fbpx
Annonse
Annonse
Kari Elisabeth Kaski (SV) er negativ til regjeringens foreslåtte endringer i oljeskatteregimet. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
Kari Elisabeth Kaski (SV) er negativ til regjeringens foreslåtte endringer i oljeskatteregimet. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

Kari Elisabeth Kaski i SV frykter at krisepakken vil gjøre at oljeselskapene bruker skattebetalernes penger til å gi utbytte til aksjonærene.

– Dette er først og fremst en redningspakke for aksjonærene, oljedirektørene og eierne. Her ryker mange titalls milliarder. Men vi har ingen garantier for at dette vil redde en eneste arbeidsplass i norsk leverandørindustri. Det eneste som er garantert her, er utbytte til aksjonærene, sier SVs finanspolitiske talsperson, Kari Elisabeth Kaski.

Regjeringen la torsdag fram et forslag til krisetiltak for olje- og gassnæringen der de blant annet vil utsette skatteregningen. Likviditetseffekten av skatteendringene kan bety 100 milliarder kroner knyttet til investeringer i 2020 og 2021.

Det reagerer SV på.

– Vi frykter at oljeselskapene her vil ta penger rett fra lommene til skattebetalerne og betale utbytte rett i lommen til aksjonærene, sier Kaski.

– Disse pengene burde heller gått til å sikre norske arbeidsplasser i dag og for framtiden. Det gjør vi blant annet gjennom å framskynde elektrifisering av norsk sokkel, satse på hydrogeninfrastruktur og CO2-lagring, og nye skipskontrakter, sier hun.

(©NTB)

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til post@ksu.no.
For kommentarer vennligst bruk kommentarfeltet under.

Annonse
Annonse
Annonse

Hva skjer?

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte