Annonse
Annonse
Falk Øveraas, Fylkestingsrepresentant Møre og Romsdal Høyre
Falk Øveraas, Fylkestingsrepresentant Møre og Romsdal Høyre

Svar til Frank Sve sitt innlegg «Svindyrt klimahysteri» 6. februar.

Av: Falk Øveraas, Fylkestingsrepresentant Møre og Romsdal Høyre

Det er ingen hemmelighet at Frp gir blanke i klimaendringene – men de kan i alle fall ha et snev av respekt for de som faktisk bry seg.

Frank Sve viser i sitt leserinnlegg 6. februar hvor totalt uansvarlig Frp er som parti. Sve bruker hele syv ganger benevnelsen «klimahysteri», og bagatelliserer dermed de endringene vi ser holder på å skje. Istedenfor å bidra til en konstruktiv debatt rundt klimaendringene, så virker det som Sve setter spørsmål ved om klimaendringene i det hele tatt er reelle. Kanskje er det på tide å løfte blikket for å se hva som skjer utenfor lille Norge. Om vi tar oss en tur rundt kloden og spør menneskene på Kiribati som ser landet sitt synke i havet, eller alle bøndene på den sørlige halvkule som ser naturen de jobber med å endre seg så har trolig de et litt annet syn på saken. 

Klimaendringene er ikke foreldregenerasjonens problem. Heldigvis har de fleste godt voksne nå skjønt alvoret med situasjonen, og ønsker å bidra til et grønnere samfunn. Jeg skulle bare ønske at Frp og deres velgere også tok litt av dette ansvaret. Det er forøvrig smått parodisk at det partiet som er strengest i innvandringspolitikken også er de som bryr seg minst om klimaendringene. Dersom utviklingen fortsetter slik som i dag er det ikke mange årene før strømmer av klimaflyktninger vil trenge både mat og bopel. Innen 2050 er det estimert at over en milliard mennesker vil være på flukt av klimarelaterte årsaker. Da kan vi ikke sitte med skylapper hjemme i Norge og late som om dette ikke er et reelt problem. Når de i Frp ikke engang greier å ofre en kjøttmiddag i uken for klimasaken, da blir jeg alvorlig bekymret for hvordan vi skal greie å håndtere det som kommer. 

Klimadebatten er en diskusjon med sterke polariserte krefter hvor man på den ene siden har fanatikere og på den andre har Frp og fornekterne. Det er ikke nødvendigvis slik at jorda kommer til å gå under i år 2050 – men vi må finne en bedre balanse mellom ressursutnyttelse og det å ta vare på naturen, før vi går på en skikkelig smell. Det er heller ingen i Høyre som tror at Norge skal løse problemet alene – men om mennesker i Norge ikke greier å omstille seg, hvem skal greie det da? Ved å senke forbruket og gi opp noen av våre goder kan vi vise verden at det er mulig å gjøre en forskjell. Forskjellen på meg og deg Frank er at du kun bryr deg om hva som skjer ved neste valg. Du sier selv at du ikke engang «gadd» å se ferdig nyttårstalen til Erna Solberg fordi hun snakket om klima og miljø opp i mente – men kanskje er det nettopp du som burde spisset ørene og hørt etter. Det er på tide å ta av skylappene og ta ansvar, selv om vi bare bor i «lille Norge». 

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til post@ksu.no.
For kommentarer vennligst bruk kommentarfeltet under.

Annonse
Annonse

Tidligere meningsinnlegg

Annonse

Hva skjer?

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte