Annonse
Annonse
Stig Anders Ohrvik, Nordmørslista
Ytring
24 september 2019 08:05
Stig Anders Ohrvik, Nordmørslista. Foto: Inger Johanne Ohrvik
Stig Anders Ohrvik, Nordmørslista. Foto: Inger Johanne Ohrvik
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mindre enn en måned etter at Sylvi Listhaug la det nye eldreombudet til Ålesund og Jan Tore Sanner la det nye barnehagetilsynet til Molde kommer det sannelig enda en gladnyhet til vårt elskede fylke. Nasjonalt fergekontor skal legges til Molde.

Nå har selvfølgelig politiske myndigheter passet på å la vegdirektøren ta denne beslutningen, slik at de skal slippe å ta ansvaret for den politiske begrunnelsen for en geografisk plassering som nok en gang favoriserer de som har mest fra før på bekostning av de som har lite og ingenting. 

Men vegdirektøren har faktisk en overordnet. Vegdirektørens overordnede er samferdselsminister, og samferdselsministeren er for øyeblikket Jon Georg Dale fra Volda. Ingen skal prøve å få meg til å tro at Jon Georg Dale ikke kjenner til problemene innad i eget fylke like godt som statsråd Sylvi Listhaug som nylig la det nye eldreombudet til Ålesund, vel vitende om det skrikende behovet for offentlige arbeidsplasser på Nordmøre.

Listhaug forsikret endatil om at «det kommer nye muligheter i Kristiansund».

Men nå er det faktisk slik at det ikke er mulighetene som har manglet. Det som mangler er vilje. Og nå vet vi 100 % sikkert at politikere fra fylket ikke bryr seg det aller minste om å rette opp skjevfordelingen som har foregått over lang tid i fylket. Og hvorfor skulle de egentlig det? Hadde de hatt vilje til å fordele goder og byrder likt, så hadde det jo ikke vært noen skjevfordeling å rette opp i!

Hadde goder og byrder vært fordelt likt hadde vi hatt både høyere utdanning og sykehus med traumeenhet også i Kristiansund, og ingenting hadde vært nedleggingstruet.

Og kom nå for all del igjen med alle bortforklaringene om hvem som har ansvar for hva. Gjem dere for all del bak foretaksstyrer og politikere på ulike forvaltningsnivå. Det har faktisk ingen betydning. For hele problemet handler ikke om å gjemme seg bak fagbyråkrater eller politikere på høyere forvaltningsnivå. Det handler om at politikere må ta ansvar selv, det handler om å ta tilbake makten og plassere den under folkevalgt styring, og det handler om å ta ansvar for det som politikk egentlig handler om: Fordeling.

Vit at dette ikke går over av seg selv. Vit at vi kommer til å kjempe for å få det som tilkommer oss. Og vit at vi kommer til å bryte oss ut av fylket.

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Tidligere meningsinnlegg

Siste kommentarer

Lama Vik 6 timer siden Romsdalsaksen best på alle områder
"Romsdalsaksen" best på alle områderRomsdalsaksen "best" på alle områderRomsdalsaksen best på "alle" områderRomsdalsaksen best på alle "områder"
"Frank Sve trenerer Møreaksen"
Terje Sundsbø 1 dager siden Statens vegvesen trenerer Romsdalsaksen!
@Espen HeitmannUtredningene er utført av Norconsult. Om de mener at utredningene er urealistiske, så har de plikt til å si det.Formålet ...
Espen Heitmann 1 dager siden Statens vegvesen trenerer Romsdalsaksen!
@Terje SundsbøNå ja de utredningene av RA som har blitt gjort var direkte urealistiske og ganske tydelig konstruerte av SVV for ...
Det er bare å ta turen videre til Karmøy og Gandsfjorden/Gausel mellom Sandnes og Stavanger. Velde forurenser boligfelt med såkalt ...
Tom Major 2 dager siden Kanskje vi skal ta ondet ved roten?
Du får sagt det. Det norske politikere har gjennomført over en årrekke kan i sum kun kalles et kjempestort SVIK!
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i større format og valg av periode. Her vil du også kunne finne tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte