Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
Per Helge Pedersen
Kronikk
18 mars 2019 12:19
Del på Facebook
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.

Blir det nye planlagte sykehuset på Hjelset bygget, står Nordmøre tilbake med et havarert og ribbet helsetilbud, skriver Per Helge Pedersen i denne kronikken. Illustrasjon: Helse Midt

Jeg regner med at politikerne på Nordmøre nå virkelig går ut i krigen for å redde stumpene av det helsetilbudet vi har igjen i denne delen av Møre og Romsdal. Jeg regner med at de har fått med seg hva folket mener gjennom undersøkelsen til KSU.no. Nå MÅ politikerne reagere på det maktovergrep som helsebyråkratene står for. Reageres det ikke nå vil folket gi tydelig beskjed ved kommende valg.

Ingen bombe

per helge pedersen kronikk L 1280I en kommentar til opplysningene som mandag kom om at sjefsbyråkrat Remme i helseforetaket nå foreslår at fødetilbudet skal legges ned på Nordmøre, skriver jeg på Facebook at det ikke var noen var noen bombe. Jeg forventer at politikerne på Nordmøre nå har en strategi klar for hvordan man skal sloss for sitt distrikt og for sine velgere.

I kommentaren på FB skriver jeg: «Helsetoppene i fylket gnir det inn overfor nordmøringene. Meldingen om at helseforetaket vil samle fødeavdelingene for Nordmøre og Romsdal ved sykehuset i Molde kom ikke som en bombe. Uansett hva som legges frem av dokumentasjon kjører helseforetaket videre på sin ferd med å ruinere Nordmøre for alt som heter helsetilbud. Det gjør de uten å føle noen skam og skyld. Dette er byråkrati på sitt verste. Selv om det offentliggjøres meningsmålinger om hvordan nordmøringer ser på sykehusvalg, så er dette som luft for byråkratene. De bryr seg selvsagt ikke».

Viktig meningsmåling

Den meningsmålingen KSU.no har fått laget viser hva nordmøringene i viktige kommuner mener om fremtidige sykehusvalg. Den viser at de aller fleste nordmøringer velger bort Hjelset som sykehusalternativ. I helseforetaket vil selvsagt en slik meningsmåling bli bagatellisert og latterliggjort. Det får vi bare ta med oss. Helsebyråkrater har dessverre en annen virkelighetsforståelse enn hva vanlige folk har. Det kan så være. Men dersom politikerne ikke følger folkemeningen kan konsekvensene bli store for dem som stiller til valg – og som nå ikke går til frontalangrep mot byråkratene og hele helseforetaksmodellen. Nå må politikerne som representerer velgerne på Nordmøre gå i krigen for sitt folk.

Les også: Samleside for meningsmålingen

Noen hevder at det er en svakhet i meningsmålingene i og med at ikke alle kommunene på Nordmøre er med. Uansett er utvalget så stort at hele økonomien til det nye sykehuset på Hjelset vil bryte sammen om det blir bygget. Og blir det bygget står Nordmøre tilbake med et havarert og ribbet helsetilbud.

Les også: Kun 8 prosent vil benytte det planlagte SNR på Hjelset

 

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Hans-Peter Kaaresen 11 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Anne Mari SandshamnFøyer seg inn i en lang rekke av tilsvarende........."Pompel og Pilt" fortsetter som bidragsytere i underholdningsbransjen.  Teoriene deres er det ...
Anne Mari Sandshamn 13 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
Rasmuss >Rassmussen og Terje Sundsbø påstår følgende sitat, kopiert direkte fra leserinnlegg : " Det finnes flere ferdige fergeavløsningsprosjekter både ...
Geir Ole Sætremyr 17 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDette intervjuet med TØI-forskar Aud Tennøy skildrer mange av dei tiltaka som må til for å nå klimamåla https://www.energiogklima.no/to-grader/ekspertintervju/fire-ting-vi-ma-slutte-med-hvis-vi-skal-na-klimamalene
Espen Heitmann 19 timer siden Meir norsk mat i fylkeskommunen
Nå er det vel liten tvil om at Dordi har ett selektivt forhold til fakta, jeg vil bare minne om ...
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøHer er kontaktinformasjonhttps://naturvernforbundet.no/ansatte/holger-schlaupitz/
Terje Sundsbø 1 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrSom vanlig svarer du ikke på de spørsmål du får. Er det vanlig praksis i Naturvernforbundet?Representerer du virkelig Naturvernforbundet?
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse