Annonse
Annonse
Ragnhild Helseth, Fylkesleder Møre og Romsdal Venstre
Ragnhild Helseth, Fylkesleder Møre og Romsdal Venstre

Sve og opera er en interessant kombinasjon. Frank Sve har brukt opp 150 mill kr om igjen og om igjen. Alt kan han og FrP berge av økonomiske vansker i Møre og Romsdal fylkeskommune bare han får kloa i de 150 mill kr som fylkeskommunen skal investere i kulturhuset i Kristiansund, et bygg som skal romme både Nordmøre museum og Operaen i Kristiansund.

Mindre samstemte er partiene om klimautfordringene. FrP registrerer visstnok fremdeles ikke snev av klimakrise. Klimakur 2030 ble lansert nylig. Transport er et av områdene vi vi kan oppnå resultater raskt om vi legger om til nullutslipp transportmiddel. Det gjelder også ferjer. Møre og Romsdal har tatt klimakrisen på alvor og allerede lagt opp til ferjedrift for null- og lavutslipp.

Verdiskaperfylket Møre og Romsdal har et bredt spekter av virksomheter som gir arbeidsplasser i hele fylket. Investeringen i nytt kulturhus for opera og museum i Kristiansund, er et verdiskapingsprosjekt.

Sve har siden valgkampen i 2019 brukt opera som skremsel for uvettig pengebruk. Men det er investering i en bred kultursatsing vi snakker om, det som skal bygges i Kristiansund. Kommunen legger samtidig til rette for at bibliotek og kulturskole skal inn i samme bygg. Ei kulturnæringsklynge, blir det.

Prosjekter innenfor flere kulturfelt har da Sve vært med på i andre deler av fylket, og bra er det for alle som nyter godt av disse aktivitetene.

Svindyrt klimahysteri, skriver Frank Sve i et innlegg på ksu.no torsdag 6.februar, og gir tilkjenne slik jeg tolker ham at tiltak for å møte klimautfordringene er sløseri.

Frank Sve bør fremover heller ha klimaskrekk fremfor operaskrekk, er mitt svar tilbake.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til post@ksu.no.
For kommentarer vennligst bruk kommentarfeltet under.

Annonse
Årbok - Nordmøre Historielag
Annonse

Tidligere meningsinnlegg

Annonse

Hva skjer?

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte