Annonse

Juleshow Juleshow

Senterpartiets fagligpolitiske utvalg, her representert ved leder i utvalget, Bengt G. Eriksson
Senterpartiets fagligpolitiske utvalg, her representert ved leder i utvalget, Bengt G. Eriksson

Uttalelse fra pensjonistene om sparetiltakene i Kristiansund 2019, Kristiansund Pensjonistforening med 390 medlemmer.

Pensjonistforeningene i Kristiansund har gått gjennom forslagene til sparetiltak som omfatter eldreomsorgen i Spareplan 2020 til 2022. 

Vi er sterkt bekymret for konsekvensene i nedskjæringene både ved Storhaugen og sykehjemsplasser generelt.

Kristiansund kommune har i dag 30 personer på liste for sykehjemsplass og mange plassert utenfor kommunen. Kommunen må styrke denne sektoren, isteden for å svekke den.

Kristiansund har behov for et nytt sykehjem og administrasjonens prognose for utviklingen mot 2030, er alt for konservativ. Omsorgsboliger kan aldri erstatte sykehjemsplasser, og dette trengs uavhengig av administrasjonens klokketro på omsorgsboliger.

Å bruke øksekutt mot de svakeste gruppene i kommunen skaper uverdige situasjoner og et omdømme tap, som vil være umulig å rette opp. Kristiansund har allerede fylkets laveste levealder, og sparetiltakene som er foreslått vil forsterke denne utviklingen.

I Danmark har levealderen stagnert og store forskjeller i livskvalitet er en av årsakene til denne negative utviklingen. Et aldersvennlig samfunn ivaretar befolkningen i de forskjellige livsfaser og setter befolkningens behov i første rekke, både de lovpålagte oppgavene og de nødvendige for å opprettholde livskvaliteten for den enkelte innbygger. Sparetiltakene vil bryte med forutsetningene for denne politikken

Pensjonistforeningene ber eldrerådet si nei til innsparingene i forslag 12 som omfatter eldreomsorg. Eldrerådet bør be kommunestyret, som ombud for den pleietrengende del av befolkninga, gi dem den livskvalitet de har rett på. Det er tross alt disse menneskene som har skattet og bygd opp Kristiansund etter krigen. De har kjent slitet på kroppen, og skal gis en verdig alderdom.


Kristiansund Pensjonistforening
Bengt G. Eriksson.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til post@ksu.no.
For kommentarer vennligst bruk kommentarfeltet under.

Annonse
Annonse
Annonse

Hva skjer?

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte