Annonse
Annonse
Vidar Holm. Foto: Privat
Vidar Holm. Foto: Privat

Enten har Asbjørn Jordahl  aldri vært i Trøndelag eller så er han god til å fortelle eventyr med mindre rot i virkeligheten, slik jeg leser hans innlegg i Tidens Krav for noen dager siden. 

Asbjørn Jordahl leserinnlegg i TK: Tre nordmørskommuner til Trøndelag: – Et håpløst prosjekt

Jeg har aldri fått inntrykk av eller erfart at alt skal til Trondheim i Trøndelag. Tvert imot,  Trøndelag har mange små byer og store tettsteder. En av de største fordelene til Trøndelag er at de nettopp har en stor by. 

Det har ikke vært noen utstrakt kommunesammenslåing i Trøndelag men de har sørget for å lage seg en slagkraftig region ved å slå sammen Trøndelagsfylkene.

At Trøndere er navlebeskuende er jo bra. Blir vi en del av Trøndelag blir vi jo i det gode selskap siden vi da tilhører samme fylket.

En annen ting man bare kan ta innover seg først som sist og det er ikke for å være frekk: Både Aure og Smøla har sannsynligvis minst like store og mange næringslivsforbindelser med Hitra og Frøya enn de har med Kristiansund. 

Det er selvfølgelig ikke påkrevd at man må være i samme fylke for samarbeid mellom kommunene men det hadde forbedret og effektivisert det politiske arbeidet formidabelt. Jeg anbefaler Jordahl å se "Kaffepraten" Med fylkesordfører i Trøndelag Tore O Sandvik og Marvin Wiseth og Ordfører på Hitra Ole T Haugen sin appell under et møte i Kristiansund for noen år siden.

Når man leser Jordahl sitt innlegg får man en flau smak i munnen og jeg får lyst til å be om unnskyldning til Trøndelag på Nordmøres vegne.

Forøvrig har allerede to Nordmørskommuner gått tilbake til Trøndelag. Skulle Kristiansund gjøre det samme, blir byen Trøndelags nest største by.

Tygg på den.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til post@ksu.no.
For kommentarer vennligst bruk kommentarfeltet under.

Annonse
Annonse
Årbok - Nordmøre Historielag

Tidligere meningsinnlegg

Annonse

Hva skjer?

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte