Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
Vidar Holm, fast skribent
Kronikk
05 september 2022 13:54
Del på Facebook
Illustrasjonsfoto av omstridte vindturbiner på Haramsøya, Haram, Møre og Romsdal. Foto: Halvard Alvik / NTB
Illustrasjonsfoto av omstridte vindturbiner på Haramsøya, Haram, Møre og Romsdal. Foto: Halvard Alvik / NTB
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.

Tyskland er nå i dyp krise på grunn av sin satsing på "grønt skifte". Sitt Energiewende. Hvor de har brukt 5000 (femtusen) milliarder kroner på 30 000 vindkraftturbiner med ustabil, uregulerbar, varierende og uforutsigbar produksjon.

De har videre stengt ned sin kjernekraftproduksjon (kun 3 reaktorer i gang fortsatt og vil nok ikke stoppes allikevel) I tillegg til å ha gjort seg avhengig av russisk gass.

Vi ser konsekvensene nå. Hva svarer så Norge med at vi må gjøre for å ordne opp i dette? Jo bygge MER vindkraft!! Er det mulig? Altså spe på med mer av det som har gjort Europa ustabilt hva angår kraftforsyning til enorme kostnader.

Strømmen må bli dyr for at vindkraft blir lønnsom

Før måtte vi angivelig legge de to siste utenlandskablene for å få kraftpris ned og sikre import, sa omtrent samtlige politikere på Stortinget. Men strømmen måtte bli dyrere sa Tord Lien i Fremskrittspartiet, olje og energiminister. Sånn at vindkraft blir lønnsomt. Nå må vi plutselig ha utenlandskablene for å forsyne "hele" EU og England med strøm (0,4% av EU sitt forbruk har vi tilgjengelig) for å få prisen på vindkraft NED, påstår Åslaug Haga, ex olje- og energiminister for Senterpartiet og nå talskvinne i vindkraftbransjens talerør Norwea.

annonse

Jeg håper alle forstår at vindkraft og en blind tro på at det vil utgjøre et grønt skifte, er  en av hovedårsakene til situasjonen Europa nå står i. En hodeløs beslutning heiet frem av en kynisk bransje med alt annet enn klima, miljø, forsyningssikkerhet og naturvern og dyremangfold å gjøre. Skulle man hensyntatt det, må man sørge for at Europa kan forsynes med mye mer gass fra Norge inntil tilstrekkelig med kjernekraft er utbygd, slik at fossil energi kan fases ut i vesentlig grad.

På den måten kan faktisk Norge bli et betydelig batteri for EU. Vi forsyner de med 25% av gassen de forbruker i dag. Det ville også senket prisen på vår egen rene, regulerbare, stabile vannkraft som kunne sikret norsk næringsliv og industri slik det var ment og har gjort fra starten av for over 100 år siden, kort og godt.

Vindkraft er ikke riktig medisin

Når en medisin viser seg ikke å virke, men tvert imot forverrer sykdomsbildet er ikke mer av samme medisin løsningen. Vindkraft er en slik mislykket medisin.

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Foreslå arrangement

Vis kalender

Innlogging

Tidligere meningsinnlegg

Siste kommentarer

Terje Sundsbø 1 dager siden Vanskelige veivalg?
Frank Sve har mange merkelige utspill, blant annet:«Korleis er då til dømes planlegginga, prosjekteringa, berekningane og alle nødvendige faktorar ikring ...
Terje Sundsbø 2 dager siden Store deler av Nordmøre når Hjelset raskest
@Arne AlmaasHva er problemet med NRK? Rasmussen korrigerer feilaktige avisinnlegg – kampen mot Fake News bør også NRK støtte. Ellers har ...
Terje Sundsbø 2 dager siden Store deler av Nordmøre når Hjelset raskest
@Geir M PunnerudDu klandrer Rasmussen for å helle bensin på bålet, uten å nevne de som stadig vekk setter fyr på nye ...
Terje Sundsbø 3 dager siden Store deler av Nordmøre når Hjelset raskest
@Anne Mari SandshamnDet er ikke jeg som finner på disse hullene i bemanningsplanen. Dette ble senest orientert om i styremøtet i HMR ...
At dokke overhodet gid å bry dokke med RR og TS sine innlegg og kommentarer beviser at NRK har en ...
Geir M Punnerud 3 dager siden Store deler av Nordmøre når Hjelset raskest
@Terje SundsbøOg der kom du ja? Tror ikke du heller klarer å se utenfor grensene til Molde. Har jeg hørt. R.R ...
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Foreslå arrangement

Vis kalender

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte