Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil
Vidar Holm, Nordmørstrønder
Kronikk
04 juni 2020 14:38
Del på Facebook
Vidar Holm. Foto: Privat
Vidar Holm. Foto: Privat
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.

Så har det skjedd igjen. Debatten om debatten rundt vindkraft og norsk energipolitikk er blitt tema.

Temaet har vært jevnlig oppe den siste tiden, særlig etter at uttrykket etnisk rensing ble lansert om vindkraftbransjens herjinger med samene, godt hjulpet av norske politikere som jo tillater at utbygginger skjer. Hvorvidt vindkraftbransjen er så kunnskapsløse at de virkelig ikke vet hva uttrykket omfavner, eller bevisst spiller på det at det også omfatter folkemord, vites ikke.  Enhver form for avsporing er en kjærkommen anledning i de kretser, siden argumentene for vindkraft i Norge som kjent kun bunner ut i økonomisk vinning for konsesjonsinnehavere og de som senere blir eiere. En økonomisk vinning muliggjort av subsidier fra den norske statskassen.

Da passer det fint inn å stadig vekk henge seg opp i argumentasjonens ordlyd for å flytte fokus. Det finnes hundretusener av mennesker i Norge som er imot vindkraftutbygging. Da er det helt naturlig og uunngåelig at det ytres på ymse vis. Det er ikke alle kommentarer som er like gjennomtenkt, men hva forventer en bransje vil skje, når de med sin nådeløse frekkhet, arroganse, dekadens og påtatte selvhøytidelighet, turer frem som man gjør og det hele klappes frem av en bortimot samlet politikerstand sentralt?

Det betyr at folket har mistet troen og tilliten til sine egne ansatte. De folkevalgte. De er nemlig folkets talerør selv om det ikke akkurat fremstår slik for tiden i mange sammenhenger. Lite både vet og bryr nok vindkraftbransjen om den fortvilelse, maktesløshet, frustrasjon, sinne og sorg denne invasjonen landet nå utsettes for i form av vindkraftutbygging som raserer norsk natur og økonomi uten hensyn. Ekstra fortvilende er det da at det hele er muliggjort med hjelp av våre politikere.

Nå har debatten om debatten igjen blusset opp. Denne gang på grunn av intet mindre enn nettopp en politiker. Kari Elisabeth Kaski fra SV, som bokstavelig talt kom inn fra ute til venstre og greier rapportere til PST via Twitter, som antagelig er blitt politikeres arbeidsplattform verden over, et innlegg fra Hogne Hongset. Vi som er godt inne i denne kampen mot vindkraft visste ikke om vi skulle gråte eller le. Selveste 80 år gamle Hogne Hongset er vel den i Norge som har mest kunnskap om Norges energi og kraftpolitikk og med kritisk blikk i årevis har forklart, kommentert og greid ut om konsekvensene for landets ve og vel. Hogne tok for seg nettopp dette med ordbruk i sitt innlegg og anvendte kanskje Norges mest kjente frase ytret under 2.verdenskrig på norsk jord som en billedgjøring på hvor alvorlig situasjonen nå er i vindkraftdebatten som overskrift.

annonse

Det har beveget seg langt utenfor de kretser vindkraftbransjen og deres politikere ferdes og da får man nok finne seg i at gatas språk benyttes. For ikke å si bygdas. At man liksom nå skal komme inn og belære en folkeoppunion i hvordan oppføre seg når landet og økonomien bokstavelig talt står under angrep, fremstår veldig usmakelig og provoserende. Men la oss ta en liten titt på hvem denne Kaski er. Hun er som sagt fra SV, et parti som ikke er imot vindkraft. Men det stopper ikke der. Kaski sitt forrige engasjement før partisekretær i SV, var som nestleder i ZERO. Ja du leste riktig. Så hvor uhildet og tilfeldig var dette utspillet egentlig? Det er mange politikere i Norge med flere hatter enn hva synlig er. Har vi med nok en sånn å gjøre her? Den dagen vi lar motparten bestemme spillereglene har man tapt. I krig og kjærlighet er alt tillat heter det. Vindkraftkampen er begge deler. Hensikten helliger middelet heter det også. Men det er lov å bruke hodet når man kommenterer og ytrer seg. At det anvendes metaforer og sammenligninger vindkraftbransjen og deres kumpaner ikke liker får så være. Enhver får være sin egen sensur tenker jeg. Å skulle kneble en debatt med å leke ordstyrer fører bare til enda mer styr. I så henseende kan vil vel konkludere med at nettopp ordlyd har ført til at vindkraftdebatten har blitt løftet til nye høyder og flere plan mot som hvis den ble værende på et tradisjonelt diplomatisk vis bak lukkede dører.

Kjemp for alt hva du har kjært!

Linker:

Visst fanden skal der skytes med skarpt!
Politiets Sikkerhetstjeneste

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Foreslå arrangement

Vis kalender

Innlogging

Tidligere meningsinnlegg

Siste kommentarer

Rune Kristiansen 11 timer siden Folket er ikke til for staten
Frp skuffer ikke. Å kutte mottak av kvoteflyktninger er ikke mindre enn umenneskelig og dette tankesettet gjennomsyres partiet av. 50 øre ...
Anne Mari Sandshamn 5 dager siden Alvorlig av Statens Vegvesen
@Terje SundsbøSa ikke at det var trygt, men tryggere for mennesker, da det er lett å komme seg av en ferge, ...
Terje Sundsbø 6 dager siden Alvorlig av Statens Vegvesen
@Anne Mari SandshamnOm «vertskapet» er en idrettsturnering eller et annet kulturarrangement man deltar på, så kan man ikke dra før det er ...
Anne Mari Sandshamn 6 dager siden Alvorlig av Statens Vegvesen
@Terje SundsbøBrann på ferge er ingen fare for passasjerer, det er bare å gå i en livbåt. Det er inge store ...
Terje Sundsbø 6 dager siden Alvorlig av Statens Vegvesen
Det er svært alvorlig når Jørn Inge Løvik, daglig leder Romsdalsaksen AS, unnlater å nevne at med Møreaksen så blir ...
Terje Sundsbø 6 dager siden Alvorlig av Statens Vegvesen
@Anne Mari SandshamnJeg tror de fleste følger dine velmenende råd. Men svær ofte skjer det uforutsette ting. Og du kan jo ikke ...
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Foreslå arrangement

Vis kalender

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte