fbpx
Annonse
Annonse
Per Helge Pedersen, fast skribent
Per Helge Pedersen, fast skribent

I årevis har mange advart ledelsen i Arbeiderpartiet for at partiet har glemt velgerne sine. TV2 offentliggjør i dag den dårligste meningsmålingen for partiet i nyere norsk historie. Senterpartiet og Arbeiderpartiet er nær jevnstore på Kantars ferske måling. 

På Kantars ferske måling for TV 2 er Senterpartiet og Arbeiderpartiet omtrent jevnstore, med henholdsvis 18,4 og 16,2 prosents oppslutning.

Feil politikk

Nok en gang skylder ledelsen i Arbeiderpartiet på at årsaken til de dårlige resultatene er oppmerksomhet rundt «utenomsportslige» aktiviteter. Det at partiet har distansert seg fra det synet og de holdningene store deler av partiets grunnfjell har, synes ikke å anfekte noen på Youngstorget. Det å innrømme at man har feil politikk, synes overhode ikke å være noe tema.

De som styrer partiet i dag, har bidratt til at flere viktige stemmesankere i partiet er borte.

Det skal bli interessant å se hvordan statsrådskabalen skal løses og hvem som blir statsminister om det blir en rødgrønn regjering.

Hvem kan skape en ny giv?

I sak etter sak har vi sett at partiets ledelse har inntatt standpunkter som veldige mange Arbeiderpartifolk og folk i fagbevegelsen landet over er sterkt uenig i. Ta bare den famøse helseforetaksmodellen. Selvsagt er det like håpløst å legge ned Ullevål sykehus i Oslo, sykehuset i Kristiansund og sykehus andre steder. Folk har stått og står på barrikadene, men AP-lederne hører ikke på ropene og fortvilelsen ute blant folk. Partiet trenger ledere som kan skape entusiasme.

Vi har sett at ledelsen helt har oversett de områdene i landet hvor Arbeiderpartiet historisk har stått sterkt. Se bare på Nordmøre. Kristiansund har ikke hatt en stortingsrepresentant fra Arbeiderpartiet siden Asbjørn Jordahl var innvalgt på 1970-tallet.

Nå er det mange trofaste velgere som ikke kjenner seg igjen i Arbeiderpartiet. Rundt ledelsen er det samlet en hærskare med broilere som er mer opptatt av sin egen karriere enn på hva som tjener land og folk best.

Dersom det ikke handles nå, kan det ende med Arbeiderpartiet som det endte med det en gang store partiet Venstre – i grøfta rundt sperregrensen.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til post@ksu.no.
For kommentarer vennligst bruk kommentarfeltet under.

Annonse
Årbok - Nordmøre Historielag
Annonse

Tidligere meningsinnlegg

Annonse

Hva skjer?

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte