fbpx
Annonse
Annonse
Line Hoem
Ytring
12 februar 2020 15:41
Line Hoem. Gruppleder fylkestinget i Møre og Romsdal, Arbeiderpartiet. Foto: Arbeiderpartiet.
Line Hoem. Gruppleder fylkestinget i Møre og Romsdal, Arbeiderpartiet. Foto: Arbeiderpartiet.
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Men da bør han være rask. Det er nemlig omtrent utsolgt fordi veldig mange i regionen og fylket syns dette er så «kjekt å ha» at de kjøper billetter, kanskje bestiller overnatting på hotell, spiser på restaurant og generelt legger igjen penger i regionsenteret Kristiansund i samme slengen. Det er ikke slik at kulturen ikke betyr noe for oss og det er trist at det alltid skal være det som blir satt opp mot alle andre gode og viktige prosjekter. Det blir kjedelig å kjøre fastlandsforbindelser og ferge via flotte veier dersom vi ikke lenger har noe å kjøre til. Og vi kan ikke la være å ta kulturens ringvirkninger for næringslivet med i regnestykket når vi diskuterer dette. Ringvirkningsanalysen fra Telemarksforsking viste blant annet at operaen i Kristiansund sørget for en årlig verdiskaping på 18,4 millioner. Vi må også evne som en viktig utviklingsaktør å skape attraktivitet, utvikling og skaperkraft i Møre og Romsdal.

Jeg er enig med Frank Sve i at samferdsel selvfølgelig er viktig for regionen vår. Det syns jeg utdanning, tannhelse og næringsliv også er. Men jeg er uenig i, og provosert over, at en så fremtredende politiker som Sve stadig vekk trekker frem en enkeltaktør som skyld i alt som går galt i fylket vårt, og jeg siterer: «Pengene er brukt opp på Opera og anna fjas».

Dette utspillet kommer altså til en av fylkets største kulturinstitusjoner som i tillegg er midt i årets største arrangement, nemlig operafestukene i Kristiansund som er Norges største festival viet til operakunsten. Når jeg leser slike uttalelser blir jeg trist på vegne av de for den enorme jobben de står midt i nå og har stått i de siste månedene. For de som hver dag står på scenen, de som jobber bak scenen og de mange frivillige som jobber utrettelig for at dette skal være mulig å gjennomføres. Så blir de omtrent degradert til å være fjas som bare er en byrde for fylkeskommunen. Det er de absolutt ikke. De er en enorm styrke for oss og Arbeiderpartiet er stolt over alle de flotte institusjonene vi har som gir opplevelser og attraktivitet og virkelig setter oss på kartet. For oss er reise, kultur og opplevelsesnæringene svært viktig for regionen vår. I tillegg er de produsenter av profesjonell kultur av høy nasjonal klasse til glede for både oss som bor her og de som reiser hit for å oppleve det. Jeg syns du skal ta deg en tur, Frank! Så ville du i tillegg sett behovet for et nytt kulturhus i Kristiansund som du selv stemte for i 2019.

Hvis fylkeskommunen ikke skal bidra til kultur og folkehelse, som for øvrig er en veldig liten del av potten satt opp mot samferdsel og utdanning – hvem skal da gjøre det? Hvem skal gi penger til festivaler, museene våre, Teateret Vårt, Operaen og en lang rekke frivillige organisasjoner? Er det staten? Jeg syns staten heller kan sørge for å støtte kystopprøret og fylkeskommunenes krav om bedre fergefinansiering og jeg håper Frank Sve blir med oss i denne kampen.

Line Hoem
Gruppeleder Arbeiderpartiet

Du må være logget inn for å kommentere.


Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

KOMMENTARARKIV FRA TIDLIGERE KOMMENTARSYSTEM. KOMMENTARER LAGT TIL HER, BLIR ALDRI SYNLIGE. BRUK AKTIVT KOMMENTARSYSTEM OVER

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Årbok - Nordmøre Historielag
Annonse

Tidligere meningsinnlegg

Siste kommentarer

Glimrende  👋 like greit å gå rett på sak med ein gang!Terningkast 10!
Hans-Peter Kaaresen 1 dager siden Sve stiller spørsmål til Samferdselsministeren
Dette er helt klart siste spikeren i kista for Møreaksen.
Ketil Strand Andersen 2 dager siden Nytt gjennomslag for Møre og Romsdal Arbeiderparti
@Stig Anders Stensvik OhrvikDette var et vedtak fra 2019. Hvor relevant er det i dag?
Ketil Strand Andersen 2 dager siden Nytt gjennomslag for Møre og Romsdal Arbeiderparti
"åpner for et godt fødetilbud i Kristiansund også etter at SNR er ferdig, så framt det er faglig og økonomisk ...
Stig Anders Stensvik Ohrvik 2 dager siden Nytt gjennomslag for Møre og Romsdal Arbeiderparti
Møre og Romsdal Arbeiderparti stiller fortsatt med forbehold om hva som skal være i Kristiansund: «et godt fødetilbud i Kristiansund ...
jon ingar eik 2 dager siden Vegen videre uten Lars
En flott omtale, om en flott man, og vårt felles gode E39 prosjekt, takk for innsatsen     Lars Valderhaug.
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte