Annonse
Annonse

andersen ketil ST 365Ketil Andersen. Foto: Privat

Det er rart at TK (Tidens Krav) fokuserer på hvor ille det kan bli dersom Kristiansund, Aure og Smøla utreder og eventuelt flytter til Trøndelag.

Ønsker ikke TK å være lojale mot Arbeiderpartiet og et stort flertall i Kristiansunds kommunestyre og heller analysere de faktiske, positive mulighetene som har oppstått?

Husk at motivasjonen for utredningen er å finne ut om en slik regionendring kan være et effektivt middel for å løfte Nordmøre mer enn det vi opplever at M&R gjør.

Nei, TK velger heller å fyre opp en negativ stemning ved å lage et oppslag om negativ kritikk fra de kommunene som ikke ønsker å utrede? Var det TK som hadde invitert til samling?

Fogderienes regionsråd

Det finnes et kollegium som heter Orkidè, bestående av ordførerne og rådmennene på fogderiet Nordmøre. Og selvsagt har fogderiet Romsdalen og fogderiet Sunnmøre også sine ordførerkollegier. Hvorfor er det sånn? Hvorfor er det ikke ETT slik kollegium. Jo fordi M&R er ingen enhet og det har aldri vært det. I praktisk samarbeid består M&R av tre deler, med sine særinteresser og dialekter. Vi merket oss også at man nå ønsker at de angitte kollegiene skal begynne å samarbeide mer!

Men dessverre hadde man glemt å invitere Orkidè, og ingen merket vel at de ikke var tilstede heller. Nordmøre blir sett på som et annenrangs medlem, bortsett fra når naboene i sør har fått snusen i noe mer som kan flyttes sørover.

Nordmøre er Nordmøre uansett

Det paradoksale her er altså at de fem ordførerne som ivrer for fortsatt tilhørighet til M&R og skal fokusere på hvor mye Nordmørskommunene skal løfte seg sammen, ikke lærer av historien. Derfor er den beste løsningen at hele Nordmøre følger med til Trøndelag. Hensikten med utredningen er å finne ut dette.

De aktuelle kommunene vil dessuten ikke flyttes fysisk. Nordmøre vil være Nordmøre uansett resultat.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til post@ksu.no.
For kommentarer vennligst bruk kommentarfeltet under.

Annonse
Annonse

Tidligere meningsinnlegg

Annonse

Hva skjer?

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte