Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
NTB
Tema
NTB
18 september 2022 19:30
Del på Facebook
VOKSEN: Ford F150 Lightning er en stor bil, 591 centimeter lang og 2,7 tonn tung. Den kan trekke 4,5 tonn på henger. Foto: Morten Abrahamsen / NTB
VOKSEN: Ford F150 Lightning er en stor bil, 591 centimeter lang og 2,7 tonn tung. Den kan trekke 4,5 tonn på henger. Foto: Morten Abrahamsen / NTB

USAs mest populære bil har blitt elektrisk. Nå har den har vært på norgesbesøk, men det er fortsatt uklart om den kommer i salg her.

I USA er pickuper ekstremt populære, mens det europeiske markedet åpenbart mener bilene er for store. Ford F150 har vært USAs mest solgte bil i 45 år, men er så å si fraværende i Europa.

Annonse
Annonse

Ford F150 er en diger bil sett med våre øyne, nær seks meter lang, to meter høy og langt over to meter bred når man inkluderer de enorme speilene. På grunn av størrelsen har disse bilene også noen svære motorer, som bruker mye fossilt drivstoff.

Men nå har F150 kommet i en utgave som kunne ha fungert markedsmessig i Norge. F150 Lightning er nemlig elektrisk.

Den norske importøren hadde nylig en F150 Lightning på et kort besøk i Norge, men sa samtidig at det ikke foreligger noen planer om å gjøre modellen klar for det europeiske markedet. De utelukker likevel ikke at den en dag vil bli å finne i norske butikker.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

200.000

Foreløpig har Ford mer enn nok med å dekke hjemmemarkedet. 200.000 eksemplarer er solgt foreløpig, og etterspørselen var en periode så høy at Ford valgte å pause nye bestillinger.

Kjøremessig er F150 en ganske snål opplevelse. Hvis man en eller annen gang har rattet en amerikaner i dette formatet, har man definitivt hørt mye motorlyd. F150 Lightning er elbilstille, men kvikk som bare det. Å forflytte seg bråfort i en slik bil helt uten et lydbilde som matcher, er surrealistisk.

Når man har vent seg til dette, er det en overraskende behagelig bil. Styringen er seig, og bilen lystrer på en litt treg måte, som man skal forvente i en farkost som dette. Samtidig oppleves den befriende lettkjørt, dog må man følge godt med i tettbebygd strøk, for F150 Lightning tar mye plass.

Det er også grunn til å tro at det vil være et marked for denne typen elbil i Norge i områder med luftig bebyggelse. I tillegg leveres den med dobbeltkabin, som gir rikelig plass til en familie. Prisene i USA går fra rundt 50.000 dollar til 100.000 dollar.

Annonse
Annonse

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse