Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
Per Helge Pedersen
Kronikk
18 mars 2019 21:09
Del på Facebook
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.

Kristiansund sjukehus. Foto: Steinar Melby / KSU.NO

Jeg har møtt mange fantastiske leger i norsk helsevesen. Men dessverre har vi også noen maktsyke og til dels svært arrogante leger som sitter i ledende stillinger rundt om i helseforetakene.

Per Helge Pedersen, fast skribent.Per Helge Pedersen, fast skribent.En av disse er klinikksjef Henrik Erdal som synes å ha stor makt i helseforetaket i Møre og Romsdal. Han synes å være arkitekten bak ranet av fødeavdelingen i Kristiansund – en fødeavdeling som nå skal tvangssammenslåes med fødeavdelingen i Molde. Jeg kjenner ikke denne Erdal, men det skal ikke forundre meg om at hans neste store våte drøm er å fortsette med sitt ranstokt. Snart står vel også barneavdelingen i Kristiansund for tur til å bli ranet. Og den havner da sikkert nok i Ålesund.

Snart blir vel alt av verdier som er igjen ved sykehuset i Kristiansund, fjernet.

Alle politikere må komme på banen

Da meldingen om forslag til nedleggelsen av fødeavdelingen i Kristiansund ble kjent mandag, ble det selvsagt mange og kraftige reaksjoner i sosiale media. Jeg er glad for at flere politikere er kommet på banen. Men jeg savner fortsatt noen nordmørs-politikere som holder seg godt nede i «tareskogen». Enkelte av dem er vel kommet opp til sivet, men nå forlanger jeg at alle disse politiske tillitsmenn tar det ansvaret de har får å redde de helsetilbud som reddes kan på Nordmøre. Og selvsagt må de ta opp denne dramatiske saken med de sentrale politikerne i Storting og Regjering. Det brenner på Nordmøre nå. Helseforetaket synes å helle stadig mer bensin på dette bålet, men kommer den store eksplosjonen vil det smelle både her og der i vårt vidstrakte land.

Meningsløse argumenter

 De argumentene denne klikkoverlegen kommer med henger jo ikke på «greip». Det som skal spares på dette ranet er småpenger i den store sammenheng. Skal vi begynne å regne sammen hva alt dette vil koste med dyre hotellovernattinger for kvinner som skal føde (et fantastisk håpløst forslag) samt alle andre utgifter som vil renne på, så vil nok vinningen gå opp i spinningen i løpet av få uker. Og det verste er selvsagt de belastninger de fødende kvinner blir utsatt for. At ikke disse såkalte «fagfolkene» skjemmes, undrer meg stort.

Hva gjør styret?

Det skal bli interessant å se hva styret i helseforetaket vil gjøre. Men med de erfaringer vi har fra styrenivå i helseforetaket fra før av, så er jeg svært så pessimistisk i forhold til utfallet. Jeg fatter heller ikke hvilken moral de ansvarlige i administrasjonen i helseforetaket har når de legger frem slike håpløse forslag.

Jeg og mange med meg tror nå at det vil skje noe dramatisk når det gjelder Møre og Romsdal fylkeskommune. Stadig flere nordmøringer har nå fått nok av maktovergrep. Det er nå svært sannsynlig at helseforetakets råkjør vil sprenge dette fylket i tusen biter.  Slik dette nå utvikler seg vil jeg ikke beklage det. Men at folk med så mye akademisk ballast kan være så dumme, ja, det forundrer meg storligen. Politisk gangsyn har de i alle fall ikke.

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Terje Sundsbø 1 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrSom vanlig svarer du ikke på de spørsmålene du får. Er ikke det litt pinlig å representere Naturvernforbundet på en ...
Geir Ole Sætremyr 17 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDu er i det filosofiske hjørnet i dag. Du får ta deg ei misjonsferd, sville for sville,  og sjå kor ...
Terje Sundsbø 18 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrBurde ikke heller du alliere deg med Frank Sve (Frp)? I følge Hans-Peter Kaaresen blir jo Frank Sve (Frp) den ...
Terje Sundsbø 18 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrJernbane er en av ulike transportløsninger, på samme måte som vei. Da er det vel rimelig at de behandles likt?
Geir Ole Sætremyr 19 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDu får alliere deg med Sve og Frp når det gjeld miljøpolitikk.  Symboltunge som dei er.
Geir Ole Sætremyr 20 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDet er slik det er spesifisert for veganlegg.Jernbane får du lufte der det høyrer heime
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse