Annonse
Annonse
Henning Torset, Høyres ordførerkandidat i Aure kommune. Foto: Privat
Henning Torset, Høyres ordførerkandidat i Aure kommune. Foto: Privat

Spørsmålet om vindturbiner er viktig for innbyggerne i Aure, og Høyre er eneste partiet som sier klart nei til vindturbiner i hele Aure kommune. Det sier Høyres ordførerkandidat, Henning Torset fra Aure.

«Det er lett å la seg lokke av inntektene fra vindturbiner. Det finnes mange eksempel på at kommunepolitikerne blendes av kortsiktig økonomisk gevinst, men samtidig glemmer å tenke på det langsiktige tapet av bærekraftighet og ressurser i naturen. Selve utbyggingen av vindturbiner koster store summer, og krever store energi- og materielle ressurser som fort glemmes i regnestykket» minner Torset om.

Naturen i Norge, og spesielt i Aure er vakker og mange steder urørt – noe en sjeldent kan si om natur i dagens samfunn. Naturen er et levested for mange ulike arter og brukes flittig av innbyggerne i Aure. Ordførerkandidaten fra Høyre forklarer at inngrepene som må gjøres for å etablere vindmøller er irreversible og arealbruken enorm. «For hver vindturbin må det bygges 800 meter vei, det må sprenges ut store områder og ved hver turbin må det lages oppstillingsplasser på størrelse med halve fotballbaner. Når turbinene kun har en levetid på 20 år og strøm enkelt kan produseres på andre måter blir konsekvensene for store og gevinsten for liten», mener listetoppen til Høyre.

Etter mye diskusjon rundt planene om vindkraftutbygging i Aure er det klart for mange at utbyggingen vil være å gjøre naturområder om til industriområder. Med store vindturbinparker hvor vindturbinene strekker seg over 200 meter vil vindturbinene være dominerende i terrenget og svært synlige på avstand.

«De vil bidra til støy for beboere i nærheten av industriområdet, og gjøre det verre for vanlige mennesker å bo i deler av kommunen vår. Det er utbredt motstand og til dels fortvilelse blant innbyggerne i Aure mot utbygging av vindturbiner i kommunen vår. Det finnes gode grunner til hvorfor man skal bygge vindturbiner, men argumentene mot veier mye tyngre. Derfor sier Høyre i Aure nei til utbygging av vindturbiner. Vi lover å være en garantist mot vindturbiner i hele Aure, ikke bare i noen deler!», lover Høyres ordførerkandidat Henning Torset.

Opp til kommunene

På spørsmål om hva Møre og Romsdal Høyre mener om vindkraftutbygging i fylket og spesielt i Aure, svarer Høyres fylkesordførerkandidat, Anders Riise, at det er opp til kommunene om de vil bygge vindmøller eller ikke.

«Høyre i fylket er for utbygging av vindkraft på havet, men når det gjelder vindkraft på land mener vi at dette må være opp til kommunene å bestemme selv. Den lokale bestemmelsesretten er viktig for Høyre», konstaterer Riise. «Dersom Høyre får ordføreren i Aure kommune og de sier nei til utbygging av vindturbiner i kommunen, så må vi respektere det.»

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til post@ksu.no.
For kommentarer vennligst bruk kommentarfeltet under.

Annonse
Bok - tilbake til livet
Annonse
Bok - tilbake til livet
Annonse

Hva skjer?

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte