Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
Jan Steinar Engeli Johansen
Ytring
23 august 2019 15:59
Del på Facebook
Jan Steinar Engeli Johansen. Foto: Privat
Jan Steinar Engeli Johansen. Foto: Privat
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Av Jan Steinar Engeli Johansen, Stortingsrepresentant og medlem av finanskomiteen for Frp.

Trøste og bære, hvordan er det mulig å være så negativ som enkelte nå gir uttrykk for? Det høres ut fra enkelte at ingenting positivt skjer for byen. Glemt er et hundretalls studieplasser på Høyskolesenteret, forsterket skattefunn som gjør at Kristiansund seiler opp som en av de fremste på utvikling innen havbruk.

Sist onsdag besøkte jeg GC Rieber på Gomalandet som har fått tildelt betydelige forskningsmidler. Når jeg skal til flyplassen opptil flere ganger per uke kjører jeg den nye rundkjøringen i flyplasskrysset som var en trafikkfelle, og veldig nødvendig å få på plass.

På vei til flyplassen passerer jeg også ishallen som har fått betydelig økonomisk støtte. Tror heller ikke man skal glemme at akkurat denne regjeringen er overtydelige på olje- og gassnæringens store betydning for regionen, i motsetning til det røde alternativet noen elsker å fremheve.

I morgen skal jeg overvære åpningen av RV70 på Tingvoll. Norges flotteste riksvei, som under de rødgrønne bare var prat men aldri ble realisert. Så starter vi også nå opp byggingen av ny vei fra Betna til Stormyra - uten en krone i bompenger. Et milliardprosjekter som de rødgrønne aldri klarte å prioritere i NTP. Vi kan kanskje ta med helseinnovasjon-senteret i samme slengen.

Skattereduksjonen for næringslivet fra 28 til 22% er kanskje ikke noe særtiltak for Kristiansund, men likefullt veldig viktig for å bevare arbeidsplasser her. På samme måte som reduksjonen av formuesskatten. Eller bortfallet av maskinskatten for industribedriftene. Var bare det jeg kom på i farten på vei ned til Kristiansund lufthavn, Kvernberget. For all del, vi har mye ugjort for både Kristiansund og Nordmøre, men det oppgulpet enkelte lirker av seg bidrar ikke til noe positivt.

Anbefaler at dere i stedet begynner å heie på de som vil skape noe, de som vil bidra til positive ting for byen og regionen. Sett ned eiendomsskatten, gå gjennom budsjettene deres og åpne for private hender. Si JA til de som vil noe, til de som er «sultne», og behandle søknadene de kommer med raskere enn i dag. Om det er litt kipt å se seg selv i speilet så vil jeg likevel anbefale å gjøre det innimellom. Vi bor midt i mulighetenes verden. Da må vi ta ansvar å skape fremtiden selv. Ikke riv ned troen på at vi kan få til akkurat det vi vil.

Slutt å si at Kristiansund ikke får noe som helst.

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Terje Sundsbø 3 dager siden Brobygging
Når fergeleiet flyttes ut fra sentrum av Molde, blir fortsatt ferge et enda dårligere alternativ. Hva sier folket på Vestnes ...
Geir Ole Sætremyr 3 dager siden Køkultur og samferdsel – Romsdal må våkne
@Terje SundsbøNo er "gjeldande " NTP i ferd med å gå ut på dato. Og, strekninga Ålesund til Molde er
@Geir Ole SætremyrMøreaksen er blant de høyest rangerte prosjektene basert på netto nytte pr. investert krone i gjeldende NTP. Få andre har ...
Geir Ole Sætremyr 4 dager siden Køkultur og samferdsel – Romsdal må våkne
@Terje SundsbøEg forstår at enkelte drøymer om å lese dette inn i dei signala som er gitt. Men, det er ikkje ...
@Geir Ole SætremyrSamferdselsministeren vil utrede om det kan bli en mindre økonomisk belastning om Møreaksen deles opp i flere trinn. Han ønsker ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse