Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
Annonse
Per Helge Pedersen
Kronikk
13 januar 2021 20:43
Del på Facebook
Per Helge Pedersen, fast skribent
Per Helge Pedersen, fast skribent
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.

Jeg forstår frustrasjonen til ordfører Kjell Neergaard (AP) i Kristiansund som nettopp har fått meldingen om at fødeavdelingen i Kristiansund skal stenges ut året og flyttes til Molde. Dette er brudd på Stortingets forutsetninger, men politikernes vedtak betyr lite for Helseforetaket som har fått all makt. Dette viser nok en gang hvor håpløst dette systemet er. Jeg fatter ikke at Arbeiderpartiets ledelse ikke bidrar til å gravlegge dette håpløse systemet en gang for alle.

Dette Jonas Gahr Støre er dråpen som gjør at du mister mange tusen velgere bare på Nordmøre. Det kan knuse drømmen din om å bli statsminister. Dette er selvsagt et nytt slag mot Arbeiderparti-velgerne på Nordmøre som har vært selve ryggraden for dette partiet i Møre og Romsdal.

Men det å ofre kjerneområdene som Arbeiderpartiet har hatt i alle år kan bli begynnelsen på slutten for dette en gang så store partiet som har bidratt til å bygge landet. Men hvor er samfunnsbyggerne i dette partiet i dag?

I mange år har det foregått en systematisk nedbygging av sykehuset i Kristiansund.

Nå er nok nok – og velgerne bør vise dette ved det kommende Stortingsvalg. Jeg vet at det over hele landet er i ferd med å reise seg en stormbølge mot de politikerne og de partier som har sviktet sine velgere. Jeg gremmes. Jeg er skuffet over slik uforstand.

På Facebook har det eksplodert med kommentarer fra illsinte nordmøringer og andre. Jeg tillater meg å ta med en kommentar fra tidligere stortingsrepresentant Aasmund Kristoffersen (AP) som har lagt ut følgende kommentar på Facebook:

«SVIK fra Helse Møre og Romsdal!!! FJERNE FØDEAVDELUNGA I KRISTIANSUND!!! Hvordan går det an??? Er det mer forsvarlig å samle alle fødsler i Molde enn å samle alle fødsler i Kristiansund om de må samles?? Bygningene i Molde er ille. Bygningene i Kristiansund er gode. Fagpersonalet i Kristiansund er minst like gode som sine kollegaer i Molde. SVIK-SVIK-SVIK».

Dette er et svik. Dette er et utspill fra helseforetaket som nå vil fordømmes på alle vis.

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 17 timer siden Møreaksen er det eneste alternativet
@Terje SundsbøSaksa frå referansegruppemøte 17.08.23: Forslag NTP 2024- 2036: Forslaget til ny plan innebærer mer enn halvering av årlige midler til vegbygging ...
Geir Ole Sætremyr 5 dager siden Møreaksen er det eneste alternativet
@Terje SundsbøDu marmar på med ditt og spissformuleringar.
Terje Sundsbø 5 dager siden Møreaksen er det eneste alternativet
@Geir Ole SætremyrDu har rett i at realisme er en dyd – gratis ferge koster staten dyrt. Fergeavløsningsprosjekter blir derfor mer lønnsomme ...
Geir Ole Sætremyr 6 dager siden Møreaksen er det eneste alternativet
@Terje SundsbøRealisme er også ein dyd. Sande Fastllandssamband AS har eksistert i 20 år+. Urealistisk. Nå oppgraderast fergebåsane på 4 stopp ...
Terje Sundsbø 6 dager siden Møreaksen er det eneste alternativet
@Geir Ole SætremyrDu har altså brukt snart én time på å vente på ferger, og brukt nesten én time om bord på ...
Geir Ole Sætremyr 6 dager siden Møreaksen er det eneste alternativet
@Terje SundsbøDer er ein feil ved oppsettet over forbruk på ferga mellom Vestnes og Molde. Ikkje samme frekvens på lørdag, søndag ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse