Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil
IroniNytt, Ann Jorun Hillersøy, satiriker
Kronikk
12 september 2022 14:02
Del på Facebook
– Sløre setter øynene i Solfang og brøler: – PUTIN! PUTIN, sa jeg! Solfang forsøker å komme til orde, men Sløre fortsetter å rope "PUTIN!" til journalisten gir opp, skriver IroniNytt ved Ann Jorunn Hillersøy i denne satiriske kronikken. Illustrasjonsfoto: Gavriil Grigorov / AP
– Sløre setter øynene i Solfang og brøler: – PUTIN! PUTIN, sa jeg! Solfang forsøker å komme til orde, men Sløre fortsetter å rope "PUTIN!" til journalisten gir opp, skriver IroniNytt ved Ann Jorunn Hillersøy i denne satiriske kronikken. Illustrasjonsfoto: Gavriil Grigorov / AP
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.

Da er IroniNytt direkte inne fra NRK Støre Studio, der programmet "Strømprisen minutt for minutt" spilles inn. Her skal politikerne intervjues etter tur. 

Først ute er strutsminister Janus Av Sløre, som er rolig og avslappet og smiler imøtekommende. Telefonen hans ringer. Ringetonen er "Milliardærenes inntogsmarsj" av Halvor Johansen.

Det er hans nye venn Ensom Dusk som er på tråden. Sløre forklarer situasjonen, og de blir enige om å Facetime, så Dusk får med seg det som skjer. 

Programleder Cedric Solfang åpner sendingen:

– Vel, strutsminister Sløre, hva er din kommentar til at strømprisen nærmer seg 10 kr pr. kWh?

– Det tar jeg med den største ro. Befolkningen har så mange oppsparte penger fra pandemien som de kan bruke på strømregningene, og klarer seg greit gjennom dette. De pengene samler uansett bare støv, så det er like greit å bruke dem opp på noe så fornuftig som strøm. Alle må jo ha strøm, og det er jo vinn-vinn, for pengene som kommer inn i statskassen gjør oss alle rikere.»

– Men er ikke det veldig generaliserende av deg å si noe slikt? Det finnes jo de som ikke har det så enkelt økonomisk og som må ta opp lån for å betale strømregningen.

– Vi har utformet en kraftfull strømstøttepakke, så det ser jeg ingen utfordringer med. Vi var veldig raskt ute, må jeg tilføye. Det ekstra som de må betale sammenlignet med tidligere år må de anse som en solidarisk handling og betale lån og renter mens de tenker på det. Og hvis de kontakter min statssekretær V. Illedning på mailen Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den., skal de få tilsendt strømsparetips. Mot et lite honorar, så klart. Jeg vil også slå et slag for Marius-genseren. Den er jeg selv svært glad i, og bruker den når jeg skal vise min kjærlighet til Norge.  Bruker de den innendørs, kan de vise den samme kjærligheten og samtidig senke innetemperaturen med 5 grader.  Da slår de to fluer i ett smekk!

– Hva tenker du om de to siste utenlandskablene sin rolle i det hele?

annonse

– Jeg tenker at de har ikke så mye å bety. Det er krig i Europa, Putin har skrudd igjen gasskrana som har økt både etterspørsel og prisen på gass, som strømprisene varierer etter og vi har dessuten hatt et tørrår.

– Dette her stemmer vel ikke helt, Sløre. Prisene begynte å stige lenge før krigen i Ukraina, og i følge NVE var ikke 2021 et tørrår, men det var eksporten som tappet magasinene. Nå skal jeg stille deg noen inngående spørsmål, og til å hjelpe meg med det har jeg fått med meg noen eksperter.

Sløre setter øynene i Solfang og brøler: – PUTIN! PUTIN, sa jeg! Solfang forsøker å komme til orde, men Sløre fortsetter å rope "PUTIN!" til journalisten gir opp. 

VG og Dagbladets reportere noterer ivrig.  De nikker ivrig til hverandre mens de holder 6 fingre i luften. 

Sløre gjør en high five i lufta med Dusk og tar en slurk av vannglasset med vann fra Blåsjø. 

Solfang avrunder med å si:

– Det var det det ble tid til denne omgang, nå er det straks tid for gammelt nytt. Vi er tilbake med flere bortforklaringer straks!

Ironinytt kommer tilbake med mer.

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Foreslå arrangement

Vis kalender

Innlogging

Tidligere meningsinnlegg

Siste kommentarer

Anne Mari Sandshamn 45 minutter siden Møreaksen bør prioriteres først på fergefri E39
@Terje SundsbøJaja, du får nå bare fortsette å bo i din egen lille drømmverden. 10. plass av 20, er ikke høyt ...
@Anne Mari SandshamnDine 3 første linker viser til prioriteringene fra mai, før revidert statsbudsjett nå i september. Og som du påviser – ...
Frode Hoseth 7 timer siden Et utspekulert verktøy
Idag den 07.10.2022 er Norges dag der Den Norske Nobelkomiteen sender signaler om (grunnleggende) menneskerettigheter, demokratiet og fredelig sameksistens for ...
Anne Mari Sandshamn 9 timer siden Møreaksen bør prioriteres først på fergefri E39
@Terje SundsbøLest denne Terje? : https://www.veier24.no/artikler/her-er-lista-vegvesenet-prioriterer-disse-store-veiprosjektene/519367   MA er ikke nevnt engang på noen av listene for de neste 5 år -  fakta ...
Mange gode nyheter for Møreaksen i statsbudsjettet. F.eks. gratis ferger til Otrøya og Gossen, noe som vil øke andelen av ...
Anne Mari Sandshamn 1 dager siden Møreaksen bør prioriteres først på fergefri E39
@Terje SundsbøLaaaaangt derifra gitt :) MA er gravlagt :) 
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Foreslå arrangement

Vis kalender

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte