Annonse
Annonse
Stig Anders Ohrvik, Nordmørslista
Ytring
19 august 2019 16:17
Stig Anders Ohrvik, Nordmørslista. Foto: Inger Johanne Ohrvik
Stig Anders Ohrvik, Nordmørslista. Foto: Inger Johanne Ohrvik
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I Trøndelag er det høyere utdanning i Trondheim, Stjørdal, Meråker, Verdal, Levanger, Steinkjer og Namsos. Og politikerne slår ring om tilbudene. Forsøket på å legge ned studiesteder ved Nord universitet går ikke upåaktet hen. Men i Møre og Romsdal kjemper vi fortsatt om å få på plass et varig og forutsigbart tilbud om høyere utdanning i Kristiansund. Både Volda, Ålesund og Molde har hatt høyere utdanning i årevis, men i Kristiansund kjemper vi fortsatt for å få etablert en varig avdeling av Høgskolen i Molde.

Det er sykehus i Namsos, Levanger, Trondheim, Orkdal og Røros. Og da Sylvi Listhaug nylig kritiserte inntektsfordelingen i Helse Midt ble hun umiddelbart imøtegått av trønderske politikere som ønsker å verne om lokalsykehusene i Trøndelag. En nedbygging av spesialisthelsetjenesten blir ikke akseptert av trønderske politikere. Men i Møre og Romsdal blir det akseptert at Kristiansund skal være uten sykehus, mens Molde, Ålesund og Volda fortsatt skal ha sykehus.

Dette er bare to eksempler på at verden ser annerledes ut i Trøndelag enn i Møre og Romsdal. Bare to eksempler, men på veldig viktige områder. Regiontilhørighet handler ikke om å være en utkant i det ene eller det andre fylket, og det handler i enda mindre grad om å «få almisser» fra resten av fylket. Tvert imot handler det om å være en del av en region hvor det er naturlig at hele regionen blir tilgodesett, og hvor alle står samlet for hele regionen. Å være en del av en region hvor hver dag ikke er en innbyrdes kamp for å overleve. En for alle, alle for en.

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Tidligere meningsinnlegg

Siste kommentarer

Lama Vik 5 timer siden Romsdalsaksen best på alle områder
"Romsdalsaksen" best på alle områderRomsdalsaksen "best" på alle områderRomsdalsaksen best på "alle" områderRomsdalsaksen best på alle "områder"
"Frank Sve trenerer Møreaksen"
Terje Sundsbø 1 dager siden Statens vegvesen trenerer Romsdalsaksen!
@Espen HeitmannUtredningene er utført av Norconsult. Om de mener at utredningene er urealistiske, så har de plikt til å si det.Formålet ...
Espen Heitmann 1 dager siden Statens vegvesen trenerer Romsdalsaksen!
@Terje SundsbøNå ja de utredningene av RA som har blitt gjort var direkte urealistiske og ganske tydelig konstruerte av SVV for ...
Det er bare å ta turen videre til Karmøy og Gandsfjorden/Gausel mellom Sandnes og Stavanger. Velde forurenser boligfelt med såkalt ...
Tom Major 2 dager siden Kanskje vi skal ta ondet ved roten?
Du får sagt det. Det norske politikere har gjennomført over en årrekke kan i sum kun kalles et kjempestort SVIK!
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i større format og valg av periode. Her vil du også kunne finne tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte