Annonse
Annonse
NTB
Tema
NTB
20 april 2022 19:30
Del på Facebook
GRISGRENDT: Enova bidrar med pengestøtte til ladeoperatører som bygger ladeplasser der det er lite trafikk. Foto: Morten Abrahamsen / NTB
GRISGRENDT: Enova bidrar med pengestøtte til ladeoperatører som bygger ladeplasser der det er lite trafikk. Foto: Morten Abrahamsen / NTB

Enova skal legge i inntil 100 millioner kroner for å bedre ladeinfrastrukturen i Norge. Målet er å få opp ladeplasser i områder som i dag har dårlig dekning. Ifølge Envoa er det i dag 70 kommuner som ikke har hurtigladere, og det er også strekninger med mer enn fem mil mellom ladestasjonene.

Enova SF er et statsforetak som sorterer under Klima- og miljødepartementet. Finansieringen av virksomheten skjer via tildelte midler fra Energifondet.

– Enovas mål er å stimulere til flere elbiler i hele Norge gjennom å etablere et kritisk minimum av ladestasjoner. Det er spesielt behov for etablering av ladere i de deler av Norge som har lav befolkningstetthet og liten trafikk. Mange områder uten fast veiforbindelse har heller ikke et ladetilbud, sier administrerende direktør i Enova, Nils Kristian Nakstad, i en pressemelding.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Nakstad sier utbyggingen stort sett skjer uten offentlig støtte, men at dette samtidig gjør at det bygges der potensialet for lønnsomhet er størst. Gjerne på steder med høy trafikk og et godt servicetilbud.

Målet med støtten er å få opp ladere der ladeaktørene ikke har funnet det lønnsomt.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse
Havets sølv – kystens gull
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Foreslå arrangement

Vis kalender

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte