fbpx
Annonse
Annonse
Arnt Bloch
Leserinnlegg
Arnt Bloch
21 april 2019 22:10
Vedlegg fra Google – eksempel på hva skjevfordelt makt fører til. Molde = Atlanterhavsveien? Finansiert med Fylkeskommunale midler? Forkastelig. Kartet viser at Atlanterhavsveien er mye nærmere Kristiansund enn Molde.
Vedlegg fra Google – eksempel på hva skjevfordelt makt fører til. Molde = Atlanterhavsveien? Finansiert med Fylkeskommunale midler? Forkastelig. Kartet viser at Atlanterhavsveien er mye nærmere Kristiansund enn Molde.
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Jeg har hatt stor sympati for norske politikere, men som mange andre lurer jeg nå på om det er verdt det.  Jeg og andre blir frastjålet livskvalitet med Stortingets og de styrende organers velsignelse.

Vi kjenner historier fra fjerne strøk, hvor den ene stenger vanntilførselen til den andre for å få mer selv. Slik føler mange Nordmøringer det i dag.

Dagens politikk ledet an av ikke minst Høyre og Arbeiderpartiet har skapt stor turbulens. Det er ikke rart! Nå må man snu! Strutsehodepolitikk eller kynisk kalkulasjon? Begge deler vil være like galt.

Flytt Nordmøre til Trøndelag

Slik det fungerer på Mørekysten nå, må det beste være å flytte Nordmøre til Trøndelag, og heller inngå avtaler med Trønderske utdanningsinsinstitusjoner, Helse og andre myndigheter og organer. I trøndelag vil Nordmøre bli et spennende nytt flekk på kartet, en region å satse på.

Hva er galt i Møre og Romsdal?

Maktstruktur: Fatter man ikke at når en gir makt til en part, vil det være de samme som å gi makt til å overføre arbeidsplasser, skatteeinntekter mm. til seg selv på bekostning av den andre - uten ordentlige prosesser i det hele tatt. Er det rart det skaper misnøye der man alltid blir fratatt noe? Det er ærlig talt mulig å fordele og samtidig oppnå gevinster av sentralisering, for eksemel ved å ta en etat fra et sted, men dsmtidig flytte en annen etat andre veien. Da får man større fagmiljøer, men infrastrukturen vil på denne måten ikke frarøve noen noe. Dessverre har vi gjennom mange år (også med Arbeiderpartiet i regjering) vært vitne til en uvettig og ukontrollert sentralisering, hvor de me mest makt har kunnet forsyne seg.

Rikspolitikerne vner ikke å se problemene bak fogderistriden i Møre og Romsdal: Det dreier seg ikke bare om sykehussak. Nordmøringer er faktisk kjent for å være hyggelige folk. Det er rett og slett en styringsmessig tragedie. Ved hjelp av Fylkeskommunen har Nordmøringer blitt frarøvet offentlige arbeidsplasser over lang tid for at en annen by skulle berike seg. Situasjonen er at fylkets Fylkeskommunale sete gjør alt en kan for å oppnå fordele på bekostning av de andre. Dette gjelder både veier, der en med skilting leder turisttrafikk til Molde, og forsmår Nordmøre og Kristiansund.

Eksempel: Man gjorde i sin tid tunneller fra Nordmørskommuner bompengefritt til Molde (Høgsettunnelen fra Eide til Molde), mens det alltid kostet penger å reise til Kristiansund. Logikken? Å tiltrekke reisende og handlende til Molde på bekostning av Nordmørsbyen.

Et annet eksempel: Atlanterhavsveien markedsføres som en Molde-ting, (er det Fylkeskommunale midler som brukes på dette?) Kartet viser førøvrig at Atlanterhavsveien er mye nærmere Kristiansund enn Molde.

Avstand til Atlanterhavsveien fra Kristiansund vs. Molde.Avstand til Atlanterhavsveien fra Kristiansund vs. Molde.

Som en ser, er markedsføringen for Ålesund og Kristiansund slik den skal være, mens Molde-markedsføringen faktisk går på bekostning av andre. Se vedlegg fra Google nedenfor, hvor det fremgår at Atlanterhavsveien faktisk er kortere fra Kristiansund enn fra Molde.

Min bønn er: Lytt til folket, gjør noe for folket. Norge skal være godt å bo i, det er det faktisk ikke for alle, rett og slett på grunn av horribelt politisk håndverk og mild sagt uhensiktsmessige maktstrukturer som Fylkeskommune og Helseforetaksmodellen.

Du må være logget inn for å kommentere.
Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

KOMMENTARARKIV FRA TIDLIGERE KOMMENTARSYSTEM. KOMMENTARER LAGT TIL HER, BLIR ALDRI SYNLIGE. BRUK AKTIVT KOMMENTARSYSTEM OVER

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Tidligere meningsinnlegg

Siste kommentarer

Lama Vik 12 timer siden Møreaksentoget går 13 september!
Frank. I staden for å ta invisteringane ut av fylket– kan du ikkje heller jobbe for å få ned bompengane? ...
"Og for de av oss som er mer opptatt av faktiske resultater enn av det politiske spillet, så er det ...
Terje Sundsbø 20 timer siden Møreaksentoget går 13 september!
Nå må Frank Sve bestemme seg – er det bompengesnittene, med 3 på Sunnmøre, eller er det det ene bompengelånet, ...
Roy Gravdehaug 20 timer siden Bompenger vs. arbeidsplasser
Beklager at jeg kun har lest første avsnitt, men datt helt ut , I himmelens navn tar du dette fra ...
Terje Sundsbø 21 timer siden Sylvi Listhaug taler mot bedre vitende
@Rolf Erik PedersenDet jeg viser til er data fra utredningene utført av ulike fagetater. Du misliker budbringeren, i dette tilfellet et sammendrag ...
Jan Rune Haukvik 22 timer siden Møreaksentoget går 13 september!
Sve driver valgkamp, og da stiger iallefall ikke faktanivået i hans propaganda. Her forsøker Sve å bygge opp under en ny ...

Mest aktive

  • Terje Sundsbø 166 comments
  • Lars Svein Valderhaug 110 comments
  • Lama Vik 35 comments
  • Jan Rune Haukvik 30 comments
  • Vidar Hölm 23 comments
Annonse

Hva skjer?

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte