Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
Per Helge Pedersen
Kronikk
06 oktober 2020 08:32
Del på Facebook
Per Helge Pedersen, fast skribent
Per Helge Pedersen, fast skribent
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.

I årevis har mange advart ledelsen i Arbeiderpartiet for at partiet har glemt velgerne sine. TV2 offentliggjør i dag den dårligste meningsmålingen for partiet i nyere norsk historie. Senterpartiet og Arbeiderpartiet er nær jevnstore på Kantars ferske måling. 

På Kantars ferske måling for TV 2 er Senterpartiet og Arbeiderpartiet omtrent jevnstore, med henholdsvis 18,4 og 16,2 prosents oppslutning.

Feil politikk

Nok en gang skylder ledelsen i Arbeiderpartiet på at årsaken til de dårlige resultatene er oppmerksomhet rundt «utenomsportslige» aktiviteter. Det at partiet har distansert seg fra det synet og de holdningene store deler av partiets grunnfjell har, synes ikke å anfekte noen på Youngstorget. Det å innrømme at man har feil politikk, synes overhode ikke å være noe tema.

De som styrer partiet i dag, har bidratt til at flere viktige stemmesankere i partiet er borte.

Det skal bli interessant å se hvordan statsrådskabalen skal løses og hvem som blir statsminister om det blir en rødgrønn regjering.

Hvem kan skape en ny giv?

I sak etter sak har vi sett at partiets ledelse har inntatt standpunkter som veldige mange Arbeiderpartifolk og folk i fagbevegelsen landet over er sterkt uenig i. Ta bare den famøse helseforetaksmodellen. Selvsagt er det like håpløst å legge ned Ullevål sykehus i Oslo, sykehuset i Kristiansund og sykehus andre steder. Folk har stått og står på barrikadene, men AP-lederne hører ikke på ropene og fortvilelsen ute blant folk. Partiet trenger ledere som kan skape entusiasme.

Vi har sett at ledelsen helt har oversett de områdene i landet hvor Arbeiderpartiet historisk har stått sterkt. Se bare på Nordmøre. Kristiansund har ikke hatt en stortingsrepresentant fra Arbeiderpartiet siden Asbjørn Jordahl var innvalgt på 1970-tallet.

Nå er det mange trofaste velgere som ikke kjenner seg igjen i Arbeiderpartiet. Rundt ledelsen er det samlet en hærskare med broilere som er mer opptatt av sin egen karriere enn på hva som tjener land og folk best.

Dersom det ikke handles nå, kan det ende med Arbeiderpartiet som det endte med det en gang store partiet Venstre – i grøfta rundt sperregrensen.

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 8 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDu må adressere dette hos andre.
Terje Sundsbø 12 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrPå Møreaksen betaler bilistene bompenger, på jernbane betaler passasjerene billett. Mitt spørsmål gjelder fortsatt:Hvorfor behandles lokal forankring og finansiering ulikt ...
Terje Sundsbø 1 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Anne Mari SandshamnSkålaveien var ikke et fergeavløsningsprosjekt, og mottok aldri offentlig støtte. Skålavegen ble bygget som en privat vei i regi av ...
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDer er ei forskell  Møreaksen skal delfinansierast via bompengar. Jernbane via passasjernbilett.80% staleg finansiering av Møreaksen.  Vesentlig statlig bidrag til finansiering ...
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDu har I ein tidlegare kommentar uttalt at eg ikkje er forankra I Naturvernforbundet.  Då har eg utfordra deg til ...
Anne Mari Sandshamn 1 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøSå klart Skålavegen er et fergeavløsning! Den erstattet en fergerute, ikke sant?  
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse