Annonse
Annonse
Del på Facebook
Berit Frey, leder Kristiansund Senterparti. Foto: Ken Alvin Jenssen
Berit Frey, leder Kristiansund Senterparti. Foto: Ken Alvin Jenssen
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Styret i Helse MR satte nok en spiker i kisten til SNR under sitt styremøte 27/3. Behandlingen med vedtak om nedlegging av fødeavdelingen i Kristiansund var en flau og trist  affære. Den fremsto både som ukritisk og unyansert. Eneste unntak var Bjarne Storset som etter beste evne forsøkte å målbære svakheter i administrasjonens saksutredning. Han fikk imidlertid ingen støtte hos de andre og ga seg dessverre alt for lett i sin argumentasjon mot Erdal. Hvorfor evnet ingen andre å stille spørsmålstegn ved åpenbare feilslutninger i saksutredningen? Dette vitner enten om mangel på kompetanse, eller så ble det gjort med fullt overlegg fordi man på forhånd hadde bestemt seg for utfallet.

To eksempler illustrerer hvor ukritisk dagens møte var:

Eksempel 1: Storset forsøkte å ta tak i Erdals useriøse bruk av statistikk. Ett år med tallmateriale knyttet til blant annet keisersnitt er brukt for å vise at Kristiansund har dårligere kvalitet enn Molde. Slik kan man selvsagt ikke benytte statistikk, hvordan kunne Erdal slippe unna med dette? Storset trakk frem at tallene fra 2012 til 2017 var identiske mellom de to sykehusene. Administrasjonen mener at ETT år med avvik i tallene viser at Kristiansund har en dårligere utvikling, og at dette skal benyttes som argument mot Kristiansund. Det hadde vært interessant å høre en statistiker sin dom over slik misbruk at statistikk. At ingen andre i styret ønsket å følge opp dette punktet fremstår som en gåte.

Eksempel 2: Erdal valgte å benytte 16 års erfaring med sommerstengte fødeavdelinger som bevis på at lengre reisevei ikke vil føre til problemer dersom man velger å legge ned i Kristiansund. Hvorfor var det ingen som evnet å stille spørsmålstegn ved den åpenbare svakheten i denne konklusjonen? Kan man virkelig sammenligne økt reiseavstand 4 uker på sommeren med lyse netter med den samme strekningen høst, vinter og vår? Mener de med hånden på hjertet at mørketid, glatte veier og stormer ikke påvirker dette bildet? Ærlig talt!

Artikkelen fortsetter under annonsen

Begge de ovennevnte eksemplene viser at styret (muligens med unntak av Storset) utviser mangelfull kompetanse, eller har forutbestemt sine beslutninger. Hva som er verst er ikke godt å si, men det innbyr ikke til tillit og legitimitet. Det faktum at administrasjonen heller ikke har vurdert potensielle avbøtende tiltak i Molde dersom man skulle valgt Kristiansund vitner om kun ett alternativ fra administrasjonens side.

Styret har med dagens behandling og beslutninger nok en gang bidratt til å undergrave vår tillit til prosessen med SNR, og vi er styrket i troen om at realisering av dette prosjektet vil rasere helsetilbudet i fylket. Med utviklingen vi har sett den siste tiden har et felles sykehus ingen fremtid.

Berit Frey, ordførerkandidat for Kristiansund Senterparti.

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Havets sølv – kystens gull
Annonse

Tidligere meningsinnlegg

Siste kommentarer

Nils Hagseth 2 dager siden Eksportvegen fremfor Møreaksen
Kvifor er det så viktig å sette desse prosjekta opp mot kvarandre? "Nye veier " styrer det eine og vegvesenet ...
I følge Frank Sve (Frp), så er det rikelig med penger til å bygge veier: «Frp mener regjeringen har mer ...
Geir Gerhard Greger 7 dager siden Klimabispen møter olje og gassbyen
Kanskje hun kommer til byen for å gi byen den siste olje..
Kristian Haukås 7 dager siden Historien om Møreaksen
Har du ikke bedre ting å ta deg til på Stortinget enn å komme med sånnt greinalaust vås?
Roger Fjellstad Olsen 9 dager siden Pontius Pilatus-prisen til MDG
Det er jo komisk å kalle andre for Pontius Pilatus når en heter Hogne Hongset og skriver for Steigan og hjelper ...
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i større format og valg av periode. Her vil du også kunne finne tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte