dager siden Kanskje vi skal ta ondet ved roten?
Du får sagt det. Det norske politikere har gjennomført over en årrekke kan i sum kun kalles et kjempestort SVIK!
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i større format og valg av periode. Her vil du også kunne finne tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte