Annonse
Annonse
Bibbi Bøhn, Aure
Kronikk
11 april 2021 11:50
Illustrasjonsbilde: vivienviv0 from Pixabay
Illustrasjonsbilde: vivienviv0 from Pixabay
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.

Det ble en sen kveld i går. Nå sitter jeg og lytter til ‘Ring inn musikken’ i P2 og lar meg suge inn i panoramaet av snefjellene som speiler seg i fjorden rett utenfor vinduet mitt. 

Inni meg surrer tankene på den hyggelige kvelden hos naboen i går.

Rundt et vakkert dekket bord satt åtte herlige mennesker fulle av livserfaring og kløkt og vidd og humor. Timene rundt bordet ble som en fengende symfonisk konsert!

Et 8 mannsorkester; stemmer som fløy frem og tilbake over bordet, ofte samtidig, eller i en duett, av og til et soloinnslag. Som et brus av vellyd, eller som såre toner fra en ensom fløyte, høystemt og finstemt fra strykere, eller som et dystrere innslag fra en fagott. Harmonisk, pirrende, uforutsigbart, varmende, rikt – som å være på konsert. 

Disse var godt voksne mennesker, intellektuelt svært oppegående og med krystallklare minner fra nåtid og fortid. Med en særlig evne til å formidle og med den evnen til samspill og fordypningen som bare de kan oppnå som har spilt sammen i mange år. Det var en fryd for meg, som ikke hadde vært med i dette ensemblet tidligere, å få være et triangel i bakgrunnen. Den som lyttet og kom med et aldri så lite ‘klingeling’ i ny og ne.

Et av parene hadde et barnebarn som hadde vært på Utøya 22. juli. Det ble et langt parti i mørkeste moll. Så løste det seg på mesterlig vis opp igjen, strykerne tok vart og forsiktig opp igjen fremføringen.

 Vi var både publikum og utøvere, vi var fylt av den intense dynamikken som kan oppstå i en konsertsal der utøverne er suverene. Stemningene fløt elegant fra stille ettertanke til gledelig ekstase. Noen husket forrige genererasjoners innsats under Krigen, da var det celloen som bar tonen. Så kunne klarinetter og strykere lage en glidende overgang til historier fra galne guttestreker, hele orkesteret spilte med, og en befriende latter løste opp stemningen igjen.

Det store crescendo kom etter mye god mat og drikke; den store kontrabassen fremførte sin beste historie, og hele orkesteret flettet seg inn med akklamasjon og tilleggshistorier - fra en eventyrlig oppvekst ute ved havet - for mange år siden.

En gripende og en herlig ‘konsertopplevelse!’

Av: Bibbi Bøhn, Aure

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Kristiansundskalenderen 2022
Annonse
Kristiansundskalenderen 2022

Tidligere meningsinnlegg

Siste kommentarer

Lama Vik 14 timer siden Romsdalsaksen best på alle områder
"Romsdalsaksen" best på alle områderRomsdalsaksen "best" på alle områderRomsdalsaksen best på "alle" områderRomsdalsaksen best på alle "områder"
"Frank Sve trenerer Møreaksen"
Terje Sundsbø 2 dager siden Statens vegvesen trenerer Romsdalsaksen!
@Espen HeitmannUtredningene er utført av Norconsult. Om de mener at utredningene er urealistiske, så har de plikt til å si det.Formålet ...
Espen Heitmann 2 dager siden Statens vegvesen trenerer Romsdalsaksen!
@Terje SundsbøNå ja de utredningene av RA som har blitt gjort var direkte urealistiske og ganske tydelig konstruerte av SVV for ...
Det er bare å ta turen videre til Karmøy og Gandsfjorden/Gausel mellom Sandnes og Stavanger. Velde forurenser boligfelt med såkalt ...
Tom Major 2 dager siden Kanskje vi skal ta ondet ved roten?
Du får sagt det. Det norske politikere har gjennomført over en årrekke kan i sum kun kalles et kjempestort SVIK!
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i større format og valg av periode. Her vil du også kunne finne tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte