Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
Per Helge Pedersen
Kronikk
13 januar 2021 20:43
Del på Facebook
Per Helge Pedersen, fast skribent
Per Helge Pedersen, fast skribent
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.

Jeg forstår frustrasjonen til ordfører Kjell Neergaard (AP) i Kristiansund som nettopp har fått meldingen om at fødeavdelingen i Kristiansund skal stenges ut året og flyttes til Molde. Dette er brudd på Stortingets forutsetninger, men politikernes vedtak betyr lite for Helseforetaket som har fått all makt. Dette viser nok en gang hvor håpløst dette systemet er. Jeg fatter ikke at Arbeiderpartiets ledelse ikke bidrar til å gravlegge dette håpløse systemet en gang for alle.

Dette Jonas Gahr Støre er dråpen som gjør at du mister mange tusen velgere bare på Nordmøre. Det kan knuse drømmen din om å bli statsminister. Dette er selvsagt et nytt slag mot Arbeiderparti-velgerne på Nordmøre som har vært selve ryggraden for dette partiet i Møre og Romsdal.

Men det å ofre kjerneområdene som Arbeiderpartiet har hatt i alle år kan bli begynnelsen på slutten for dette en gang så store partiet som har bidratt til å bygge landet. Men hvor er samfunnsbyggerne i dette partiet i dag?

I mange år har det foregått en systematisk nedbygging av sykehuset i Kristiansund.

Nå er nok nok – og velgerne bør vise dette ved det kommende Stortingsvalg. Jeg vet at det over hele landet er i ferd med å reise seg en stormbølge mot de politikerne og de partier som har sviktet sine velgere. Jeg gremmes. Jeg er skuffet over slik uforstand.

På Facebook har det eksplodert med kommentarer fra illsinte nordmøringer og andre. Jeg tillater meg å ta med en kommentar fra tidligere stortingsrepresentant Aasmund Kristoffersen (AP) som har lagt ut følgende kommentar på Facebook:

«SVIK fra Helse Møre og Romsdal!!! FJERNE FØDEAVDELUNGA I KRISTIANSUND!!! Hvordan går det an??? Er det mer forsvarlig å samle alle fødsler i Molde enn å samle alle fødsler i Kristiansund om de må samles?? Bygningene i Molde er ille. Bygningene i Kristiansund er gode. Fagpersonalet i Kristiansund er minst like gode som sine kollegaer i Molde. SVIK-SVIK-SVIK».

Dette er et svik. Dette er et utspill fra helseforetaket som nå vil fordømmes på alle vis.

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr Nylig E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Terje SundsbøKva er behovet for flytting? ÅDT ligg stabilt.
Terje Sundsbø 11 minutter siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Geir Ole SætremyrBehovet er langt større nå enn for 30-40 år siden. Fergeleiet ligger bokstavelig talt i sentrum av Molde, så ALL ...
Geir Ole Sætremyr 4 timer siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Terje SundsbøKva er behovet for å flytte fergeleiet i Molde? Kor mykje av ÅDT på 2350 svinger kjem frå/til Molde sentrum? Utfordringa ...
Terje Sundsbø 5 timer siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Geir Ole SætremyrMange år før tankene om Fergefri E39 ble lansert, var det forslag om å flytte fergeleiet i Molde ut av ...
Geir Ole Sætremyr 7 timer siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Terje SundsbøKva er definisjonen av Molde sentrum, og kva er forskjellen på Molde og Sjøholt kva gjeld trafikk generert frå E39/E136? 
Terje Sundsbø 9 timer siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
Hvordan vil Frank Sve (Frp) prioritere fergeavløsning for de to store og folkerike øyene Gossen og Otrøya sammen med andre ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse