fbpx
Annonse
Annonse
Stein Watten
Kronikk
Stein Watten
18 mars 2019 13:09
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.

28241021369 4b6e13a41e kNår bare 8% av nordmøringene vil bruke det omstridte sykehuset i Molde, slik det fremkommer i undersøkelsen til KSU.NO, blir dette selvsagt en direkte reaksjon fra befolkningen på Nordmøre. HMR har opptrådt svært arrogant overfor Nordmøre over en årrekke, og dette er tilsvaret fra befolkningen, skriver Stein Watten i denne kronikken. Sammen med mange illustrasjoner av det nye sykehuset i Molde, presenterer Helse Midt det nye inngangspartiet på det planlagte DMS'et i Kristiansund. Illustrasjon: Helse Midt.

Sentio Research Norge AS har på oppdrag fra KSU.NO laget en befolkningsundersøkelse for 4 kommuner på Nordmøre. Disse kommunene er Smøla, Aure, Kristiansund, og Surnadal.

Disse kommunene utgjør over 60% av Nordmøres befolkning.

fritt sykehusvalg alle kommuner copyDet samlede resultatet fra alle innbyggerne i de fire kommunene som var med i undersøkelsen. Aure, Kristiansund, Smøla og Surnadal.

På spørsmål om hvilket sykehus de vil velge ved fritt sykehusvalg og planlagt behandling, ønsker kun 8% av befolkningen i de fire kommunene å benytte det omstridte fellessykehuset SNR i Molde. For 5 år siden var tallet 31% i Kristiansund. Nå er det nede i 11%. På Smøla er tallet nede i 4%.

Nordmøringene har ikke glemt

I en tid der HMR har forsøkt å overbevise seg selv om at Nordmøringene nå har glemt helseforetakets overkjøring, så har oppslutningen om det omstridte fellessykehuset i Molde fortsatt å stupe. Og nå vil praktisk talt ingen bruke det.

Innbyggerne i Smøla, Aure, Kristiansund, og Surnadal vil ved fritt sykehusvalg/planlagt behandling, heller velge St.Olav hospital, og andre sykehus, fremfor fellessykehuset SNR i Molde.

Dette er direkte knusende og nedslående tall, og nå er grunnlaget for det meget omstridte fellessykehuset så tynt, at det i praksis ikke er realiserbart.

Helse Møre og Romsdal har nylig iverksatt en prosess med å finne tiltak som nedleggelse av funksjoner, og sammenslåing av fødeavdelinger for å spare penger. Etter den gode gamle “kupp og hørselvern-metoden”.
Forutsetningen for fellessykehuset SNR var at ingenting skulle endres eller flyttes, før et SNR sto ferdig bygget på Hjelset. Så mye verdt er lovnader fra HMR. For Nordmøre.
Styret skal behandle kuttene 27.mars.

SNR – omstridt og uavklart 

Fremdeles vet ingen hvor lite det omstridte fellessykehuset i Molde vil bli, og ingen vet hva det vil inneholde. Det er intet annet enn skandaløst, tatt i betraktning at det snart er brukt milliardbeløp på planlegging.

Kuttene som skal behandles i styret i HMR nå i mars, vil med stor sannsynlighet ramme et allerede hardt prøvet Nordmøre, enda hardere. Innbyggerne på Nordmøre vil få betydelig lengre vei til helsetjenester enn tidligere, og det samlede tjenestetilbud vil bli mye dårligere, eller fjernet helt.

Tilsvar fra befolkningen på HMRs arroganse

Når bare 8% av nordmøringene vil bruke det omstridte sykehuset i Molde, slik det fremkommer i undersøkelsen til KSU.NO, blir dette selvsagt en direkte reaksjon fra befolkningen på Nordmøre. HMR har opptrådt svært arrogant overfor Nordmøre over en årrekke, og dette er tilsvaret fra befolkningen.

HMR vil nå bli kastet inn en enda mer dramatisk spareplan, før den første er satt ut i live. Og nå har man ikke lengre noe valg. Nå blir det Ålesund og Volda.

Undersøkelsen viser også med all tydelighet at politikere i alle parti, lokalt, regionalt, som nasjonalt, faktisk ikke lengre kan se på at helsetilbudet på Nordmøre er under styrt avvikling. De samme politikere kan også notere seg et lite faktum til, jo før, jo heller:

Møre og Romsdal fylke er allerede revet i fillebiter.

Les også: 
Nå MÅ politikerne på Nordmøre gå i krigen
Kun 8 prosent vil benytte det planlagte SNR på Hjelset
Samleside for spørreundersøkelsen

Du må være logget inn for å kommentere.


Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

KOMMENTARARKIV FRA TIDLIGERE KOMMENTARSYSTEM. KOMMENTARER LAGT TIL HER, BLIR ALDRI SYNLIGE. BRUK AKTIVT KOMMENTARSYSTEM OVER

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse
Årbok - Nordmøre Historielag

Tidligere meningsinnlegg

Siste kommentarer

jon ingar eik 1 timer siden Kristiansund Sp og aksen
Dette spørsmålet burde bli stilt til samtlige SP partiene i Fylket, som styres av ett fåtall som truer fram Møreaksen, ...
Lars Svein Valderhaug 1 dager siden Veien videre, Statens vegvesen?
@Lama VikFeiga du ut, Lama Vik? Udokumenterte påstandar er Møreaksen-tilhengjarane flinke med. Skyt og stikk av! Patetisk!
Lars Svein Valderhaug 2 dager siden Veien videre, Statens vegvesen?
@Lama VikDet bør du begrunne godt og kvikt! Skitprat frå deg har eg fått nok av. 
Ketil Strand Andersen 3 dager siden Stig Anders Ohrvik og meg
Jeg oppfatter dette som et bra innlegg av Arne Grødahl. Vi skal ikke sitte å fordele skyld etter sykehuskatastrofen, men ...
Rolf Erik Pedersen 3 dager siden Møreaksen gjekk på eit sviande tap
Møreaksen kunne blitt tidenes verste samferdselsprosjekt. Vi må sette vår lit til at Sve klarer å gi resten av Stortinget en ...
Lama Vik 3 dager siden Veien videre, Statens vegvesen?
Spydigheit og hersketeknikk er berre barnemat samanlikna med ditt samankok av konspirasjonar, Lars.
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte