Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil
Vidar Holm, Nordmørstrønder
Kronikk
23 oktober 2020 20:18
Del på Facebook
Vidar Holm. Foto: Privat
Vidar Holm. Foto: Privat
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.

Det er garantert noen som nå mener at både jeg og andre må vise tålmodighet i Nordmøre til Trøndelag-saken.

NEI! – tålmodigheten er brukt opp for lenge siden og det virker som om det er nok en uthaling som skjer når ordførere på Nordmøre selv når de møtes sammen med andre politikere for og bestemme seg for å få en avklaring angående fylkestilhørighet, presterer å komme med uttalelser om at det ikke haster med å få noen svar før neste års stortingsvalg!

Det er typisk nordmørsk å være bakpå, unnfallen og lite framfus men når man ikke engang vil ha et resultat når det jobbes med en sak, blir det for dumt. Dette er kun trenering fordi man frykter utfallet. Det er politikernes egen feil om de nå mener de trenger ennå mer tid. Hva har de holdt på med de siste årene? Dette går da ikke over og folk forlanger en avklaring.

Nå må det skje. Uthalingen har pågått lenge nok og det er mer enn tydelig at noen ikke vil vite resultatet. Jeg skal innrømme at jeg er ikke sikker på folkets svar lenger, men det er folket som skal bestemme dette og ikke et par tilfeldig valgte ordførere. Det handler om Nordmøres fremtid og jeg vet ikke om en eneste ordfører på Nordmøre som har rygg og evne til å ta den beslutningen alene.

At ting styres fra mer sentrale hold er også mer enn åpenbart. Det gjør ikke dette bedre. Folkeavstemming skal vi ha og resultatet skal respekteres. Jeg og mange med meg har viktigere ting å fordrive tiden med enn bruke enda flere år på argumentasjon for noe som skulle vært avgjort for lenge siden.

Folket skal beslutte dette og ikke hvorvidt man selv havner øverst på neste fylkestingvagliste i M&R for sitt parti eller ikke.

Kristiansund må begynne å ta ansvar som Nordmøres påståtte hovedstad. Få sondert ferdig sammen med Aure og Smøla i god tid før sommeren og hold så folkeavstemming samtidig som valget neste år!

Tidligere var det snakk om at vi må da slå sammen kommuner først. Nei, det må vi ikke. Skal det slås sammen kommuner må det skje etter en eventuell fylkesgrenseflytting. Det er enkel logikk. Og la det være klinkende klart at det ikke er sentralisering av makt vi søker,  men styrket lokaldemokrati.

Få ut fingeren og snakk med de som skal snakkes med og bli ferdige med dill og dall.

God helg Nordmøre!

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Tidligere meningsinnlegg

Siste kommentarer

Anne Mari Sandshamn 3 timer siden Svindyrt med Møreaksen!
@Terje G. FinnøySå enig med deg. Det finnes mange parti som ikke er så ivrig på dette "drømmeslottet". Jeg vet iaffal hva ...
Terje G. Finnøy 16 timer siden Svindyrt med Møreaksen!
Bom og litt til. På Åndalsnes ønskes/kreves det nå fartsdumper ifbm. E136I Steinkjer fikk man E6 rett gjennom byen. Nå ...
@Terje SundsbøTakk det samme til deg og  :)  Jeg ler og masse hver dag :) 
@Anne Mari SandshamnJeg ler masse – bare fortsett å skrive du….
@Terje SundsbøDette er voksen humor det, ikke barnslig slik du ser det :)  Du må aldri bli så voksen at du ...
@Anne Mari SandshamnDu vet at Rasmussen svarer på alle avisinnlegg til han, og flere til. Rasmussen har aldri deltatt i sosiale media ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte