Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
Annonse
Vidar Holm, fast skribent
Kronikk
05 september 2022 13:54
Del på Facebook
Illustrasjonsfoto av omstridte vindturbiner på Haramsøya, Haram, Møre og Romsdal. Foto: Halvard Alvik / NTB
Illustrasjonsfoto av omstridte vindturbiner på Haramsøya, Haram, Møre og Romsdal. Foto: Halvard Alvik / NTB
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.

Tyskland er nå i dyp krise på grunn av sin satsing på "grønt skifte". Sitt Energiewende. Hvor de har brukt 5000 (femtusen) milliarder kroner på 30 000 vindkraftturbiner med ustabil, uregulerbar, varierende og uforutsigbar produksjon.

De har videre stengt ned sin kjernekraftproduksjon (kun 3 reaktorer i gang fortsatt og vil nok ikke stoppes allikevel) I tillegg til å ha gjort seg avhengig av russisk gass.

annonse

Vi ser konsekvensene nå. Hva svarer så Norge med at vi må gjøre for å ordne opp i dette? Jo bygge MER vindkraft!! Er det mulig? Altså spe på med mer av det som har gjort Europa ustabilt hva angår kraftforsyning til enorme kostnader.

Strømmen må bli dyr for at vindkraft blir lønnsom

Før måtte vi angivelig legge de to siste utenlandskablene for å få kraftpris ned og sikre import, sa omtrent samtlige politikere på Stortinget. Men strømmen måtte bli dyrere sa Tord Lien i Fremskrittspartiet, olje og energiminister. Sånn at vindkraft blir lønnsomt. Nå må vi plutselig ha utenlandskablene for å forsyne "hele" EU og England med strøm (0,4% av EU sitt forbruk har vi tilgjengelig) for å få prisen på vindkraft NED, påstår Åslaug Haga, ex olje- og energiminister for Senterpartiet og nå talskvinne i vindkraftbransjens talerør Norwea.

annonse

Jeg håper alle forstår at vindkraft og en blind tro på at det vil utgjøre et grønt skifte, er en av hovedårsakene til situasjonen Europa nå står i. En hodeløs beslutning heiet frem av en kynisk bransje med alt annet enn klima, miljø, forsyningssikkerhet og naturvern og dyremangfold å gjøre. Skulle man hensyntatt det, må man sørge for at Europa kan forsynes med mye mer gass fra Norge inntil tilstrekkelig med kjernekraft er utbygd, slik at fossil energi kan fases ut i vesentlig grad.

På den måten kan faktisk Norge bli et betydelig batteri for EU. Vi forsyner de med 25% av gassen de forbruker i dag. Det ville også senket prisen på vår egen rene, regulerbare, stabile vannkraft som kunne sikret norsk næringsliv og industri slik det var ment og har gjort fra starten av for over 100 år siden, kort og godt.

Vindkraft er ikke riktig medisin

Når en medisin viser seg ikke å virke, men tvert imot forverrer sykdomsbildet er ikke mer av samme medisin løsningen. Vindkraft er en slik mislykket medisin.

annonse

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Tidligere meningsinnlegg

Siste kommentarer

Anne Mari Sandshamn 7 timer siden Rasmussen hører på velgerne
@Terje SundsbøVet du, jeg prøvde å forklare meg.  Og så kommer du med slike påstander! takk skal du ha for den. ...
Terje Sundsbø 8 timer siden Rasmussen hører på velgerne
@Anne Mari SandshamnDet var du som brakte temaet om redigering på banen – ikke jeg. Jeg har ingen problemer med at du ...
Anne Mari Sandshamn 20 timer siden Rasmussen hører på velgerne
@Terje SundsbøOm jegredigerer er det fordi jeg må korrigere min skriving, da jeg har dysleksi og i tillegg en pc med ...
Terje Sundsbø 20 timer siden Rasmussen hører på velgerne
@Anne Mari SandshamnNoen ganger kan det være behov for et oppklaringsspørsmål, slik jeg stilte deg. Og ditt svar tyder på at ditt ...
Anne Mari Sandshamn 1 dager siden Rasmussen hører på velgerne
@Terje SundsbøDet å besvare et spørsmål, med et annet er IKKE å svare på et spørsmål. Lær det deg du, før ...
Terje Sundsbø 1 dager siden Rasmussen hører på velgerne
@Anne Mari SandshamnDu ber meg slutte – fordi spørsmålet er ubehagelig for deg?Jeg har svart på spørsmålet ditt i TK. Men du ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte