Annonse
Annonse
Arnt Bloch
Ytring
21 april 2019 22:10
Vedlegg fra Google – eksempel på hva skjevfordelt makt fører til. Molde = Atlanterhavsveien? Finansiert med Fylkeskommunale midler? Forkastelig. Kartet viser at Atlanterhavsveien er mye nærmere Kristiansund enn Molde.
Vedlegg fra Google – eksempel på hva skjevfordelt makt fører til. Molde = Atlanterhavsveien? Finansiert med Fylkeskommunale midler? Forkastelig. Kartet viser at Atlanterhavsveien er mye nærmere Kristiansund enn Molde.
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Jeg har hatt stor sympati for norske politikere, men som mange andre lurer jeg nå på om det er verdt det.  Jeg og andre blir frastjålet livskvalitet med Stortingets og de styrende organers velsignelse.

Vi kjenner historier fra fjerne strøk, hvor den ene stenger vanntilførselen til den andre for å få mer selv. Slik føler mange Nordmøringer det i dag.

Dagens politikk ledet an av ikke minst Høyre og Arbeiderpartiet har skapt stor turbulens. Det er ikke rart! Nå må man snu! Strutsehodepolitikk eller kynisk kalkulasjon? Begge deler vil være like galt.

Flytt Nordmøre til Trøndelag

Slik det fungerer på Mørekysten nå, må det beste være å flytte Nordmøre til Trøndelag, og heller inngå avtaler med Trønderske utdanningsinsinstitusjoner, Helse og andre myndigheter og organer. I trøndelag vil Nordmøre bli et spennende nytt flekk på kartet, en region å satse på.

Hva er galt i Møre og Romsdal?

Maktstruktur: Fatter man ikke at når en gir makt til en part, vil det være de samme som å gi makt til å overføre arbeidsplasser, skatteeinntekter mm. til seg selv på bekostning av den andre - uten ordentlige prosesser i det hele tatt. Er det rart det skaper misnøye der man alltid blir fratatt noe? Det er ærlig talt mulig å fordele og samtidig oppnå gevinster av sentralisering, for eksemel ved å ta en etat fra et sted, men dsmtidig flytte en annen etat andre veien. Da får man større fagmiljøer, men infrastrukturen vil på denne måten ikke frarøve noen noe. Dessverre har vi gjennom mange år (også med Arbeiderpartiet i regjering) vært vitne til en uvettig og ukontrollert sentralisering, hvor de me mest makt har kunnet forsyne seg.

Rikspolitikerne vner ikke å se problemene bak fogderistriden i Møre og Romsdal: Det dreier seg ikke bare om sykehussak. Nordmøringer er faktisk kjent for å være hyggelige folk. Det er rett og slett en styringsmessig tragedie. Ved hjelp av Fylkeskommunen har Nordmøringer blitt frarøvet offentlige arbeidsplasser over lang tid for at en annen by skulle berike seg. Situasjonen er at fylkets Fylkeskommunale sete gjør alt en kan for å oppnå fordele på bekostning av de andre. Dette gjelder både veier, der en med skilting leder turisttrafikk til Molde, og forsmår Nordmøre og Kristiansund.

Eksempel: Man gjorde i sin tid tunneller fra Nordmørskommuner bompengefritt til Molde (Høgsettunnelen fra Eide til Molde), mens det alltid kostet penger å reise til Kristiansund. Logikken? Å tiltrekke reisende og handlende til Molde på bekostning av Nordmørsbyen.

Et annet eksempel: Atlanterhavsveien markedsføres som en Molde-ting, (er det Fylkeskommunale midler som brukes på dette?) Kartet viser førøvrig at Atlanterhavsveien er mye nærmere Kristiansund enn Molde.

Avstand til Atlanterhavsveien fra Kristiansund vs. Molde.Avstand til Atlanterhavsveien fra Kristiansund vs. Molde.

Som en ser, er markedsføringen for Ålesund og Kristiansund slik den skal være, mens Molde-markedsføringen faktisk går på bekostning av andre. Se vedlegg fra Google nedenfor, hvor det fremgår at Atlanterhavsveien faktisk er kortere fra Kristiansund enn fra Molde.

Min bønn er: Lytt til folket, gjør noe for folket. Norge skal være godt å bo i, det er det faktisk ikke for alle, rett og slett på grunn av horribelt politisk håndverk og mild sagt uhensiktsmessige maktstrukturer som Fylkeskommune og Helseforetaksmodellen.

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Kristiansundskalenderen 2022
Annonse

Tidligere meningsinnlegg

Siste kommentarer

Lama Vik 13 timer siden Romsdalsaksen best på alle områder
"Romsdalsaksen" best på alle områderRomsdalsaksen "best" på alle områderRomsdalsaksen best på "alle" områderRomsdalsaksen best på alle "områder"
"Frank Sve trenerer Møreaksen"
Terje Sundsbø 2 dager siden Statens vegvesen trenerer Romsdalsaksen!
@Espen HeitmannUtredningene er utført av Norconsult. Om de mener at utredningene er urealistiske, så har de plikt til å si det.Formålet ...
Espen Heitmann 2 dager siden Statens vegvesen trenerer Romsdalsaksen!
@Terje SundsbøNå ja de utredningene av RA som har blitt gjort var direkte urealistiske og ganske tydelig konstruerte av SVV for ...
Det er bare å ta turen videre til Karmøy og Gandsfjorden/Gausel mellom Sandnes og Stavanger. Velde forurenser boligfelt med såkalt ...
Tom Major 2 dager siden Kanskje vi skal ta ondet ved roten?
Du får sagt det. Det norske politikere har gjennomført over en årrekke kan i sum kun kalles et kjempestort SVIK!
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i større format og valg av periode. Her vil du også kunne finne tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte