fbpx
Annonse
Annonse
Steinar H. Høgsve. Foto: Privat
Steinar H. Høgsve. Foto: Privat

Det er sterke ord, men likevel sant: stortingsrepresentant Jan Steinar Engeli Johansen fra FrP kommer med direkte løgn i sitt leserbrev der han lister opp alt det Kristiansund og Nordmøre skal ha «fått».

En ting er at han mener vi skal være fornøyd med å ha «fått» rundkjøring ved flyplassen, eller at vi skal være fornøyd med at kommunen har arbeidet knallhardt både for å realisere ishall og studiesenter.

Noe helt annet er når han kommer med direkte løgn når det gjelder samferdsel:

«I morgen skal jeg overvære åpningen av RV70 på Tingvoll. Norges flotteste riksvei, som under de rødgrønne bare var prat men aldri ble realisert. Så starter vi også nå opp byggingen av ny vei fra Betna til Stormyra - uten en krone i bompenger. Et milliardprosjekter som de rødgrønne aldri klarte å prioritere i NTP. Vi kan kanskje ta med helseinnovasjon-senteret i samme slengen.

I morgen skal jeg overvære åpningen av RV70 på Tingvoll. Norges flotteste riksvei, som under de rødgrønne bare var prat men aldri ble realisert. Så starter vi også nå opp byggingen av ny vei fra Betna til Stormyra - uten en krone i bompenger. Et milliardprosjekter som de rødgrønne aldri klarte å prioritere i NTP. Vi kan kanskje ta med helseinnovasjon-senteret i samme slengen».

Det første den sittende regjering gjorde vinteren 2014 var å ta 165 veimillioner fra Nordmøre. 110 millioner fra Tingvoll-Meisingset, og 55 millioner fra E39 Betna-Stormyra. For daværende samferdselsminister Ketil Solvik Olsen brukte pengene på bomstasjonen på Astad i Gjemnes. Påstandene fra Engeli Johansen er derfor direkte løgn.

Innvielsen av strekninga Tingvoll-Meisingset skjer to år for sent, takket være Fremskrittspartiet. Betna-Stormyra på E39 ville også ha kommet i gang tidligere, hvis det ikke hadde vært for Fremskrittspartiet.

Sannheten er at den sittende regjering bruker det som er av penger på svære prosjekt rundt de store byene. 40 000 millioner til noen kilometer motorvei på E18 Bærum - Oslo, derav 2400 millioner bare til eiendomskjøp for å lage park etter utbygging.

Hovedproblemet er at de som bor utenfor de store byene må se langt etter veimillionene FrP skryter av. Minimumskravet bør være at samtlige europa- og riksveier over hele landet burde være såpass breie at de kvalifiserer til gul midtstripe over hele landet. Men for FrP er det viktigere å bygge motorveier, ikke sikre trygge veier over hele landet og gode transportveier for all den verdiskaping som skjer utenfor byene. Det hjelper ikke folk flest at en økning av veibevilgningene på 70% kun brukes rundt storbyene.

Engeli Johansens løgnaktige FrP-propaganda kommer samme dag som eldreminister Sylvi Listhaug «hilser hjem» og legger eldreombudet til Ålesund, til tross for at fylkeskommunen pekte på Kristiansund som lokaliseringssted. Dette fordi også fylkeskommunen innser at Nordmøre har for få statlige arbeidsplasser.

Det er forstemmende å lese innlegget til Engeli Johansen, som mener Nordmøre syter og klager. Jeg tror han skal være svært glad for at det ikke er stortingsvalg i høst. Jeg håper alle velgere husker Engeli Johansens indirekte støtteinnlegg for Sylvi Listhaug også om to år. Løgnhalser trenger vi ikke på Stortinget.


Steinar H. Høgsve,
bystyrekandidat Kristiansund Senterparti

Les også: Får vi ingenting? – av Jan Steinar Engeli Johansen

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til post@ksu.no.
For kommentarer vennligst bruk kommentarfeltet under.

Annonse
Årbok - Nordmøre Historielag
Annonse

Tidligere meningsinnlegg

Annonse

Hva skjer?

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte