Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
Annonse
Steinar Melby
Kommentar
16 februar 2020 21:29
Del på Facebook
Anja Solvik og Bunadsgeriljaen trenger din hjelp for å berge Kristiansund sykehus. Foto: Steinar Melby
Anja Solvik og Bunadsgeriljaen trenger din hjelp for å berge Kristiansund sykehus. Foto: Steinar Melby
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.

For litt siden ble det klart at Bunadsgeriljen vedtok å få utført en samfunnsøkonomisk analyse, med  formål å belyse de samfunnsøkonomiske konsekvensene av to sykehus kontra ett på Nordmøre og i Romsdal.

Dette er en analyse som ikke har vært utført og Bunadsgeriljaen er avhengig av finansiering for å støtte analyse-og rapportarbeidet.

Bunadsgeriljaen har fått opprettet en SPLEIS, som uavkortet skal gå til å finansiere analyse- og rapportarbeidet.

Innsamlingsaksjon via SPLEIS 

INNSAMLING TIL EN KONSEKVENSANALYSE

Alle pengene fra denne spleisen går til å redde fødeavdelingen i Kristiansund.

Bunadsgeriljaen ber om hjelp til innsamling til en konsekvensanalyse av to sykehus kontra ett felles på Møre og i Romsdal. Dette er en analyse vi har savnet hittill. Vi ønsker også med analysen å belyse de samfunnsmessige konsekvensene. Vi takker hjerteligst for støtten og vi garanterer at pengene går til saken. Ble med å bevar vårt lokalsykehus. 

Link til innsamlingsaksjonen: https://www.spleis.no/project/97776

Aldri har det vært viktigere å gi

Det ser det ut til at innsamlingsaksjonen går noe tregt og det må vi gjøre noe med. Hvis noen for noen måneder siden skulle tatt ordet «omkamp» i sin munn i forbindelse med SNR og fortsatt sykehus i Kristiansund, ville man kanskje blitt tatt særdeles lite alvorlig.

Men i takt med nedskaleringene av SNR, uvissheten om hva fellessykehuset skal inneholde, den sviktende økonomien samt den særdeles svært alvorlige situasjonen et Helseforetak som aldri greier å gå i pluss, finner seg i, har omkamp blitt et begrep som faktisk begynner å bli reelt. 

Parallelt kjemper andre for å kunne beholde flest mulig funksjoner i et fremtidig DMS, om luftslottet allikevel skulle bli bygget. Alle tidligere vedtak og omkamper har så langt gjort det til det mest sannsynlige utfallet. Planene for dette DMS’et i Helseforetakets økonomiske situasjon, gjør det kanskje til et luftslott på linje med det opprinnelige bygget på Hjelset. Vi risikerer å ende opp med noe veldig lite når alt kommer til alt.

Men den senere tid har altså vist oss at det fremdeles er liv i det som opprinnelig var Plan A –  å berge Kristiansund Sykehus, svært godt hjulpet av Bunadsgeriljaen og noen lokalpolitikere som aldri vil gi seg før Kristiansund Sykehus er sikret. 

Kjedeinnsamling ved hjelp av Facebook

Vi er nå på oppløpssiden for realiseringen av SNR og det haster mer enn noen gang å støtte opp alt arbeid som kan gi ammunisjon til å vinne det siste slaget, sikre akutt og føde i Kristiansund. Da har vi vunnet sykehuset vårt og de kan bygge hva de vil på Hjelset.

I utgangspunktet er jeg skeptisk til å be folk om å gi penger offentlig, for eksempel på Facebook. Men målet helliger middelet i denne saken, en sak omtrent alle Kristiansundere kan være med å støtte. Beløpet man oppfordrer til, for eksempel 300,- bør ikke være skremmende.

Utfordre fire av dine venner om å bidra til å gi 300,- til innsamlingen til Bunadsgeriljaens initiativ for å få gjennomført en konsekvensanalyse for å redde fødeavdelingen i Kristiansund.  

Det kan være nå eller aldri. Bunadsgeriljaen trenger 100 000. I den skrivende stund er det samlet inn i overkant av 30 000. Hvis vi gir 300 hver trenger vi kun ca 230 givere, og analysearbeidet er i gang. Tidsaspektet er essensielt og jeg foreslår følgende tekst i en facebook-post hvor du utfordrer fire venner til å bidra.

Tekstforslag i facebookpost

Vi er nå på oppløpssiden for realiseringen av SNR og det haster mer enn noen gang å støtte opp alt arbeid som kan gi ammunisjon til å vinne det siste slaget, sikre akutt og føde i Kristiansund. Da har vi vunnet sykehuset vårt og de kan bygge hva de vil på Hjelset.

Jeg utfordrer fire av mine venner i å gi 300 kroner til: 

INNSAMLING TIL EN KONSEKVENSANALYSE

Alle pengene fra denne spleisen går til å redde fødeavdelingen i Kristiansund.

Bunadsgeriljaen ber om hjelp til innsamling til en konsekvensanalyse av to sykehus kontra ett felles på Møre og i Romsdal.

Link til spleis: https://www.spleis.no/project/97776

Jeg utfordrer: Navn 1, Navn 2, Navn 3, og Navn 4 til å bidra, og utfordre fire venner til å gjøre det samme.

Kommenter i tråden når du har bidratt og etter at du har utfordret dine fire venner. Hvis du allerede har bidratt, eller vært utfordret tidligere, sier du også det i kommentarfeltet. Utfordre gjerne fire nye venner, hvis du ikke har gjort det tidligere.

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Terje Sundsbø 3 dager siden Skrot fergene
@Geir Ole SætremyrDet betyr at E39 Vik-Molde er prioritert for oppstart første seks år. God helg til deg også.
Geir Ole Sætremyr 3 dager siden Skrot fergene
@Terje SundsbøVi får konkludere medat vi ikkje blir samde om kva som er konklusjonen i SVV sitt innspel til ny NTP. ...
Terje Sundsbø 3 dager siden Skrot fergene
@Geir Ole SætremyrTabell 4.3 på side 49 har 14 kolonner (inklusive de med kun grafikk), hvor kolonne 2 angir navnet på prosjektet. ...
Geir Ole Sætremyr 4 dager siden Skrot fergene
@Terje SundsbøTabell 4.3, kolonner for avsette midler periode 23-. Der finn eg ikkje beløp. Kanskje tar eg feil?
Terje Sundsbø 4 dager siden Grunnsolide Møreaksen
@Tor HansenHvilke penger finnes allerede for fastlandsforbindelse til Gossen? Tror du pengene til Kjerringsundet vil være tilgjengelig? Fastlandsforbindelse til Otrøya og ...
Terje Sundsbø 4 dager siden Skrot fergene
@Geir Ole SætremyrI tabell 4.3 på side 49 er det ulike tall for «Lønnsomhet» og «Kostnad». Hvilken kolonne mener du angir avsatt ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse