fbpx
Annonse
Annonse
Vidar Holm. Foto: Privat
Vidar Holm. Foto: Privat
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.

Siste uken ble det kjent at det skal tas over 200 millioner fra driften av St.Olavs for å virkeliggjøre plasterbua på Hjelset, eller bare «Hølet» som det nå kalles etter at ble hovedoppslag i NRK1 Nytt på Nytt. 

Nyheten har fått Trøndelag til å våkne og vil gjøre slaget på Stiklestad til en uskyldig spøk i sammenligning til hva som kommer til å skje om ikke nå foten settes ned og 600 millioners spaden legges vekk! 

Å skulle rasere et regionsykehus for å virkeliggjøre et sykehus som siden først planlagt er krympet med 20 000 kvadratmeter for så nå å krympes ytterligere for å kunne bygges som en påstått erstatning for to lokalsykehus er uaktuelt. 

Man forverrer altså lokalsykehustilbudet for Nordmøre og Romsdal i tillegg til at man raserer lokalsykehuset for 250 000 innbyggerne rundt regionsykehuset i Trondheim. 

Innbiller noen seg i styre og stell at dette går vi med på, har de bomma kraftig. Denne gangen gapte de for høyt. 

At leder i Helse M&R Øyvind Bakke er headhuntet fra privat sykehusdrift som direktør i Aleris sine 14 sykehus i Norge har jeg før sagt klinger dårlig. Det er ikke bare jeg som spekulerer i om iveren fra både regjeringen og de private foretakene etter å komme på banen med innsalg av ennå flere private tjenester etterhvert som det offentlige helsevesenet forvitrer. 

Et stort godt holdt sykehusbygg i Kristiansund hadde nok passet porteføljen til Aleris perfekt og med et misfoster av et sykehus på Hjelset hva angår kapasitet og tjenester som i tillegg knekker ryggen på St. Olavs, ville det blitt en gullgruve. Rettere sagt en brønn av statlige midler rett i neven på privat aktør. 

Nå skal vi droppe mer aktivitet på Hjelset, oppgradere lokalsykehuset på Molde og innse at vi lever i en tid med stadig større krav til isolasjon og spredt helsetilbud. 

Nå er dette blitt veldig personlig i tillegg til mitt brede engasjement for felles beste. 

St. Olavs er nemlig lokalsykehuset for alle rundt meg og ergo også mitt!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.
For kommentarer vennligst bruk kommentarfeltet over.

Annonse
Annonse

Tidligere meningsinnlegg

Annonse

Hva skjer?

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte