Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
NTB
Det hendte
NTB
15 juli 2021 02:00
Del på Facebook

1823. Kirken med det merkelige navnet «Sankt Paul utenfor murene» i Roma brant ned til grunnen. Navnet viser til at kirken lå utenfor Vatikanstatens murer, men likevel tilhørte pavestolen. Ifølge tradisjonen var kirken reist over graven til apostelen Paulus. Den var den største basilikaen i Roma nest etter Peterskirken og påbegynt så tidlig som på 300-tallet. Under reparasjonsarbeider i taket 15. juli 1823 brøt det ut en brann som la bygningen i ruiner. Det ble omgående bestemt at den skulle gjenreises, og en rekke land bidro med pengegaver til arbeidet med å rekonstruere basilikaen, som ble gjenåpnet i 1840. I 2006 fant arkeologer en marmorsarkofag under kirkens alter. Det er uklart om det faktisk er Paulus’ levninger som ligger i sarkofagen.

1904: Forfatteren Anton Tsjekhov døde på kurstedet Badenweiler i Schwarzwald, 44 år gammel. Tsjekhov hadde lidd av tuberkulose siden midten av 1880-årene, men etter beste evne skjult tilstanden sin for omgivelsene. Bare få dager før sin død skrev han til sin søster og forsikret at han følte seg bedre. Hans kone Olga Knipper forteller i memoarene sine at Tsjekhovs lege, da han innså at livet ebbet ut, bestilte en flaske champagne og tre glass opp på dikterens værelse. De tre hevet glassene, og Tsjekhov sa: «Det er lenge siden jeg har drukket champagne.» Ordene ble hans siste. Anton Tsjekhov regnes som en av verdenslitteraturens største dramatikere og novelleforfattere. Blant de mest kjente novellene hans er «Damen med hunden» (1899).

1997: Moteskaperen Gianni Versace ble skutt ned og drept utenfor sitt hjem i Miami. Drapsmannen var den 27 år gamle seriemorderen Andrew Cunanan, som hadde tatt livet av minst fire mennesker i de foregående månedene. Versace hadde presentert sin første kolleksjon under eget navn i 1978. I tiårene fram mot årtusenskiftet etablerte italieneren seg som en av de fremste blant verdens yngre moteskapere. Han designet også kostymer for en rekke filmer og TV-serier. Andrew Cunanan begikk selvmord bare få dager etter drapet på Versace, og motivet hans for å skyte moteskaperen er fremdeles et mysterium. Versaces venn Elton John dedikerte albumet «The Big Picture» til hans minne høsten 1997. Gianni Versace ble 50 år gammel.

(©NTB)

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse