Annonse
Annonse
Line Hoem. Gruppleder fylkestinget i Møre og Romsdal, Arbeiderpartiet. Foto: Arbeiderpartiet.
Line Hoem. Gruppleder fylkestinget i Møre og Romsdal, Arbeiderpartiet. Foto: Arbeiderpartiet.

Men da bør han være rask. Det er nemlig omtrent utsolgt fordi veldig mange i regionen og fylket syns dette er så «kjekt å ha» at de kjøper billetter, kanskje bestiller overnatting på hotell, spiser på restaurant og generelt legger igjen penger i regionsenteret Kristiansund i samme slengen. Det er ikke slik at kulturen ikke betyr noe for oss og det er trist at det alltid skal være det som blir satt opp mot alle andre gode og viktige prosjekter. Det blir kjedelig å kjøre fastlandsforbindelser og ferge via flotte veier dersom vi ikke lenger har noe å kjøre til. Og vi kan ikke la være å ta kulturens ringvirkninger for næringslivet med i regnestykket når vi diskuterer dette. Ringvirkningsanalysen fra Telemarksforsking viste blant annet at operaen i Kristiansund sørget for en årlig verdiskaping på 18,4 millioner. Vi må også evne som en viktig utviklingsaktør å skape attraktivitet, utvikling og skaperkraft i Møre og Romsdal.

Jeg er enig med Frank Sve i at samferdsel selvfølgelig er viktig for regionen vår. Det syns jeg utdanning, tannhelse og næringsliv også er. Men jeg er uenig i, og provosert over, at en så fremtredende politiker som Sve stadig vekk trekker frem en enkeltaktør som skyld i alt som går galt i fylket vårt, og jeg siterer: «Pengene er brukt opp på Opera og anna fjas».

Dette utspillet kommer altså til en av fylkets største kulturinstitusjoner som i tillegg er midt i årets største arrangement, nemlig operafestukene i Kristiansund som er Norges største festival viet til operakunsten. Når jeg leser slike uttalelser blir jeg trist på vegne av de for den enorme jobben de står midt i nå og har stått i de siste månedene. For de som hver dag står på scenen, de som jobber bak scenen og de mange frivillige som jobber utrettelig for at dette skal være mulig å gjennomføres. Så blir de omtrent degradert til å være fjas som bare er en byrde for fylkeskommunen. Det er de absolutt ikke. De er en enorm styrke for oss og Arbeiderpartiet er stolt over alle de flotte institusjonene vi har som gir opplevelser og attraktivitet og virkelig setter oss på kartet. For oss er reise, kultur og opplevelsesnæringene svært viktig for regionen vår. I tillegg er de produsenter av profesjonell kultur av høy nasjonal klasse til glede for både oss som bor her og de som reiser hit for å oppleve det. Jeg syns du skal ta deg en tur, Frank! Så ville du i tillegg sett behovet for et nytt kulturhus i Kristiansund som du selv stemte for i 2019.

Hvis fylkeskommunen ikke skal bidra til kultur og folkehelse, som for øvrig er en veldig liten del av potten satt opp mot samferdsel og utdanning – hvem skal da gjøre det? Hvem skal gi penger til festivaler, museene våre, Teateret Vårt, Operaen og en lang rekke frivillige organisasjoner? Er det staten? Jeg syns staten heller kan sørge for å støtte kystopprøret og fylkeskommunenes krav om bedre fergefinansiering og jeg håper Frank Sve blir med oss i denne kampen.

Line Hoem
Gruppeleder Arbeiderpartiet

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til post@ksu.no.
For kommentarer vennligst bruk kommentarfeltet under.

Annonse
Årbok - Nordmøre Historielag
Annonse
Annonse

Hva skjer?

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte