fbpx
Annonse
Annonse
Per Helge Pedersen, fast skribent
Per Helge Pedersen, fast skribent

Det er ikke greit i denne kompliserte verden. Hvem skal vi stole på? Nå er den amerikanske presidenten lagt inn på sykehus. Legene sier at Donald Trump har det bra, mens andre kilder sier at han slett ikke har det bra. Ellers er himmelen over deler av Norge fortiden preget av noe merkelig. Noen sier at der skyldes skogbrannene i USA, mens andre hevder at det er støv og sand fra landbruksmarkedene i Øst-Europa.

Sand fra Sahara

For oss som har hus i Spania er vi vant til at det kommer sand fra Sahara inn over våre terrasser. Noen ganger er det så mye sand på terrassene at vi må bruke spade for å få sanda bort. Heldigvis slipper vi å bruke spade på hytteterrassen ved Karihavet. Men vi undres over at flotte høstdager skal bli disige av forurensning fra land langt bort i Vekkistan. Men det blir masse flotte bilder av solnedgang og soloppgang.

Men hva med Kristiansund kommune?

Tidens Krav har nærmest daglig en føljetong av historier om situasjonen i Kristiansund kommune. Det synes som om administrasjon og folkevalgte politikere er i hver sin verden. Nå leser vi at mange saksbehandlere i plan og bygg slutter på grunn av de føler seg mobbet av politikere, utbyggere og andre søkere. 

Men vi leser også om at kommunen gjør vedtak som ryster beboere i nabokommunene – jvr. farsen om kloakkløsningen for en gjetarbu i Herredsdalen. Slikt skaper dessverre mye splid mellom kommunene. Men hva ligger bak? Er det noen kommunale advokater og byråkrater som har forlest seg på lov- og forskriftsverket? For disse bestemmelsene kan fortolkes som mange fortolker bibelen. Og alle vet hvor håpløse forhold det kan føre til.

Nå har jeg i en liten mannsalder vært sjefredaktør i Byggeindustrien. Og i løpet av denne tiden har jeg opplevd mange tilsvarende konflikter i veldig mange kommuner som det jeg nå ser i Kristiansund. Men skal man løse opp i disse konfliktene må byråkrater og politikere lære seg å snakke sammen. Nå er det på tide at rådmann og ordfører tar tak i dette problemet. Selvsagt skal ikke politikerne bryte loven. Men dogmatiske byråkrater og advokater må også kunne bruke sunn fornuft og skjønn.

Byråkratene og advokatene må ikke glemme at vi lever i et demokrati – og at vi har folkevalgte ombudsmenn. Men politikerne må også kjenne sin besøkelsestid og de må respektere lovverket. Men dette lovverket må behandles slik at folk flest oppfatter det som riktig.

Vi må stole på dem som sitter med makta

Uansett må vi som vanlige innbyggere i dette landet stole på at alt skjer på en riktig og rettferdig måte. Men vi forlanger også at de som har sin jobb i offentlig sektor tenker helhetlig og at man ikke misbruker sin makt. Prestisje kan være farlig.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til post@ksu.no.
For kommentarer vennligst bruk kommentarfeltet under.

Annonse
Annonse

Tidligere meningsinnlegg

Annonse

Hva skjer?

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte