Annonse
Annonse
Paul Andreas Hofseth
Ytring
17 juni 2019 20:22
Illustrasjonsfoto: Romsdalsaksen
Illustrasjonsfoto: Romsdalsaksen
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Alliansen mellom Møreaksen og Hafast ble forbilledlig beskrevet av Terje Tovan for et par år siden. Kortversjonen: 1. Vi heier på, og støtter hverandre. 2. Møreaksen først. 

Om alliansen påvirkes av hverandres opp- og nedturer vites ikke. Forkjemperne nevner begge prosjekt i samme åndedrag når muligheten byr seg. Allianser kan være nyttig for gjennomføring av ulike prosjekt, og noen er flinke til å danne nettverk så finmasket og intrikat at de minner om edderkoppens smarte byggverk.

Det tar tid å utvikle en god idé til et konkret prosjekt. Alenegang er ikke bra, og den utfordringen har gründerne bak Romsdalsaksen (RA) fått smake på – liten gruppe og små resurser. 2 ½ år etter stiftingen har imidlertid tilslutningen vokst merkbart, og outsideren mange ignorerte har vokst til en reell utfordrer.

Nye støttespillere og venner har kommet til. Norges Lastebileier-Forbund må nevnes fra den faglige siden, og 7500 som krever utredning av Romsdalsaksen som folkets bidrag. De to, for RA svært positive samfunnsnytterapportene HR-Consult (Oslo) utarbeidet ble finansiert av ihuga supportere, og viser det folkelige engasjementet.

I en kronikk Tormod Hegvik og undertegnede skrev i mars -19, lanserte vi en idé om å la en justert utgave av Storfjordsambandet være del av løsningen på strekningen Grodås–Digernes, og la Romsdalsaksen ta seg av kryssingen av Romsdalsfjorden. Vegen blir ca. 49 km kortere enn konkurrenten på det viset, sparer tid og ekstreme kostnader.

Bortfall av firefeltsmotorveg Breivika–Vegsund i Ålesund sin byutviklingspakke er et lett trykk på bremsen for E39 prosjektet. Forhåpentligvis blir bortfallet permanent, og at den store trafikken i området blir avlastet på annet vis, ved Borgundfjordtunnelen.

Problemene med drikkevannet utenfor Bergen minner om vår sårbare drikkevannskilde for 50 000 i Ålesundsområdet - Brusdalsvatnet. Med utbedringer kan trafikken i området fordeles langt bedre, og nevner Magerholm–Digernes og Storfjordssambandet som to av flere avlastningsmuligheter. Forholdene viser at den alternative fjordkryssingen har økt sin aktualitet den senere tid.

Får Romsdalsaksen flere venner? Enkelt for privatpersoner som kan kreve tilleggsutredning for Romsdalsaksen på romsdalsaksen.no. Politikere kan og bør sjekke tilgjengelig informasjon, og sørge for skikkelig utredning. Andre aktuelle aktører som inkluderer ledelsen i Romsdalsaksen bør åpne noen dører, snakke sammen og kanskje danne allianser?

Du må være logget inn for å kommentere.


Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse
Årbok - Nordmøre Historielag

Tidligere meningsinnlegg

Siste kommentarer

Kl. 08:10: Bedriftsbesøk hos eSEA Marine AS i Kristiansund. Offshorebedrift som blant annet jobber med å hente opp avfall frå ...
Geir Gerhard Greger 4 dager siden Grødahl: – Flott at Geir engasjerer seg
Hei, Arne. Tusen takk for oppklaring og svar på mitt innlegg. Jeg hadde ikke fått med meg at kirurgien skal forsette ...
Det er jo nettopp det norske politikere vil. Især AP. Som står bak helseforetaksmodellen. Bygge ned det norske helsevesenet og ...
Vidar Hölm 4 dager siden Næringskonferanse på Smøla
Håper fastlandsforbindelse var et av temaene. 
Petter E. Olsen 4 dager siden Det einaste som er destruktivt er Møreaksen!
Kan Dahl & Co begynne å se på en fastlandsforbindelse via undersjøisk tunnel i området Aukra-Hollingsholmen? Det er sjødybder godt ...
Espen Heitmann 5 dager siden Ap halverer fergetakstene, Frp sutrer
Det er bra nå Kjølmoen, denne kampen tapte du da nesten doblet fergetakstene og skapte fergeopprøret, du klarer ikke og ...
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte