Annonse
Annonse
Linda Dalseg Høvik. Foto: Terje Holm
Linda Dalseg Høvik. Foto: Terje Holm

Jeg leser Pål Farstad sitt innlegg vedrørende Møreaksen og det han kaller fasthet i politikken. Et forøvrig veltalende innlegg, men her er vi veldig uenige Pål. 

Enighet i ett og alt hadde nok skapt en fasthet i politiske avgjørelser, men det at vi ikke alltid er enige er ofte det som skaper nye løsninger. Fasthet i politikken må ikke bety at man «står fast» ved løsninger og vedtak som er gjort «i går» uansett hva som skjer. Da står man fast i politikken. 

Som mange påpeker var MA den gang eneste alternativ, og klokhet i politikk må være å skape endringer i de tilfeller hvor bedre alternativ dukker opp. Det å være forkjemper for Romsdalsaksen betyr ikke at man ikke «unner» øyboerne på Midsund fastlandsforbindelse, men det er ikke riktig å sende fergefri E39 gjennom Molde by og over disse øyene for å innfri det.

Ordtaket det er ikke for sent å snu holder seg også i denne saken. Dersom et mer samfunnsnyttig, miljøvennlig og fornuftig alternativ økonomisk sett dukker opp, må det jo være en fornuftig politikk å sette det dårligere alternativet til side. Vi har flere øyer her på Nordmøre som også gjerne skulle hatt fastlandsforbindelse, men vi prøver ikke kutte køa ved å legge E39 over alle sammen. 

Så kan jeg bare oppfordre velgerne til å bruke stemmen sin i årets valg, de lokale valgene og fylkestingsvalget er viktig for regionen din! Bruk stemmen din!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til post@ksu.no.
For kommentarer vennligst bruk kommentarfeltet under.

Annonse
Annonse
Annonse

Hva skjer?

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Webkamera Kristiansund

Våre utvalgte