Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
Stein Kristiansen, Rødt
Ytring
01 april 2019 14:32
Del på Facebook
Stein Kristiansen, Rødt. Foto: Stein Vidar Gjøstøl
Stein Kristiansen, Rødt. Foto: Stein Vidar Gjøstøl
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Helseforetakene, helseministeren og regjeringen høster nå som de sår. Som et direkte resultat av at helseforetakenes falitt har mobiliseringen mot helseforetakene og mot nedleggelser av lokalsykehus landet over økt formidabelt i løpet av kort tid. De praktiske konsekvensene av å styre helsevesenet etter bedriftsøkonomiske prinsipper framstår i all sin elendighet og det har befestet seg et sinne i folket som det er vanskelig, om enn umulig, å se bort fra. Fortsatt lever det noen illusjoner om at helseforetakene er en demokratisk institusjon som må høre på folket, men stadig flere ser at denne konstruksjonen har ingen verdens ting med demokrati å gjøre.

Når vi på Nordmøre over lang tid har vært utsatt for en ren utmattelseskrig med innholdsløse løfter og en samtidig utarming og nedbygging av helsetjenester er jeg overbevist om at det har vært en strategi bak dette om å avvæpne den folkelige motstanden mot nedbyggingen. En del av dette bildet har også vært at lokale politikere har latt seg blende av troen på helseforetakene som demokratiske institusjoner og det de har produsert av innholdsløse løfter.

Så drar vi til på en fantastisk måte og viser at vi lar oss ikke avvæpne, heller tvert imot, og fra initiativtakerne av våre lokale aksjoner er håpet at vi heller bensin på bålet for en forsterket nasjonal kamp for å vinne tilbake forvaltningen av vårt nasjonale helsevesen. Min påstand er at vi aldri har hatt bedre forutsetning enn nå til å vinne denne kampen, gitt at vi tar de rette grepene lokalt og nasjonalt.

Med målbevisste handlinger som velgere kan vi i september mobilisere til at våre kommunestyrer fylles opp med tilhengere av våre lokalsykehus og motstandere av helseforetaksmodellen. Da legger vi en basis for vår lokale kamp, som gir oss en styrke inn mot Stortingsvalget 2021. Neste etappe vil være fram mot Stortingsvalget hvor partiene må mobilisere mot helseforetaksmodellen og sikre et flertall som sikrer avvikling av denne og til reversering av vedtak om nedleggelse av lokalsykehus.

Jeg avstår fra å skrive ut resepter på behandlingsmåte og medisinering, den slags får partiene ordne opp i selv, men i enkelte partier er det åpenbart at det skal kraftige saker til i dette tilfellet.

Når helseforetaket nå til gangs har tatt boksehanskene på mot vårt lokalsykehus, trenger vi ikke ta med silkehansker på og bære vann til de partiene og de partilederne som står som aktive støttespillere til en styringsmekanisme som har spilt fallitt.

Eller for den saks skyld, partirepresentanter som haster med å toe sine hender overfor velgerne.

Velkommen på Valen – denne kampen skal vi vinne.

Stein Kristiansen, Rødt.

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Hans-Peter Kaaresen 8 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Anne Mari SandshamnFøyer seg inn i en lang rekke av tilsvarende........."Pompel og Pilt" fortsetter som bidragsytere i underholdningsbransjen.  Teoriene deres er det ...
Anne Mari Sandshamn 10 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
Rasmuss >Rassmussen og Terje Sundsbø påstår følgende sitat, kopiert direkte fra leserinnlegg : " Det finnes flere ferdige fergeavløsningsprosjekter både ...
Geir Ole Sætremyr 14 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDette intervjuet med TØI-forskar Aud Tennøy skildrer mange av dei tiltaka som må til for å nå klimamåla https://www.energiogklima.no/to-grader/ekspertintervju/fire-ting-vi-ma-slutte-med-hvis-vi-skal-na-klimamalene
Espen Heitmann 16 timer siden Meir norsk mat i fylkeskommunen
Nå er det vel liten tvil om at Dordi har ett selektivt forhold til fakta, jeg vil bare minne om ...
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøHer er kontaktinformasjonhttps://naturvernforbundet.no/ansatte/holger-schlaupitz/
Terje Sundsbø 1 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrSom vanlig svarer du ikke på de spørsmål du får. Er det vanlig praksis i Naturvernforbundet?Representerer du virkelig Naturvernforbundet?
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse